$
הייטק והון סיכון

קרן הון סיכון ישראלית-יפנית גייסה 60 מיליון דולר להשקעה במיזמים בשלבים מוקדמים

הקרן Aristagora VC מתמקדת בהשקעה בחברות deep tech, תשקיע בכל מיזם בין 500 אלף דולר ל- 1.5 מיליון דולר כהשקעה ראשונית ותתמוך גם בסבבי המשך. מטרת הקרן לסייע ליזמים בשלב פיתוח המוצר והצמחת בסיס לקוחות, הכרוכים בעלויות רבות

הגר רבט 15:2927.10.20

קרן הון סיכון ישראלית-יפנית חדשה בשם Aristagora VC, שמיועדת להשקעה בחברות ישראליות בשלבים מוקדמים, גייסה 60 מיליון דולר. הקרן, מתמקדת בהשקעה בחברות deep tech ותשקיע בכל מיזם בין 500 אלף דולר ל- 1.5 מיליון דולר כהשקעה ראשונית, ותתמוך גם בסבבי המשך.

 

השותפים הישראלים בקרן הם ענת תילא צ'רני, שתשמש כשותפה מנהלת. צ'רני בעלת ניסיון של 10 שנים בתחום השקעות טכנולוגיה, שוק ההון ובנקאות להשקעות והובילה את מחלקת אסיה בדיסקונט קפיטל חיתום. משה צרפתי, שישמש כשותף מנהל, היה בעברו שותף מנהל ב-Krypton VC השתמקדה בהשקעות טכנולוגיות בשלבי הסיד, ויוצא Bank of America. יו"ר ועדת ההשקעות של הקרן הוא גדעון בן צבי שמכהן כיום כמנכ"ל חברת Valens שייסד וניהל בעבר ארבע חברות סטארט-אפ, שלוש מהן ביצעו אקזיט. לקרן שותף רביעי, טקאשי שינודה, היושב ביפן. שינודה הוא הבעלים והמנכ"ל של חברת Aristagora Advisors.

צוות ארטיסטאגורה. מימין: גדעון בן צבי, ענת תילא צ'רני ומשה צרפתי צוות ארטיסטאגורה. מימין: גדעון בן צבי, ענת תילא צ'רני ומשה צרפתי צילום: דורון לצטר

 

ההחלטה להתמקד בהשקעה בחברות ישראליות הגיעה בעקבות מספר שיתופי פעולה עסקיים בשנים האחרונות על הציר של ישראל-יפן, בין תילא צ'רני ושינודה. לאורך השנים גבר העניין של שינודה וגורמי השקעה נוספים ביפן בטכנולוגיות וחדשנות בישראל. על רקע זה הוחלט להקים את הקרן.

זו קרן ההון סיכון הראשונה שמקים שינודה ולמרות שהיפנים בדרך כלל מעדיפים להיכנס לחברות בשלבים מאוחרים, ההיכרות הארוכה עם השוק הישראלי הניבה את ההחלטה להשקיע בחברות צעירות עם טכנולוגיה עמוקה. הנציגות ביפן תסייע בכניסה וצמיחה של חברות לאסיה, שווקים המאתגרים יותר לחדירה עבור חברות זרות. מטרת הקרן לסייע ליזמים בשלב של פיתוח מוצר והצמחת בסיס לקוחות, הכרוכים בעלויות רבות.

 

משה צרפתי, שותף מנהל בקרן, מסר: "נתוני שוק ומחקרים רבים מראים כי מגמת מיעוט ההשקעות בחברות בשלבים מוקדמים בארץ ובעולם, רק הולכת ומחריפה בשנים האחרונות עם הגידול במספר הקרנות וגודלן הפיננסי. כמשקיע שלבים מוקדמים, חוויתי אין ספור פעמים את התסכול הנובע מהשקעה בחברות טכנולוגיה צעירות אשר נעצרות ללא מימון מספיק. משקיעי Early Stage כיום נדרשים לספק שקט מימוני רחב יותר מבעבר, ולתמוך בסכומים גדולים יותר בחברות צעירות עד הגעתן לשלבי מוכנות לקרנות ושחקני ההמשך. לכן ב- Aristagora VC אנחנו מפשילים שרוולים ומכוונים להשקעות דווקא בשלבים אלו. באמצעות עבודה קשה ויכולות פיננסיות רחבות, נעניק שקט לחברות הפורטפוליו ונזין את קרנות ההמשך ברגע בו החברות מוכנות לשלבים הבאים".

 

ענת תילא צ'רני, שותפה מנהלת בקרן, מסרה: "יש ביקוש גובר להיחשף לטכנולוגיות וחדשנות ישראלית, בקרב משקיעים אסייתיים ויפנים בפרט. מנגד, תהליך החדירה של חברות זרות ובעיקר ישראליות לשוק היפני הינו תהליך איטי ומאתגר. תהליך שללא שותפות מקומית והבנה עמוקה של התרבות, קצב העבודה וההתנהלות העסקית המקומית כמעט בלתי אפשרי. לנו יש את האפשרות לסייע בכך משמעותית כקרן עם אופרציה יפנית. חשוב לציין שפעילות ביפן אינו תנאי הכרחי להשקעה שלנו, אנו קרן גלובאלית שמביאה יתרון משמעותי בשוק היפני ונבחן כל השקעה בשני כובעים גם בכובע משקיע מערבי וגם בכובע של משקיע יפני".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x