$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

NSO רוכשת חברת יירוט רחפנים ב־60 מיליון דולר

חברת הסייבר הביטחוני שילמה 60 מיליון דולר במזומן עבור קונבקסום, סטארט־אפ ישראלי שפיתח טכנולוגיה לזיהוי ויירוט רחפנים עוינים. בקונבקסום הושקעו 2.2 מיליון דולר בלבד. בכוונת NSO להרחיב את פעילותה בתחום הרחפנים

מאיר אורבך 06:5112.02.20

חברת NSO, המוכרת מתחום הסייבר המודיעיני ההתקפי, רוכשת את חברת הסטארט־אפ הישראלית Convexum (קונבקסום), שפיתחה יכולת ליירט רחפנים ולהגן מפני רחפנים עוינים. ל"כלכליסט" נודע שסכום הרכישה עומד על 60 מיליון דולר. העסקה נחתמה במזומן. NSO אישרה את הרכישה.

 

 

 

זהו אקזיט משמעותי מאוד לקונבקסום, שנוסדה ב־2015 וגייסה עד כה 2.2 מיליון דולר בלבד. הכסף גויס מקרן ההון סיכון F2 קפיטל של ג'וני סאקס וברק רבינוביץ'. קונבקסום החלה את דרכה בג'נקשן - מאיץ חברות הסטארט־אפ של קרן F2.

 

מימין: ברק רבינוביץ' מקרן ההון סיכון F2 ושלו חוליו ממייסדי NSO מימין: ברק רבינוביץ' מקרן ההון סיכון F2 ושלו חוליו ממייסדי NSO צילום: עמית שעל

 

מייסדי חברת קונבקסום הם גלעד סהר, תום גול וניב מגן. החברה מעסיקה כיום עשרה עובדים, בוגרי יחידת המודיעין 8200.

 

חברת הדירוג מודי'ס העריכה ב־2019 את הכנסותיה של NSO בכ־300 מיליון דולר. נכון להיום, לחברה אין פעילות משמעותית בתחום הרחפנים, והם מהווים אחוז בטל מהכנסותיה. לפי הערכות, NSO רוצה להיכנס לתחום הרחפנים כדי לשלבו בפעילותה, למשל למטרת הגנה על משחקי ספורט המוניים, על שדות תעופה, ועל מוסדות שעשויים להיפגע מתקיפת רחפנים. לפי אותן הערכות, בשנים הקרובות, ולאחר שתושלם הרכישה, NSO תשקיע בתחום עשרות מיליוני דולרים נוספים.

 

ל"כלכליסט" נודע ש־NSO כבר סיכמה על שורה של פרויקטים עם הטכנולוגיה החדשה, שצפויה להיות מוטמעת בתקופה הקרובה בארה"ב ובאוסטרליה.

 

NSO נוסדה ב־2010 בידי שלו חוליו ועמרי לביא ומפתחת מוצרי סייבר התקפי. מוצר הדגל שלה הוא תוכנת פגסוס, המסווגת ככלי ביטחוני, ולדברי החברה, נועדה לסייע לממשלות ולארגוני ביון למנוע פעולות טרור.

 

ברק רבינוביץ', שותף בקרן ההון סיכון F2, מסר: "קונבקסום החלה את דרכה ב־The Junction, התוכנית המותאמת אישית שלנו לבניית חברות שתומכת ביזמים עם חזון נועז. היה לנו לכבוד להוביל את סבב ההשקעה המוקדם לבניית החברה״.

 

תום ליבנה, בעלי חברת verbit.ai, שמכהן גם הוא בדיקטוריון החברה ושידך בין הצדדים, אמר: ״אני מאמין ביכולות של קונבקסום לייצר ערך אמיתי לבעלי המניות וללקוחותיה. אין לי ספק ש־NSO תפיק ממנה ערך משמעותי".

 

גלעד סהר, מייסד ומנכ״ל קונבקסום, אמר אתמול: ״אנחנו מצטרפים ל־NSO עם סיומה של שנת 2019 שהביאה איתה כמה תקריות חמורות בעולם האזרחי, ועם זאת גם הזדמנויות רבות. נרחיב ונשפר את המוצר לטובת לקוחותינו הקיימים והחדשים״.

 

שלו חוליו, מבעלי NSO, אמר: "החלטנו להרחיב את פעילותנו בתחום הרחפנים. זה תחום שמתפתח מאוד, ואנו מניחים שהוא יהיה בעל נפח משמעותי מאןד בשנים הקרובות. נמכור את הטכנולוגיה ללקוחות ציבוריים וממשלתיים".

 

את קונבקסום ייצג בעסקה עו"ד גיא לכמן ממשרד פרל כהן. את NSO ייצג עו"ד אסף הראל ממשרד מיתר.

x