$
הייטק והון סיכון

פרסום ראשון

פיוניר מגייסת מאות עובדים בישראל ובעולם

חברת הפינטק הישראלית מתרחבת על רקע הזינוק בסחר הגלובלי ומגייסת 150 עובדים בישראל ובעשרות סניפים ברחבי העולם. מנכ"לית פיוניר ישראל: "רוצים לגייס במהירות האפשרית"

מאיר אורבך 11:5231.08.20
חברת הפינטק הישראלית פיוניר (Payoneer) מתרחבת, על רקע הזינוק בעולם הסחר הגלובלי ויוצאת לגיוס של 150 עובדים בישראל ומספר דומה בעשרות סניפי החברה בעולם, כך נודע לכלכליסט. יותר ממחצית מהמשרות בתחומי הפיתוח (מהנדסי תוכנה ובדיקות, דאטה ואנשי IT), ואילו השאר מתחלקות על כל שאר התפקידים, ממנהלי פרויקטים ומוצרים, דרך אופרציה ועד שיווק.  

 

"אנחנו רוצים לגייס את העובדים האלה במהירות אפשרית. זו תוכנית שצריך להוציא אותה לפעילות בשיא המהירות - אנחנו רוצים אותם עכשיו", אמרה המנכ"לית בישראל קרן לוי, "יש לנו מספר פרוייקטים שצריכים עובדים. גיוס העובדים החדשים הוא פרוייקט בפני עצמו".

 

על גיוס עובדים בתקופת הקורונה סיפרה: "אנחנו עדיין עובדים מהבית. יש לנו משרדים בסין והונג קונג ובזכותם היה לנו קל יחסית להעביר את העובדים לעבוד מהבית. המשרדים שלנו פתוחים בחלק מהמדינות. בארץ אנחנו עושים את רוב הראיונות בזום אבל בשלב מסויים נראיין גם פנים אל פנים".

קרן לוי מנכ"לית פיוניר ישראל קרן לוי מנכ"לית פיוניר ישראל

 

"בשבועות הראשונים לקורונה המתנו לראות מה יקרה ושמרנו על העובדים ועל הלקוחות. אחרי כמה שבועות ראינו שאנחנו מתואמים לכל הטרנדים של הכלכלה הגלובלית למעט התיירות שכבר מתחילה להתאושש ברחבי העולם".

 

על המחשבות לצאת להנפקה שיתפה: "המחשבה קיימת אצלנו כבר הרבה זמן. כל מנועי הצמיחה שלנו עובדים ואנחנו ממשיכים לחזק את הפלטפורמה שלנו .יש לנו כבר הכנסות של 300 מיליון דולר ואנחנו מאוד מתאימים להנפקה אבל היא לא המטרה אלא חלק מהדרך. אנחנו מחפשים איך להשיג את המטרות שלנו והיא אופציה מאוד ראויה".

 

פיוניר, שפועלת בתחום העברות התשלומים, מעסיקה כיום כ-1,500 עובדים ברחבי העולם, 900 מתוכם בישראל. תהליך הדיגיטליזציה המואץ בשלל ענפים בעקבות נגיף הקורונה הגביר את הביקוש למוצרים של החברה, שממשיכה במגמת הצמיחה שלה כאחת מחברות העברות התשלומים הגדולות בעולם. פעילות המסחר המקוון הואצה תוך מספר חודשים בקצב של עשור, ופיוניר מסייעת לענקיות קמעונאות כמו אמזון ו-וולמארט להתמודד עם הצמיחה המהירה הזו.

 

החברה, שהוקמה ב-2005 על-ידי היזם יובל טל, פיתחה פלטפורמה טכנולוגית המאפשרת העברת תשלומים באופן בטוח בין מדינות, מימון עסקאות ללקוחות קיימים, ובחודשים האחרונים פועלת לכניסתה לעולם סליקת האשראי לעסקים, במהלך שהחל עם רכישת הסטראטאפ optile בשלהי 2019. החברה פועלת ביותר מ-200 מדינות, ומשרתת למעלה מ-4 מיליון לקוחות, ביניהם כאמור אמזון, לצד Airbnb, גוגל, Fiverr ועוד.

 

קרן לוי, מנכ"לית פיוניר ויובל טל מייסד החברה קרן לוי, מנכ"לית פיוניר ויובל טל מייסד החברה צילום: עמית שעל

 

פיוניר גייסה עד היום 245 מיליון דולר, 180 מיליון דולר מתוכם באוקטובר 2016 . בתחילת הדרך השקיעו בחברה אנג’לים, ובהם יגאל אהובי וזוהר גילון, ובהמשך הצטרפו אליהם קרנות ההון־סיכון ויולה, גריילוק, TCV, ססקואנה , וינטאג', וולינגטון האמריקאית וחברת הביטוח הסינית פינג אן. חלק משמעותי מסבב הגיוס האחרון של החברה שימש לרכישת נתחים של משקיעים בחברה וחלק מהעובדים והנהלתה.

 

נועם אורן, ה-CTO של החברה, הוסיף: "העולם החדש שנברא ב-2020 מחייב אותנו לנוע קדימה מהר. אנחנו מסתכלים במבט מחודש על חווית הלקוח שלנו, מוסיפים יכולות ומרעננים את חווית המשתמש, וכמובן, נדרשים לקפיצה נוספת ב-Scale של המערכות שלנו. אנחנו מעמיקים אוטומציה הן בתהליכים הפנימיים שלנו והן בכלים ומודלים עבור המשתמשים הפנימיים והחיצוניים שלנו. אנחנו רוצים לצרף אנשים שיעזרו לנו להתחזק ולהשתפר, לאמץ כלים חדשים ולבנות שירותים נוספים מתוך ההזדמנויות שנוצרו לנו ומההבנה שיש לנו כיום לגבי צרכים חדשים ומורכבויות״.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x