$
אינטרנט

מומחי סייבר: בניגוד לטענות התעשייה, Kodi היא לא סכנת אבטחה

חברות התוכן טוענות מזה שנים שקודי מסייעת לגנבי תוכן ואף מהווה פלטפורמה להפצת וירוסים - טענה שזכתה לחיזוק של חברת סייבר בודדת. מספר חברות סייבר גדולות בחנו אותה וגילו שאין לה אחיזה במציאות; למעשה, רוב התוספים הפופולריים בקודי נקיים לחלוטין

רפאל קאהאן 14:4312.06.18

פלטפורמת Kodi נחשבת כבר שנים כאויב מספר 1 של חברות התוכן - שמאשימות את מפתחיה גם בגניבת זכויות יוצרים וגם בהפצת נוזקות. חוקרי אבטחה שבחנו את הטענה האחרונה פסקו שמדובר בקמפיין יח"צ בלבד: קודי אינה כוללת איומי סייבר מובנים ואינה מסוכנת יותר מכל שירות מקוון אחר.

 

 

הטענות נגד קודי, אותן משמיעים ארגוני התאחדויות ההקלטות והקולנוע במדינות רבות, אינן חדשות - ובכנס RSA שנערך בחודש שעבר זכו לגיבוי של קרטיס מיינדר, מנכ"ל חברת הסייבר GroupSense. הוא טען שבידיו מחקר שמוכיח שקודי מלאה בווירוסים ונוזקות, אם כי לא חשף אותו לציבור.

 

 

קודי קודי

 

 

 

לדבריו, הנוזקות קיימות בסטרימרים ייעודיים לקודי, שמיוצרים בסין ונמכרים בעשרות דולרים בודדים. יתכן שיש אמת בטענת מיינדר, שכן נצפו בעבר נוזקות שהזריקו קוד זדוני למחשבים דרך פרצות ביישומי מדיה מקוונים - למשל, דרך מנגנון הכתוביות שבהם; אך חברות סייבר רבות אחרות בחנו את הטענה - ופסקו שאין ראיות שתומכות בה.

 

טענתו של מיינדר נבחנה בידי חברות סייבר אחרות, ביניהן סימנטק, F-Secure, ביטדיפנדר ו-Avast. לפי החברות, בדיקות ניטור הרשת שהן מבצעות בכל העולם לא גילו שום נוזקה שמתמקדת בפלטפורמת קודי או מגיעה ממנה באופן ייחודי. ואולם, לפי ארגון AV-Test הגרמני, כרבע מיליון נוזקות חדשות מתגלות מדי יום כך שקשה לומר בוודאות מלאה שאין אחת שמסוגלת לסכן את משתמשי קודי. על כל פנים, אין אחת שהיא נפוצה דיה כדי להגדיר את קודי עצמה כסיכון.

 

 

 

חברת F-Secure אף הוסיפה ומסרה שלמעט תוספי קודי שעברו שינויים כדי לשמש למתקפות בוטים, לא זוהו איומים על משתמשי קודי עצמם. למעשה, כל התוספים הפופולריים שנבדקו נמצאו נקיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x