$
חדשות טכנולוגיה

לא רק סינים: טנסנט עוקבת גם אחרי משתמשים זרים

לפי מרכז המחקר סיטיזן לאב, ענקית האינטרנט הסינית מנטרת תכנים של משתמשים זרים בשירות ההודעות הפופולארי שלה, WeChat. אין הוכחות לכך שהמעקב מבוצע בהוראת הממשלה

שירות כלכליסט 08:2909.05.20
ענקית האינטרנט הסינית טנסנט מנטרת, לפי דיווחים שונים, תכנים שפרסמו משתמשים זרים בשירות ההודעות הפופולארי שלה, WeChat  - זאת על מנת ללטש ולחדד את מערך הצנזורה המיושם על הפלטפורמות שלה בסין.

 

 

 

ל- WeChat יש מעל מיליארד משתמשים ברחבי העולם, והיא אפליקציית ההודעות הפופולארית ביותר בסין, שאף מאפשרת למשתמשים לעשות דרכה מגוון פעולות החל מתשלומים ועד הזמנת מוניות.

 

 צילום: CCTV

 

ניטור וצנזורה של התכנים בפלטפורמות הרשתות החברתיות בסין היא בגדר נוהל נפוץ במדינה, והחברות שמפעילות אותן נוהגות לחסום או להסיר תכנים שצפויים להכעיס את הממשלה. אולם לפי דו"ח שפרסמו בסיטיזן לאב (Citizen Lab), מרכז מחקר השייך לאוניברסיטת טורונטו, גם "מסמכים ותמונות ששותפו בין משתמשים שאינם סינים מנוטרים ומשמשים לבניית מאגר מידע שבו משתמשת החברה כדי לצנזר חשבונות של סינים".

 

בטנסנט סירבו להגיב על הדיווח.

 

החשיפה מגיעה בשעה שבארה"ב עולה מפלס הדאגה סביב זרם המידע והנתונים שעובר באפליקציות ובשירותים שבבעלות חברות סיניות. בשנה שעברה פתח הממשל בחקירה סביב הרכישה ב-2017 של טיק טוק את Musica.ly. טיק טוק היא בבעלות ByteDance הסינית.

 

בסיטיזן לאב הדגישו כי לא מצאו הוכחות לכך שהמעקב של טנסנט מתבצע בעקבות הוראה ישירה מהממשלה הסינית.

 

הדו"ח התבסס על ניסוי שערכו בחברת המחקר, והוא כלל שני תרחישים: אחד שבו בוצעה התקשרות רק בחשבונות שאינם שייכים לסינים והשני שבו היא בוצעה עם חשבון השייך לסיני. החברה שלחה תמונות ומסמכים כדי לראות אם אלגוריתם הצנזורה של טנסנט יזהה אותם. במקרה כזה, המשתמשים בסין לא היו יכולים לראות את התכנים הבעייתיים. "גילינו את המעקב לאחר שתכנים רגישים פוליטית שנשלחו רק בין חשבונות של משתמשים שאינם סינים סווג ככזה וצונזר כשעבר בין החשבונות הסיניים, מבלי שנשלח קודם לכן אל או בין חשבונות של משתמשים סינים", נכתב בדו"ח. המסקנה היא שהחשבונות הזרים לא צונזרו אך כן נתונים תחת מעקב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x