$
חדשות טכנולוגיה

הסוף לבקרה הידנית? חברת הסטארט-אפ אולו גייסה 6 מיליון דולר

החברה, שהוקמה על ידיי יובל ברנר ורועי יניב, שואפת להציל עסקים ברגעי תקלה טכנית ולבצע בקרת ביצועים באמצעות בינה מלאכותית. הגיוס נועד להגדיל את צוותי הפיתוח והמכירות של החברה ברעננה

מאיר אורבך 10:0009.03.20
חברת הסטארט-אפ אולו (Oloo) גייסה 6 מיליון דולר בסבב סיד בהובלת S Capital, ובהשתתפות 2B Angels ואנג'לים פרטיים. גיוס הכסף נועד להגדיל את צוותי הפיתוח והמכירות הממוקמים במשרדי החברה ברעננה. החברה מעסיקה כיום 20 עובדים וזהו הגיוס הראשון שלה.

 

 

המוצר של אולו (oolo) מאפשר לצוותי תפעול בחברות מדיה לאתר באופן אוטומטי את סיבות השורש לבעיות שונות הפוגעות בהכנסה שלהן. לדברי החברה, כיום נעשית בקרת הביצועים בצד העסקי באופן ידני, מצב אשר מוביל לאובדן מאות שעות אדם ולפגיעה ישירה בהכנסות מכיוון שבעיות ותקלות שונות מתגלות באיחור או לא מתגלות כלל. המוצר של אולו מתממשק לכל מקורות המידע של החברות ועל ידי ניתוח מתקדם, שימוש בבינה מלאכותיות ובמודלים אוטונומים לזיהוי אנומליות - מאתר בזמן אמת בעיות עסקיות ומנמק את מקורן.  

מימין רועי יניב ו יובל ברנר מייסדי אולו מימין רועי יניב ו יובל ברנר מייסדי אולו צילום: Oolo

 

החברה, שמשרדיה ממוקמים ברעננה, הוקמה ע״י יובל ברנר ורועי יניב והיא החברה השנייה שהם מייסדים יחד. את החברה הראשונה, קרמבולה, השניים הקימו לפני 8 שנים ביחד עם רועי ברקת ז״ל, וכיום היא חברה רווחית עם הכנסות של עשרות מיליוני דולרים.

 

יובל ברנר, מנכ״ל החברה הסביר את הבעיה שאולו באה לפתור: "כאשר שרת נופל בכל חברה נורמלית ב-2020, ברור לכולם שהצוות הטכני יקבל התראה על הבעיה באופן מיידי. בצד העסקי לעומת זאת, המהפכה הזו עוד לא קרתה והצוותים מצופים למצוא ולהסביר את רוב הבעיות באופן ידני. המציאות הזו של בקרה ידנית סיזיפית מייצרת עובדים מתוסכלים שמבצעים עבודות של מכונה מבוקר עד ערב והופכת ארגונים ללא יעילים המזהים דליפות בהכנסה שלהם באיחור גדול, אם בכלל".

 

רועי יניב , סמנכ"ל הפיתוח של החברה, הוסיף: "הסיבה שלא קמו פתרונות טובים לשוק הזה עד היום למרות הצורך הענק היא האתגר הטכנולוגי. אנו נדרשים להתמודד עם מצב בו כל נקודות המידע קשורות זו לזו ומשפיעות זו על זו. היכולת של אלגוריתם לסרוק כמויות עצומות של מידע, להבין את אינספור האירועים המתרחשים יחד, לנתח את התלות ביניהם ואת מקור האירועים - היא אתגר טכנולוגי אמיתי. נדרשת כאן טכנולוגיה מתקדמת ביותר ותוך הבנת עמוקה של שוק היעד שלנו. זה שילוב נדיר וכאשר הוא קורה - נוצרת הזדמנות אמיתית".

צוות אולו צוות אולו צילום: Oolo

 

לדברי איה פטרבורג שותפה בקרן הון הסיכון S Capital, ב-oolo יש שילוב נדיר של יזמים חזקים מאוד. "אנחנו רואים מאות חברות סטארט-אפ מדי שנה אך כאן ללא ספק יש כאן DNA אחר וייחודי. מדובר בחברה שיכולה להיות חברת ענק תוך מספר שנים בודדות. אנחנו מתרגשים להיות שותפים לדרך הזו כבר בשלבים המוקדמים".

 

ברנר המנכ"ל סיכם: "סבב הגיוס היה חריג מאוד. בחרנו את המשקיעים שלנו לפני שהם בחרו בנו והסבב הסתיים תוך מספר ימים בודדים. כל חברה היא מסע חדש.  היה לנו חשוב לבחור את האנשים הנכונים ביותר למסע המאתגר הזה. כמו תמיד, נטל ההוכחה הוא עלינו ואנו כבר שקועים עד צוואר בעשייה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x