$
חדשות טכנולוגיה

אופיס חדשה, ווינדוס בענן: מיקרוסופט חשפה שורת חידושים, שחלקם פותח בישראל

כנס המפתחים של החברה נפתח באורלנדו, ובמהלכו הוצגו כלי בינה מלאכותית, סייבר ויישומים ארגוניים שנולדו בישראל. בנוסף, חשפה החברה גרסת שולחן עבודה וירטואלי לווינדוס 10, חידושי אופיס, וכמה שינויים שישפיעו על עסקים

רפאל קאהאן 16:1225.09.18
מיקרוסופט פתחה אמש באורלנדו (ב') את כנס Ignite השנתי, במרכזו טכנולוגיות לעסקים. מנכ"ל החברה, סאטיה נאדלה, חשף במהלך נאום הפתיחה סדרה ארוכה של מוצרים ושירותים חדשים, ביניהם חבילת אופיס 2019, שת"פ עם SAP ואדובי, ווינדוס 10 מבוססת ענן, חידושים בתחום הסייבר וטכנולוגיות וידאו לישיבות.

 

 

חלק ניכר מהטכנולוגיות זכו לסיוע של מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל, כאשר לפחות שתיים מהן פותחו כמעט במלואן בהרצליה.

 

מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, באירוע Ignite מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, באירוע Ignite צילום: יחצ

 

 

"פרויקט ה-Azure Data Explorer פותח אצלנו וכך גם התשתיות שמאפשרות את שיתוף הפעולה העסקי בין SAP, אדובי ומיקרוסופט", אמרה ל"כלכליסט" מרב בהט, משנה למנכ"ל מרכז הפיתוח בארץ. "המערכת משמשת כאינדקס של מידע ומסוגלת לנתח כמויות אדירות ממנו במהירות. זו תכונה שימושית כשארגון גדול מעוניין להוציא תובנות, לזהות מגמות או בעיות בפעילות שלו. היוזמה לפיתוח התחילה בישראל לפני כמה שנים והמוצר מפותח מאז במקביל במרכז הפיתוח בארץ ובמטה החברה ברדמונד".

 

גם טכנולוגיות אבטחת המידע של ענקית התוכנה ויישומי בינה מלאכותית שונים היוו חלק מהותי מהעבודה של צוותי הפיתוח המקומיים. למשל, חשפה מיקרוסופט את פרויקט פרינסטון, במסגרתו יכולת מתקדמת לזיהוי עצמים בווידאו. בנוסף, עבד המרכז הישראלי על פיתוחי זיהוי שפה טבעית ועוד.

 

מרב בהט מרב בהט צילום: Rodrigo De Medeiros/Arc Media Studio

 

  

ההכרזה החשובה ביותר מבחינה עסקית היתה שיתוף הפעולה עם SAP ואדובי במסגרת ה-Open Data Initiative. שותפות זו חותרת ליצור תקן אחיד למידע, קצת כמו פורמט TXT לטקסט. היתרון בתקן מעין זה הוא שחברות שישתמשו בו יוכלו להעביר את המידע שלהן באופן שקוף ממקום למקום ואף מספק לספק. "Open Data Initiative – הוא מיזם של העברת מידע בין פלטפורמות שונות: שירות CRM של מיקרוסופט - Dynamics 365, פלטפורמת Hana של SAP, ו-Customer Experience Platform של אדובי. התשתית והכלים להביא את המידע למקום אחד נבנו בשיתוף עם קבוצה ממרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל", הסבירה בהט.

 

 

אופיס 2019 אופיס 2019 צילום: מיקרוסופט

 

 

הכרזה נוספת היא החשיפה של התמיכה באפליקציית האימות של מיקרוסופט למשתמשי אקטיב דיירקטורי, שירות הזיהוי של כל שירותיה. כך, במקום להידרש להקליד סיסמה, משתמשים יוכלו לבקש אישור גישה דרך הסמארטפון. גם זו טכנולוגיה שפותחה בהשתתפות המרכז הישראלי.

 

ווינדוס 10 בענן, עם או בלי אופיס

 

לקוחות מערכת ההפעלה של החברה יוכלו מעתה לשכור שולחן עבודה וירטואלי, עם גישה לחנות האפליקציות של מיקרוסופט ולבחור אם להתקין גם חבילת אופיס. הדסקטופ הווירטואלי מוזרם ישירות מהענן ואינו דורש התקנה מקומית. במיקרוסופט מבטיחים שתהיה גם תמיכה לאפליקציות עסקיות שפותחו על ידי העסקים עצמם.

