$
הקברניט

סודות הטיסה

לא העברתם את הטלפון למצב טיסה? זה עלול לכאוב לכם בכיס

נוסע בחברת אייר לינגוס הופתע לקבל חשבון סלולר של 300 דולר לאחר שטס מאירלנד לארה"ב; מסתבר שבאחד מתיקיו היה טלפון פעיל, שפשוט התחבר אוטומטית לתשתית הרשת במטוס - וצבר עלויות נדידה קיצוניות

שירות כלכליסט 08:0008.12.18

אין נוסע שלא יודע שצריך להעביר את הסמארטפון למצב טיסה כשעולים למטוס, ולנתק אותו מהרשת. מה קורה כשלא מנתקים? עלולים לגרום להפרעות לטייסים ולליקויי תקשורת למיניהם. אבל לפעמים עלול לקרות משהו חריג מאוד, שיעלה לכם המון כסף.

 

 

העיתון אייריש טיימס דיווח שנוסע בטיסת אייר לינגוס נכנס לקבינה כשסמארטפון פעיל ומחובר נמצא בתיק שלו. הוא טס מאירלנד לארצות הברית והופתע מאוד לאחר כמה שבועות, כשקיבל מספקית המובייל שלו, AT&T, חשבון של כמעט 300 דולר. איך זה קרה?

 

 

טלפון במטוס? ודאו שאינו מחובר לרשת טלפון במטוס? ודאו שאינו מחובר לרשת צילום: שאטרסטוק

 

 

הסלולרי של הנוסע המסכן התחבר לרשת הפנימית של המטוס, עם כל התעריפים שנלווים אליה. לפי AT&T, העלות נצברה דרך "אנטנות שמותקנות על המטוס ופועלות ללא הגבלה מחוץ לתוכנית נדידה בינלאומית". לטענת החברה, האנטנות הללו מתחברות למכשירים כשאינם במצב טיסה, ומתחיל להיצבר חיוב גם אם הטלפון כלל אינו בשימוש. אייר לינגוס, מצידה, הודיעה כי האחריות היא על הנוסע, ואינה מרוויחה כלל מחיבור בלתי צפוי שכזה.

 

"אם הטלפון של הנוסע אינו במצב טיסה, המכשיר עשוי להתחבר לרשת הנדידה של המטוס ואז הנוסע יחויב על ידי הספקית עבור כל שימוש", מסרה אייר לינגוס. לפיה, הנדידה פועלת כאילו נמצאים כבר בחו"ל, כשהספק המקומי הוא שקובע את המחירים ומחייב את הלקוחות. "החברות בדרך כלל שולחות ללקוח הודעה, בין אם הוא על הקרקע או באוויר, כדי לוודא שהוא מודע לטעות".

 

מטוס אייר לינגוס מטוס אייר לינגוס צילום: שאטרסטוק

 

 

עוד הוסיפו מאייר לינגוס כי הם מייעצים תמיד לנוסעים להעביר את הטלפון למצב טיסה, או לשלם מראש עבור חיבור WiFi בטיסה. באופן כללי כדאי לנוסעים לשים לב לאפשרות של נדידה בטעות והחיוב הגבוה המתלווה אליה. מוקדם יותר השנה, משפחה גרמנית צבה חשבון של 12,500 יורו מכיוון שהבן השתמש בטלפון שלו בזמן שייט לנורבגיה.

 

איך בכלל מתבצע חיבור סלולר מהמטוס?

 

אנטנות סלולר רגילות לא נועדו לקלוט שידורים מהשמיים; לא מעט שירותי מובייל תלויים בחיתוך בין אנטנות, זמן הגעת אות וכו' - דברים שיוצרים עומס בעייתי כשיש קבוצת משתמשים שנעה בגובה 30,000 רגל ובמהירות של 900 קמ"ש. בנוסף, חיבור סלולרי כזה יצריך מעבר מהיר מאוד בין אזורי כיסוי סלולריים, מה שעלול לגרור עלויות נדידה ועומסים על הרשת. לפיכך, מקושרים כל הטלפונים על המטוס לתשתית אחת, שמתחברת לרשת בתקשורת לוויינית.

 

 

 

תקשורת שכזו היא יקרה לחברת התעופה ולכן - גם יקרה למשתמש. התשתית של AT&T נועדה לאפשר שיחות כאלה, בתצורה מוגבלת ובטיסות ספציפיות מעל לאזורים בהם יש לחברה כיסוי מלא ותשתית שמתאימה לחיבור מוטס. ולכן, הפיתרון הטוב ביותר כרגע הוא פשוט לשים לב לטלפונים שלכם, ולהקפיד שיהיו כבויים או במצב טיסה כשעולים למטוס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x