$
יוניסטרים

יזם השנה 2020 של יוניסטרים: אפליקציה המציעה מתכונים ממצרכים הנמצאים בבית

מפתחי הסטארט-אפ MEAL PREP הם בני נוער בגיל 17 מאור יהודה; נשיא המדינה, ראובן ריבלין: "היוזמה והטכנולוגיה חשובות לנו כל-כך על מנת להתגבר על משברים ולאפשר שגרת חיים בתקופה לא שגרתית"

אביאור אבו 20:5716.09.20

הסטארט-אפ MEAL PREP, אפליקציה המציעה מתכונים על פי המצרכים הנמצאים בבית בלבד, הוא הזוכה בגמר תחרות "יזם השנה 2020" של עמותת יוניסטרים, ע"ש טד והדי אורזן ז"ל, שנערך היום (ד').

 

 

עמותת יוניסטרים הוקמה ב-2001 על-ידי היזם ואיש העסקים רוני צארום, במטרה לצמצם פערים סוציו-אקונומיים, באמצעות חינוך והכשרת בני נוער וצעירים מהפריפריה החברתית והגאוגרפית בישראל לעולם היזמות. העמותה פועלת בשותפות עם הפדרציה היהודית של לוס אנג'לס ורשות החדשנות. את בני הנוער מלווים בהתנדבות מעל ל-4,500 אנשי עסקים המהווים עבורם מודל לחיקוי.

זוכי תחרות יזם השנה של יוניסטרים 2020: מפתחי הסטרטאפ MEAL PREP מאור יהודה זוכי תחרות יזם השנה של יוניסטרים 2020: מפתחי הסטרטאפ MEAL PREP מאור יהודה

 

 

במסגרת התחרות שנערכה בשלושת השבועות האחרונים ברשת, הוצגו למעלה מ-100 סטארט-אפים של 3,500 בני הנוער המשתתפים בתכנית יוניסטרים, מ-85 יישובים בפריפריה וממגוון מגזרים. חבר השופטים הכולל מאות אנשי עסקים בכירים מהארץ ומהעולם, שרים, חברי כנסת, נציגי ממשלה, דיפלומטים ושגרירים, בחן את המיזמים ביותר מ-50 אירועי שיפוט אונליין במסגרתם התנסו חניכי העמותה בפרזנטציות עסקיות בשידור חי. השנה לראשונה הציבור בישראל השתתף בהצבעה ועזר לבחור את היזמים הזוכים.

 

מפתחי הסטארט-אפ הזוכה ב-3,000 שקל הם בני נוער בגיל 17 מאור יהודה הנמצאים בשנה השלישית של תכנית יוניסטרים ליזמות וחדשנות. האפליקציה מציעה למשתמש מתכונים בריאים לפי המצרכים הנמצאים ברשותו במקרר, בין היתר במטרה לסייע לאנשים הנמצאים בביתם בבידוד. יונתן מועלם, חבר בקבוצה, סיפר: "החלטנו למצוא פתרון לבעיה וכן למניעת אכילת ג'אנק פוד מרובה, אכילת יתר וזריקת מזון מיותרת. בין היתר האפליקציה יודעת לעשות "פרסונליזציה" למשתמש, ותדע בעתיד להציע מזון המתאים לרצונות הספציפיים של כל משתמש. האפליקציה נמצאת כבר בשלבי פיתוח מתקדמים ויש לנו כבר דמו עובד שבזכות הזכייה נמשיך לפתח אותו".

 

נשיא המדינה, ראובן ריבלין, שצפוי לארח את הזוכים בלשכתו, מסר את ברכתו במהלך השידור: "העשייה המופלאה מצעידה את החברה הישראלית קדימה, במיוחד בתקופה האחרונה. היוזמה והטכנולוגיה חשובות לנו כל-כך על מנת להתגבר על משברים ולאפשר שגרת חיים בתקופה לא שגרתית. היזמות שלכם שנוגעת לכל תחומי החיים מביאה בשורה רעננה של חדשנות שתאפשר לנו לחיות חיים טובים, בריאים, ירוקים וחכמים יותר. מברך אתכם על 19 שנים של פעילות עם בני נוער מכל גווני החברה הישראלית. המשך יזמות נפלאה. אין לי ספק שאלה ישמשו אתכם בעתיד ויאפשרו לכם להגביה עוף כמה רחוק שרק תרצו. שנה טובה, בריאה ומתוקה".

 

עמיר פרץ, שר הכלכלה והתעשייה, אמר במהלך ריאיון באולפן: "העמותה נותנת פוש ענק לחברה צעירים, במקומות שלא חשבנו. זה נותן להם ביטחון עצמי להפיק את המרב. בלט בעיני מיזם השעון שמזכיר לאנשים מתי לקחת תרופה. הילדים האלה משמשים דוגמה לדורות אחריהם, ממש מגדלור, הם יהיו אזרחים יותר טובים".

 

בקבוק מחומרים אורגניים המתכלה בים

 

במקום השני לשנה השלישית של תכנית יוניסטרים, זכתה ב-2,000 שקל קבוצת בני נוער מג'וליס האחראית על פיתוח סטארט-אפ בשם Leto - אתר מותאם לסמארטפון המאפשר לתלמידים ברחבי הארץ לתקשר האחד עם השני ולבקש עזרה בפתרון והבנת תרגילים או למידת חומרים שאינם מובנים. האתר מספק עזרה בנושאים כלליים, בלמידה לקראת בגרויות ובשאלות ספציפיות לתלמידים המתקשים בתקופות מבחנים ובכלל.

