$
תקשורת

משרד התקשורת קנס במיליון שקל את ספקיות האינטרנט - כיוון שלא הציעו שירותי סינון תוכן פוגעני

ספקיות האינטרנט מחויבות להציע למנויים אפשרות לקבל ללא תשלום כלים לסינון אתרים או תכנים לא הולמים, במטרה להגן על קטינים; את הקנס הגבוה ביותר, העומד על 298 אלף שקל, קיבלה בזק בינלאומי

אביאור אבו 16:0603.03.20

משרד התקשורת החליט להטיל היום (ג') עיצומים כספיים בסכום של כ-1.1 מיליון שקל על ספקיות אינטרנט שלא הציעו שירותי סינון אתרים ותכנים פוגעניים ברשת, במטרה להגן על קטינים.

 

מנהל פיקוח ואכיפה במשרד התקשורת, בראשו עומד איתן כסיף, ביצע פיקוח אחר הליכי המכירה של ספקיות אינטרנט ללקוחות, במהלכם התברר כי בעסקאות שבוצעו לא יידעו הנציגים את הלקוחות בדבר אתרים ותכנים פוגעניים באינטרנט ואפשרויות ההגנה מפניהם. כמו כן, לא הוצעו למנויים אפשרות לקבל ללא תשלום כלים לסינון אתרים או תכנים, כפי שהן מחויבות ברישיונן.

שר התקשורת דוד אמסלם שר התקשורת דוד אמסלם צילום: אבי מועלם

 

את הקנס הגבוה ביותר, העומד על 298 אלף שקל, קיבלה בזק בינלאומי. סלקום נקנסה בכ-282 אלף שקל; פרטנר בכ-226 אלף שקל; HOT נט בכ-111 אלף שקל; טלזר בכ-87 אלף שקל; טריפל סי בכ-60 אלף שקל; אקספון בכ-37 אלף שקל; ופרימו בכ-20 אלף שקל.

 

קנסות אלה מצטרפים לעיצומים שהטיל משרד התקשורת באותו נושא באוגוסט 2019 על חברות הסלולר, בסכום כולל של 1.1 מיליון שקל. באפריל 2019 הטיל המשרד על החברות סכום של 3.5 מיליון שקל גם באותו עניין.

 

חוק התקשורת מחייב את ספקי הגישה לאינטרנט, לרבות חברות הסלולר, ליידע את מנוייהם בדבר זכותם לקבל ללא תשלום שירות סינון של אתרים פוגעניים כמו פורנו, אלימות והימורים. החברות לא ששות למלא אחר ההוראות מכיוון שהמהלך עלול להוריד משמעותית את התעבורה ברשת, והן טענו לאורך כל הדרך כי האחריות היא על ההורים. לאחר שמשרד התקשורת ננזף בתחילת השנה שעברה בוועדת כלכלה בכנסת על כך שאינו עושה די בנושא, החלו במשרד לבצע אכיפה סמויה על החברות.

 

ממשרד התקשורת נמסר: "נמשיך לפעול כדי להגביר את המודעות בקרב הציבור לגבי הסכנות הקיימות ברשת האינטרנט והאפשרויות להתגונן מפניהן, וזאת במטרה למנוע פגיעה בקטינים".

x