$
תקשורת

בזק: עלייה בניסיונות לגניבת מידע רגיש ברשת בימי הקורונה

בחברה מדווחים על קפיצה של 7% במתקפות פישינג במהלך חודש מרץ; בעקבות העלייה בביקוש לשירותי סטרימינג ובעיקר לנטפליקס, נוצרו אתרי פישינג דוגמת האתר שמנסים לגנוב פרטים רגישים מהמשתמש כמו אשראי וסיסמאות

אביאור אבו 11:2806.04.20

חברת בזק מדווחת על עלייה של 7% במתקפות פישינג במהלך חודש מרץ. פישינג הוא ניסיון לגניבת מידע רגיש, כמו פרטי אשראי, על ידי התחזות באתרי אינטרנט.

 

 

ככל שיותר ויותר אנשים ועסקים עוברים לעבוד מהבית, כך גדל מספר המתקפות, אשר רובן קשורות בקורונה. לאחרונה בלמו בחברה שתי התקפות פישינג ממוקדות בארץ: התחזות לאתר שופרסל והתחזות לאתר פייפאל. עוד מדווחת החברה כי ישנה עלייה במקרי התחזות לבנקים ונותני שירות, בהתאם לדיווחים דומים בעולם. במהלך חודש מרץ חסמו בחברה 38,589 התקפות בממוצע בכל יום.

נטפליקס נטפליקס צילום: שאטרסטוק

 

"זיהינו קפיצה גדולה בכמות המכשירים שחוברו שככל הנראה קשורה לעובדה שאנשים החלו לעבוד מהבית וחיברו את המכשירים אל הרשת הביתית, מה שמגביר את הצורך להגן על כלל המכשירים המחוברים דווקא בבית", מסרו בבזק. "כצפוי, אנו רואים הגדלה משמעותית בשירותים כגון זום וכיו"ב, מה שמגביר את הסיכון להתקפות כיוון שבמרבית המקרים הזימונים האלו מתקבלים כלינק מורכב, מה שמאפשר לתוקף לנצל זאת לשתול לינק לאתר מזיק אחר".

 

כך לדוגמה, האתר coronavirus-map.com מכיל מפה של התפרצות הקורונה בעולם, אך בנוסף מוכר ציוד רפואי כהונאה לגניבת פרטי אשראי. האתר סווג כאתר פישינג מזיק על-ידי מספר חברות אנטי-וירוס עולמיות. כך, גם פתיחת האתר Coronavirusapp.site מסמארטפון בעל מערכת הפעלה מסוג אנדרואיד, תנעל את הטלפון ותדרוש תשלום של 100 דולר בביטקוין, אחרת כל המידע על הטלפון יימחק.

 

זאת ועוד, בעקבות העלייה בביקוש לשירותי סטרימינג ובעיקר לנטפליקס, נוצרו אתרי פישינג דוגמת האתר שמנסים לפתות את המשתמש להוריד תוכנה על מנת לקבל מנוי חינם לנטפליקס.

 

האתרים כמובן זדוניים ומנסים לגנוב פרטים רגישים מהמשתמשים, כמו פרטי אשראי וסיסמאות לאתרים נוספים. דוגמה לאתר כזה: netflix-usa.net. כמו כן, גם ביחידת הסייבר להב 433 התקבלו דיווחים על פעילויות פישינג באמצעות שליחת מסרונים לאתרים המתחזים לנטפליקס ופייפאל.

x