 

רוני צארום יו"ר ומייסד יוניסטרים, מנכ"ל עמותת יוניסטרים אסף וייס רוני צארום יו"ר ומייסד יוניסטרים, מנכ"ל עמותת יוניסטרים אסף וייס צילום: באדיבות יוניסטרים

 

במקום השלישי לשנה השלישית של תכנית יוניסטרים, זכתה ב-1,500 שקל קבוצת בני נוער מנתניה האחראית על פיתוח סטארט-אפ בשם AirBare - מערכת המנטרת את איכות האוויר בחללים סגורים. המערכת מציגה נתונים על ריכוז גזים בעייתיים וחומרים מסוכנים, כמו פחמן דו חמצני, אבק ועוד, בחללים סגורים. מעיין שלום, מבני הנוער אשר פיתחו את המוצר מספרת: "המוצר נולד כאשר הבנו שלבני נוער רבים קשה להתרכז במבחנים בכיתה צפופה בגלל יתר פחמן דו חמצני. חקרנו אילו גזים בעייתיים נמצאים באוויר, ופיתחנו אב טיפוס המכיל חיישנים אשר נותנים תמונת מצב מדויקת על מצב זיהום האוויר בחלל סגור". 

 

בקטגוריה של השנה השנייה בפעילות העמותה, זכו במקום הראשון קבוצת בני נוער מג'וליס עם מיזם בשם Bajo Flask, בקבוק המיוצר מחומרים אורגניים שמתכלה במי הים. קבוצה זו גם זכתה בתואר חביב הקהל עם הכי הרבה הצבעות; במקום השני קבוצת בני נוער ממרכז העמותה בנתיבות עם המיזם ALCOWL ; ובמקום השלישי קבוצת בני נוער ממרכז העמותה בעמל צפת עם המיזם HearMeNow.

 

בקטגוריה של השנה הראשונה לפעילות העמותה זכו קבוצות מ: ג'וליס עם המיזם ex-Places+MedHelp ; נתיבות עם המיזם easYwake ; ירושלים-בויאר עם המיזםWE-R+Care Chip ; עפולה עם המיזם SAKI+S.F.D ; אור יהודה עם המיזם VEC ; נתניה עם המיזם ELESHELF+muStrap ; צפת עם המיזם B-Cleaner+AirVest ; וימין אורד עם המיזם FUSI+KeepIt.

 

ציפית כרית המודדת מדדים חיוניים בשינה

 

בתכנית Start Up Now, המיזם הזוכה הוא Sleep safe מבית ספר אמירים - כפר ורדים. המוצר הוא ציפית לכרית העשויה מבד חכם ובו חיישנים למדידת מדדים חיוניים במהלך השינה. במקום השני THE CIRCLE מאשכול ובמקום השלישי HighGreen מעמל הולץ.

 

בתכנית החד-שנתית במגזר הבדואי, המיזם הזוכה הוא You could do good מתל שבע דקלים. המיזם הוא אפליקציה המקדמת את ההתנדבות לשלב חדש, מעודדת את האנשים לבקש עזרה ולתת עזרה ללא תמורה, ומגשרת בין האזרחים והשלטון המקומי. במקום השני ASA ממקיף שגב שלום ובמקום השלישי Unstoppable Wheelchair מבי"ס הרב תחומי עמל עהד מצוינות – חורה.

 

בתכנית החד-שנתית במזרח ירושלים, המיזם הזוכה הוא smart eye מראש אל עמוד מקיף בנים. המוצר הוא מצלמה תרמית אשר תמוקם בתוך הרכב בזווית המראה ומכילה חיישן אשר מזהה את נוכחות הילד בתוך הרכב ובמקרה שכחה המוצר מקושר עם אפליקציה בנייד, בה ההורים מכניסים את המידע הנדרש כמו מספר הטלפון אחד או יותר למצבי חירום. במקום השני S gloves מבת צפארה ובמקום השלישי with me מעבדאללה.

 

בתכנית NFTE, המיזם הזוכה הואHelper מבית ספר צורים - הוד השרון. המוצר הוא אפליקציית שמנגישה תוכן יחודי הכולל סרטונים, תמונות והוראות כתובות עבור אנשים עם צרכים מיוחדים ולמתקשים בביצוע רצף פעולות ומטלות יומיומיות. במקום השני G-CART מעמל אמירים אופקים ובמקום השלישי SMART-B מעמל אנרג'יטק חדרה.

 

רוני צארום, מייסד העמותה: "חצי השנה האחרונה הייתה אינטנסיבית, לאור העובדה ששינינו את הקונספט ועברנו לאונליין. כגוף יזמי אנחנו לא יכולים להיעצר בקורונה. זה מסביר את התפיסה היזמית. יש לך מכשול – תמצא דרך ותעקוף אותו. החשיפה הייתה גבוהה מאוד מעל 10 מיליון, הכניסה לאתר עמדה על 40,000 ומעל 4,000 הצבעות".

 

אסף וייס, מנכ"ל העמותה: "השנה הייתה לנו הזדמנות להביא את תחרות יזם השנה של יוניסטרים לזירה הלאומית ולאפשר לכל עם ישראל להשתתף בחגיגה של היזמות והחדשנות שיוצאת מבני הנוער בישראל".

x