$
חדשות טכנולוגיה

גט במגעים להתמזג עם חברה מקומית ברוסיה

חברת המוניות הישראלית מנהלת משא ומתן עם חברת סיטימוביל הרוסית, שבין בעלי המניות בה, הבנק הרוסי סברבנק, שמשקיע גם בגט. החברה תיכננה לצאת להנפקה במהלך השנה הקרובה, אך לאור המצב בשווקים ומצבה של החברה - נראה כי התוכנית לא תצא לפועל

סופי שולמן 11:5102.04.20
גט בדרך למכור את פעילותה ברוסיה, כך מפרסמים מספר כלי תקשורת ברוסיה. על פי הפרסומים, חברת המוניות הישראלית מנהלת משא ומתן עם חברת סיטימוביל הרוסית, שבין בעלי המניות בה הבנק הרוסי סברבנק שמשקיע גם בגט. לפני פרוץ משבר הקורונה ניהלו שתי החברות מגעים לשיתוף פעולה במתכונת דומה לזו שעושה גט עם ליפט בארה"ב, כך שסיטימוביל תבצע את ההזמנות שמתקבלות דרך המערכת של החברה הישראלית. שתי החברות אף החלו להפעיל פיילוט משותף, כאשר חלק מההזמנות של מונית רגילה דרך גט יעברו לנהגי סיטימוביל.
אלא שבעקבות המשבר שמלווה ברוסיה גם בקריסת המטבע המקומי לאחר צניחת מחירי הנפט, החלו שיחות על מיזוג. לפי העסקה המתגבשת, גט עשויה למכור את פעילותה ברוסיה לסיטימוביל ובתמורה לקבל מניות בחברה הרוסית. סיטימוביל היא החברה השניה בשוק הרוסי אחרי יאנדקס (המפעילה בישראל את שירות המוניות יאנגו - ס.ש). לפי נתוני משרד התחבורה של מוסקבה, יאנדקס, שמבצעת ברוסיה גם את ההזמנות שנכנסו דרך אובר, מחזיקה ב-72% מהשוק, סיטימוביל ב-17.6% ואילו גט ב-6% מהשוק. הנתונים נכונים לדצמבר 2019. גט ממוקדת גם בשוק הרוסי בתחום המוסדי ואילו לסיטימוביל נוכחות חזקה בשוק הקמעונאי המקומי.
מונית גט מונית גט צילום: שאטרסטוק

 

על פי הערכות בגיבוש העסקה מעורב סברבנק הרוסי, הבנק הגדול ברוסיה שנשלט על ידי הממשלה (הבנק המרכזי של רוסיה מחזיק במניות השליטה). הבנק נמנה עם בעלי המניות בסיטימוביל ובמקביל גם נתן אשראי של 100 מיליון דולר לגט ב-2016. מיזוג בין שתי חברות ההסעות, אם כן, יאפשר לגט גם לארגן מחדש את החוב מול סברבנק.

 

במידה והעסקה תצא לפועל, גט תישאר בעיקר עם הפעילות המקומית בישראל, לאחר שסגרה את מיזם ג'ונו בניו יורק בסוף 2019 והנסיעות מועברות לליפט האמריקאית. מנכ"ל גט ברוסיה אנטולי סמורגונסקי התבטא באחרונה בתקשורת המקומית על המעבר של גט למודל של מפעיל ווירטואלי - בדומה למפעילי סלולר וירטואלים כגון רמי לוי בישראל, שנותנים שירות על תשתית פיזית של ספק אחר. אם העסקה עם סיטימוביל תצא לפועל גט תהפוך למפעיל וירטואלי כזה גם בשוק הרוסי, בדומה לשוק האמריקאי.

 

החברה תיכננה לצאת להנפקה במהלך השנה הקרובה, אך לאור המצב בשווקים ומצבה של גט עצמה נראה כי התוכנית לא תצא לפועל. בינתיים גייסה גט בתחילת השנה 24 מיליון דולר באג"ח להמרה ממשקיעיה הקיימים. השווי בגיוס האחרון עמד על 1.4 מיליארד דולר

 

בגט סירבו להגיב לידיעה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x