 

חבילת אופיס 2019 נחשפה גם היא סוף סוף לאחר שהגרסה האחרונה הושקה לפני כמעט 3 שנים. החידושים העיקריים הן יכולות בינה מלאכותית שמספקות הצעות בכל מיני פרויקטים כמו שבלונה שמתאימה למצגת עליה אתם עובדים בפאוור פוינט או סיוע במציאת מידע בתוך מסמך אקסל נרחב. החבילה החדשה מגיעה עם שינוי מהותי נוסף: זו תהיה הראשונה שלא תתמוך יותר בווינדוס 7 או 8.1 כמו גם בגרסאות הישנות של ווינדוס סרבר.

 

 

חיפוש בתוך אפליקציות, פיתוח נוסף של החברה חיפוש בתוך אפליקציות, פיתוח נוסף של החברה צילום: מיקרוסופט

 

 

את אופיס משתמשים יצטרכו להתקין מחנות האפליקציות - חסל סדר קבצי ההתקנה בפורמט MSI. בכלל, מיקרוסופט אולי לא אומרת זאת רשמית, אבל היא כבר לא מעוניינת בהתקנות מקומיות. מבחינתה הארגונים צריכים לעבור לגרסת הענן של אופיס. כדי לתמרץ את אלה שיעשו את המהלך החברה מבטיחה תכונות נרחבות נוספות באופיס 365. למעשה חלק ניכר מהחידושים שהוצגו באופיס 2019 כבר הושקו במהלך שלוש השנים האחרונות בגרסת הענן.

 

עוד אפליקציה שזוכה לעדנה היא Teams, המתחרה של סלאק מבית MS. מסתבר שמדובר בהצלחה אמיתית: היא מותקנת כבר אצל כ-329 אלף לקוחות תאגידיים, כ-129 אלף יותר מאז מרץ שעבר. זה אמנם עדיין רחוק מסלאק ו-8 מיליון המשתמשים הרשומים שלה, מתוכם כ-3 מיליון משלמים, אך זה הרבה יותר מהמוצרים המתחרים מבית גוגל או פייסבוק. מיקרוסופט יכולה לסמוך על פוטנציאל של כ-125 מיליון לקוחות משלמים והיא כעת הוסיפה עוד סיבה להשתמש באפליקציה. שיחות ועידה בווידאו.

 

הגרסה של מיקרוסופט לשיחות וידאו כוללת כעת למשל פיצ'ר שמאפשר לטשטש את הרקע באופן המבליט רק את הפנים של איש השיחה. זה שימושי מאוד במקרים שבהם השיחה מתנהלת במשרד היכן שלא מעוניינים לחשוף חומרים שכתובים על לוח מאחורינו, או סתם במקרה שאנחנו עובדים מהבית והילדים רצים ברקע. בנוסף השירות מאפשר כעת לייצר הקלטה אוטומטית של השיחות ואף לתמלל אותן כולל במקרה שמדובר בשיחה רבת משתתפים.

 

 

Surface Hub, לוח מחיק חכם שפיתחה החברה Surface Hub, לוח מחיק חכם שפיתחה החברה צילום: מיקרוסופט

 

 

בגדי בינג החדשים

 

מעבר לעבודה, מיקרוסופט הבינה כנראה שחיפוש לא יהפוך אצלה למוצר צרכני שיכה את גוגל. עם זאת אין שום מניעה להפוך את בינג לשימושי בעולמות המשרד והפרודוקטיביות. מעתה אל תאמרו בינג אלא Microsoft Search - תיבת חיפוש אוניברסלית לכל מה שמותקן לכם על המחשב או על הסמארטפון. כמובן שגם חיפוש האינטרנט של בינג יכלל בתוצאות. מדובר למעשה במעין חיפוש ווינדוס על סטרואידים שיודע גם לפשפש בכל מקום בו אתם נמצאים בין אם במחשב או בענן. בחברה אמנם לא חיברו בין קורטנה לתיבת החיפוש החדשה אך על פי בכירים בחברה, קורטנה תוכל לקבל גישה למשאבי החיפוש של Microsoft Search.

 

 

 

ולסיום, הכרזת החומרה היחידה היתה של לוח העבודה של מיקרוסופט, ה-Surface Hub - מעין לוח מחיק חכם. הוא יגיע בשתי גרסאות חדשות, הראשונה תיקרא 2S ותושק ברבעון השני של 2019, ותתבסס על מסך ענק בן 50.5 אינץ' ברזולוציית 4K. בשלב הראשון התוכנה תהיה דומה לזו של ה-Surface Hub הראשון, אך בהמשך ניתן יהיה לשדרג את ה-2S לגרסה הבאה, ה-2X שתוסיף פיצ'רים נוספים כמו תמיכה בסיבוב, זיהוי משתמשים מרובים ותמיכה במיקרוסופט 365.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x