$
הייטק והון סיכון

חברת Cato Networks גייסה 77 מיליון דולר

את הגיוס הובילו קרן Lightspeed Venture Partners בהשתתפות של הקרנות Aspect Ventures, Greylock Partners, Singtel Innov8, U.S. Venture Partners ושלמה קרמר. השקעה זאת מביאה את החברה לסך גיוס כולל של מעל ל-200 מיליון דולר

מאיר אורבך 16:1007.04.20

חברת Cato Networks (קייטו נטוורקס), גייסה 77 מיליון דולר. את הגיוס הובילו קרן Lightspeed Venture Partners בהשתתפות של הקרנות Aspect Ventures, Greylock Partners, Singtel Innov8, U.S. Venture Partners (USVP) ושלמה קרמר. השקעה זאת מביאה את החברה לסך גיוס כולל של מעל ל-200 מיליון דולר, זאת על רקע עליה של 220% בהזמנות בשנה החולפת ורבעון ראשון מוצלח בשנת 2020.

 

הסכום אשר גויס בסבב זה ישמש את החברה להמשך התרחבות, במסגרתה בין היתר, תמשיך החברה לגייס עובדים. גם בימים אלו ועל אף התפשטות נגיף הקורונה, ב-Cato מראיינים ומגייסים מועמדים למשרות פיתוח במטה החברה בישראל. החברה הוקמה בשנת 2015 ע״י שלמה קרמר וגור שץ. מטה הארגון יושב בתל אביב ובחברה מועסקים כ-200 עובדים, 120 מתוכם בישראל.

 

שלמה קרמר Cato networks שלמה קרמר Cato networks

 

בשיחה עם כלכליסט אומר שלמה קרמר, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה: "אנחנו עובדים מהבית כבר שבועות וגם הלקוחות שלנו עובדים מהבית. כל האירוע הזה היה בעצם ההוכחה של הטכנולוגיה שלנו, כולם עברו לבתים והכל עובד בצורה חלקה. עם כל הרע של הקורונה הפתרון שלנו נותן מענה מאוד מוצלח לקוחות".

 

"האפליקציה שלנו עיוורת להיכן שאתה עובד ולכן היא כה מתאימה לעבודה מהבית", הסביר, "הקורונה עם כל הטרגדיה מבחינת ה-IT היא צעד קדימה בכל מה שהיה צריך לעבור על ארגונים מבחינת השינוי הדיגיטלי.מה שקורה עכשיו בשיא המהירות מביא את הענף לעלייה טכנולוגית של חמש שנים קדימה".

 

אנחנו, בקאטו, מספקים משאב קריטי לארגונים ואין אצלנו מקום להאטה או חל"ת - אנחנו חייבים לתת את השירות וכולם התגייסו לעבודה מהבית. האתגר הוא שהילדים בחופשה והעובדים בבית. למזלנו הפרודוקטיביות לא ירדה וכחברה ואנחנו מצליחים לעמוד יפה ביעדים. סיימנו רבעון ראשון מאוד חזק ואם מסתכלים על מה שקרה רואים את הדרישה למוצר שלנו. אני מאמין שיהיו אתגרים מבחינה פיזית בתהליך המכירה וסדרי עדיפויות של אנשים לבצע תהליכים", אמר קרמר .

 

שלמה קרמר ועובדי Cato networks לפני פרוץ נגיף הקורונה שלמה קרמר ועובדי Cato networks לפני פרוץ נגיף הקורונה

 

על העסקה שנרקמה סיפר: "סגירת העיסקה נעשתה ממש בימים אלו ועשינו את הסיבוב תוך כדי קורונה. זו השקעה לכמה שנים קדימה לא לכמה רבעונים". בנוסף ציין שלא ראה דבר כזה בימי חייו: "משברים אחרים היו כמו מנוע למכונית שנשבר, כאן מדובר במנוע שנכבה ויש להידלק אותו מחדש". כשהמשבר ייגמר צריבת הזיכרון של האירוע תשנה דברים בעולם המחשוב", סבר, "התקופות הכי טובות להשקיע הן תקופות משבר כמו אחרי ה-9/11 וקריסת הבורסות של 2008. אני דווקא מאמין שזה זמן טוב להתסכל על חברות יצירתיות עם תשובות אמיתיות לאתגרים", אמר קרמר. 

 

בשונה מדורות קודמים של רשתות, אשר נבנו מפתרונות נקודתיים וספקי תקשורת שונים, Cato מחברת ומאבטחת את הארגון כולו - משתמשים המחוברים מרחוק, סניפים, אפליקציות ומרכזי נתונים פיזיים ווירטואלים באמצעות שירות ענן גלובאלי. Cato היא היישום הראשון של ארכיטקטורת ה-SASE של גרטנר, המציג פלטפורמה שמשלבת בין SD-WAN ואבטחת רשת לכל ״קצוות״ הארגון. Cato הוכרה כ״ספקית לדוגמה״ בקטגוריית SASE של ה״הייפ סייקל״ של גרטנר לרשתות ארגוניות ב-2019.

 

״Cato עושה מהפכה באופן שבו ה-IT חושב על רשת ואבטחה", הוסיף יוני חפץ, שותף ב-Lightspeed, "השילוב של שתי הקטגוריות, הוא שינוי פרדיגמה של מודל העלות- תועלת ב-IT. זו הסיבה ש-Cato תופסת את המקום של שירותי טלקו ישנים ופתרונות מבוססי קופסאות, בארגונים גדולים וקטנים. אנחנו מאמינים ש-Cato ממוצבת היטב לשבש את שוק הרשת והאבטחה הגלובאלי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x