$
חדשות טכנולוגיה

אחרי אינטל: אפל רוצה להתחרות גם בשבבים של קוואלקום

אפל החלה לתכנן מודם סלולרי מתוצרת עצמית למכשיריה העתידים שיחליפו את רכיבי קוואלקום. בעקבות ההודעה, מניית קוואלקום צנחה ב-7.4% בבורסת נאסד"ק

בלומברג 16:1113.12.20
אפל החלה לבנות מודם סלולרי משלה למכשירים עתידיים, מהלך שיחליף רכיבים של קוואלקום, כך מסר ג'וני סרוג'י, הישראלי הבכיר באפל שאחראי על טכנולוגיות החומרה בחברה, בפגישה שהתקיימה עם עובדי אפל. בעקבות ההודעה, מניית קוואלקום צנחה ב-7.4% בבורסת נאסד"ק.

 

 

"השנה התחלנו את פיתוח המודם הסלולרי הפנימי הראשון שלנו שיאפשר שינוי אסטרטגי מרכזי נוסף. השקעות אסטרטגיות ארוכות טווח כמו אלה חיוניות להפעלת המוצרים", אמר.

 

מודם סלולרי הוא אחד החלקים החשובים ביותר בסמארטפון, המאפשר שיחות טלפון וחיבור לאינטרנט באמצעות רשתות סלולריות. סרוג'י אמר עוד כי רכישת עסקי המודמים של אינטל במיליארד דולר בשנת 2019 סייעה לאפל להכשיר צוות של מהנדסי חומרה ותוכנה שיכולים לפתח מודם סלולרי משלה. לדבריו, המודם הוא אחד מכמה שבבים אלחוטיים שמעצבת החברה, כולל סדרת W בשעוני אפל ושבב ה-U1 באייפון.
אפל השיקה אייפונים תומכי דור 5 אפל השיקה אייפונים תומכי דור 5 צילום מסך: אפל

 

מכשירי האייפון האחרונים התומכים בדור 5 משתמשים ברכיבים מתוצרת קוואלקום כשלפני כן, אפל השתמשה במשך כמה שנים בחלקים של אינטל עד שלבסוף החליטה לרכוש את היחידה העסקית מיצרנית השבבים.

 

סרוג'י לא אמר מתי המודם הסלולרי יהיה מוכן להטמעה במוצרים החדשים מבית החברה, אך הסכם פטנטים משנת 2019 בין אפל לקוואלקום כולל הסכם רישוי לשש שנים. קוואלקום גובה דמי רישוי מיצרני הטלפונים על בסיס פטנטים אלחוטיים שבבעלותה, בין אם הם משתמשים בשבבים שלה ובין אם לא.

 

בפגישה עם העובדים הדגיש סרוג'י גם את פעילותה של אפל במחשבים האישיים, כולל סדרת מעבדי ה-M1 אותם השיקה השנה ששולבו במק-בוק אייר, מק-בוק פרו ומק מיני. "אפל עובדת על "משפחה" של שבבי מק", אמר סרוג'י, "אנו מתכננים שדרוגים שנועדו לשפר את שבבי המחשבים המהירים ביותר של אינטל".
שבבי דור 5 של קוואלקום שבבי דור 5 של קוואלקום צילום: twitter

 

המהלך מרחיב את מאמצי אפל להסתמכות רבה יותר על חלקים מתוצרת עצמית על חשבון קוואלקום, אינטל וחברות נוספות. קוואלקום מקבלת כ-11% מהכנסותיה מאפל, ואילו אינטל מקבלת כ-7% ממכירות האייפון.

 

אפל החלה להשתמש לראשונה בשבבים מתוצרת עצמית בשנת 2010 כשהציגה את מעבד ה-A4 לאייפון 4 ובאייפד המקורי. מאז, אפל הרחיבה את השימוש העצמי כשעשתה זאת במעבדי מצלמה מותאמים אישית, שבבים לשימוש במשימות בינה מלאכותית ואיסוף נתוני תנועה, וכן בשבבים שהוטמעו בשעוני אפל, באפל טיוי ובאוזניות האלחוטיות של החברה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x