$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

האקזיט הבא? Keros של פונטיפקס גייסה 56 מיליון דולר

סבב הגיוס, השלישי עבור החברה, נעשה לפי שווי חברה של 220 מיליון דולר. הערכות: הגיוס הוא צעד מקדים להנפקתה הראשונית, שככל הנראה תיעשה בנאסד"ק בעוד כחודשיים. בין משקיעי החברה: מורי ארקין, אורבימד, וונרוק ו־Cowen

צלי גרינברג 14:4210.03.20

חברת הביוטק האמריקאית Keros Therapeutics, שייסדה חברת ההשקעות הישראלית פונטיפקס, השלימה בשבוע שעבר גיוס של 56 מיליון דולר לפי שווי חברה של כ־220 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט". הגיוס הובל על ידי Foresite Capital האמריקאית, קרן אורבימד ארה"ב וקרן ההון סיכון וונרוק של משפחת רוקפלר, שיחזיקו כל אחת ב־10% מ־Keros. אליהן הצטרפו בסבב הנוכחי קרן הבריאות של בנק ההשקעות האמריקאי Cowen, הקרן העולמית למדעי הבריאות (GHS) ומדיסון פארמה, שמחזיקה יחד עם קרן ההשקעות של אוניברסיטת הרווארד וקרן ההון סיכון הקנדית Quark ב־20% מהחברה.

 

הגיוס נועד לממן לחברה, הממוקמת בבוסטון, כניסה לשני ניסויים קליניים שלב 2 לתרופות שהיא מפתחת. הראשונה מיועדת לטיפול במחלת היתום FOP, תסמונת נדירה הנגרמת עקב מוטציה גנטית וגורמת לרקמות הרכות בגוף, דוגמת רצועות וגידים, להפוך לעצם. השנייה מיועדת לטיפול במחלת MDS, תסמונת שגורמת לאיברים ולרקמות לייצר תאי דם באופן לא יעיל, והסיכון לחלות בסרטן הדם גדל. 

רן נוסבאום, יו"ר Keros. חברת הדגל של פונטיפקס רן נוסבאום, יו"ר Keros. חברת הדגל של פונטיפקס

 

לפי הערכות בשוק ההון, הגיוס מקדים מהלך של הנפקת מניות ראשונה (IPO) בנאסד"ק. זו תתבצע, ככל הנראה, בעוד כחודש־חודשיים. הערכות אלה קיבלו חיזוק לאחר שנודע כי החברה גייסה כסמנכ"ל כספים את קית' רגנאנט, שכיהן בתפקיד זה בחברת הפארמה הציבורית WAVE.

 

בפונטיפקס סירבו להגיב, אך בכנס המשקיעים שערכה בספטמבר האחרון אמר רן נוסבאום, שותף מייסד בפונטיפקס, כי Keros, שבה הוא מכהן כיו"ר, היא חברת הדגל של השקעותיהם.

 

עד לסבב הגיוס האחרון הושקעו ב־Keros כ־40 מיליון דולר בשני סבבים. הגיוס בסבב השני נעשה לפי שווי של כ־88 מיליון דולר אחרי הכסף. בראש המשקיעים בסבבים הקודמים ניצבת פונטיפקס, המייסדת שהמחזיקה בכ־30%, קרן ארקין ביו ונצ'רס של מורי ארקין, המחזיקה ב־12%, ועובדי החברה, המחזיקים ב־8%.

 

פונטיפקס הקימה את Keros בתחילת 2016, לאור מחקר שהתנהל בבית החולים Brigham and Womens של אוניברסיטת הרווארד לטיפול ב־FOP. גודל השוק לתרופה אינו ידוע, אך חברת הפארמה האמריקאית קלמנטיה, המפתחת גם היא תרופה למחלה, נמכרה בפברואר 2019 לענקית התרופות הצרפתית איפסן לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר. קלמנטיה כשלה לפני כחודש בניסוי קליני שלב 3. עם הקמתה גייסה Keros את ד"ר Jasbir S. Seehra, מייסד חברת אקסלרון פארמה הנסחרת בנאסד"ק בשווי 4.8 מיליארד דולר. אקסלרון מפתחת תרופות מבוססות חלבונים לסרטן ולמחלות נוספות, והחלה לפתח תרופה גם למחלת ה־MDS, המפריעה לייצור תאי דם בריאים.

 

פונטיפקס נוסדה ב־2004 והקימה עד היום שש קרנות שגייסו 800 מיליון דולר. ארבע מהקרנות משקיעות באקוויטי, אחת במדעי החיים ואחת באגרו־טק. שתי האחרונות גייסו 150 מיליון דולר כל אחת.

 

בדצמבר האחרון חשף "כלכליסט" כי הקרן הרביעית של פונטיפקס, בניהול תומר קריב ורן נוסבאום, הציגה בתוך שנתיים רווח של פי 17.5 על השקעתה בחברת ארקיול (ArQule), המפתחת טיפול לגידולי סרטן קשיחים שאינם מגיבים לטיפולים סטנדרטיים. זאת בעקבות רכישתה על ידי ענקית התרופות האמריקאית מרק תמורת 2.7 מיליארד דולר.הקרן הזו רכשה 10% מארקיול ב־2017 תמורת 10.2 מיליון דולר, בעסקה ששיקפה לארקיול שווי של 100 מיליון דולר. מאז ביצעה החברה כמה סבבי גיוס ופונטיפקס דוללה, כך שחלקה בחברה עמד על 6.5% בעת ההודעה על המכירה. תמורת אחזקותיה היא קיבלה 175 מיליון דולר — סכום שמשקף החזר של פי 17.5 על ההשקעה.

 

בין האקזיטים הבולטים של פונטיפקס נכללת סיקאם שייסדה, ונמכרה ב־2015 למרק לפי שווי של 200 מיליון דולר. משקיעי פונטיפקס עשו אקזיט של פי 30 על ההשקעה, שעמדה על 6.9 מיליון דולר. גם קייט פארמה, שהקים אריה בלדגרין ונמכרה ב־2017 תמורת 12 מיליארד דולר, הניבה למשקיעי פונטיפקס החזר של 130 מיליון דולר, לאחר השקעה של 3.8 מיליון דולר.

x