$
מכשירים ומדריכים

פרשנות

AI ישר מהקופסה: הסמארטפון שחושב את עצמו

הסמארטפונים החדשים של וואווי ואפל מתגאים במעבדים ייעודיים שמכניסים את מהפכת ה-AI לכל כיס. החידוש הגדול במכשירים הללו צפוי להתפוגג במהירות, פשוט כי בקרוב הוא ישולב בכל מכשיר חדש שיגיע לשוק

עומר כביר 11:2419.10.17
מילת היום בעולמות הטכנולוגיה והמובייל היא "AI", בינה מלאכותית בעברית. לפני כשנתיים היתה מילת הקסם "סייבר", ובחסותה נדחפו לצרכנים טלפוני סייבר או יכולות סייבר ששולבו בדגמים כאלה ואחרים. לפניה היתה זו "סושיאל" (Social), שהביאה לעולם מכשירים כמו First, סמארטפון הפייסבוק הכושל של HTC. כעת, בחסות קסם ה-AI, מגיעים לשוק סמארטפונים שממותגים או מקודמים כמכשירי בינה מלאכותית.

 

 

אפל היתה הראשונה לצאת במהלך משמעותי בתחום, ושילבה בדגמיה החדשים רכיב חומרה ייעודי לביצועי בינה מלאכותית כמו עבודה עם הסייעת החכמה סירי או זיהוי פנים. אך ההימור הגדול ביותר בתחום זה הוא של וואווי הסינית, שבתחילת השבוע חשפה את הדור החדש של מכשירי הפרימיום שלה - ה-Mate 10.

 

מכשיר ה-Mate 10 של וואווי מכשיר ה-Mate 10 של וואווי

 

 

המכשירים במשפחת דגמים זו מצוידים כולם בשבב חדש פרי פיתוחה של החברה בשם Kirin 970, שכולל רכיב ייעודי למשימות AI בשם Neural Proccesing Unit (או בקיצור, NPU) ופועל בנפרד למעבד הראשי והמעבד הגרפי.

 

לדברי החברה, ה-NPU יאפשר למכשיר לבצע משימות מבוססות AI באופן מקומי בצורה מהירה ויעילה ללא הסתמכות על שירותי ענן. בהשקת המכשירים וואווי הדגימה כיצד השבב החדש מסייע לטענתה בזיהוי חפצים או מצבים שמאפשרים התאמה אוטומטית של תנאי הצילום. בנוסף הוצגה השפעת השבב בצילום מספר רב של תמונות של חפץ שנע במהירות. אך התחכום האמיתי הוא תמיכה מובנית בכלי ה-AI למפתחים של גוגל, שתאפשר לבוני אפליקציות לשלב יכולות בינה מלאכותית ביישומים שלהם, ומספקת להם מגרש משחקים עצום. אפילו הדוגמה הפשוטה ביותר ליכולות של מערכות AI מתקדמות, כמו זו שהציג סגן נשיא גוגל ג'יימי רוזנברג באירוע של וואווי - אפליקציה שבאמצעות צילום המקרר תזהה את מצרכי המזון הנכללים בו ותציע מתכונים שאפשר להכין על בסיסם - מספיקה כדי להצית את הדמיון.

 

חושב את עצמו חושב את עצמו איור: ערן מנדל

 

 

בשלב זה עוד קשה לתאר את פוטנציאל המהפכה. כדי להכיר מקרוב את היכולות שמעבד ה-AI הייעודי החדש מספק צריך להתנסות במכשיר לאורך זמן ובעיקר צריך אפליקציות שיידעו איך לנצל אותו. עד שזה לא יקרה יהיה קשה להעריך עד כמה שבבי ה-AI באמת ישפיעו על חוויית השימוש היומיומית של בעלי הסמארטפונים. אבל זה יקרה. וואווי ואפל הן אולי הראשונות אך ודאי לא האחרונות. סביר שבשנה הקרובה נראה יצרניות סמארטפון בולטות נוספות משחררות לשוק מכשירי AI. אך באותה נשימה סביר שבעוד שנתיים איש כבר לא ידבר על סמארטפוני AI והשוק יעבור לטרנד החם הבא.

 

מדובר בהימור די קל, כי זה פחות או יותר מה שקרה בסבבי הטרנדים הקודמים. מכשירי הסייבר והסושיאל חלפו מהכולם, לא כי התכונות שהציעו סבלו מבעיות ביקוש או היתכנות אלא להפך - הן היו כל כך שימושיות שהיום הן חלק מחוויית השימוש הבסיסית של כל סמארטפון. אין מכשיר שמגיע לשוק בלי יכולות שיתוף תוכן מהירות ומובנות, וגם יכולות סייבר כמו הצפנה מלאה או תיקיות מופרדות ומוגנות מהוות כיום חלק בסיסי במרבית הסמארטפונים שמגיעים לשוק.

 

 

 

אותו דבר צפוי לקרות גם לבינה המלאכותית. כיום זהו תחום חדש ומרגש שניצולו דורש היערכות מיוחדת ברמת התוכנה ושהיכולות שהוא מציע מספיק ייחודיות כדי להעניק יתרון מסוים ליצרניות שיהיו הראשונות להציע אותו בצורה טובה מספיק. אך ככל שיותר יצרניות יישרו קו עם וואווי ואפל ויציעו יכולות דומות, אלו יהפכו לעוד אחד מהדברים שכולם מצפים למצוא בסמארטפון, בדיוק כמו שיתוף תמונות בפייסבוק. לא יהיה טעם לדבר על סמארטפוני AI פשוט כי כולם יהיו כאלה.

 

ייתכן אמנם שמדובר בגימיק חולף, שיעשה קצת רעש וייעלם כדרכם של גימיקים קודמים, אך מאחר ומדובר ב-AI הסיכוי לכך קטן. למעשה, כבר כעת משולבות יכולות AI בסמארטפונים ומשתמשים רבים נעזרים בהן באופן שוטף. יצירת רכיבי עיבוד ייעודיים ליכולות אלו צפויה להזניק את התחום כמה רמות קדימה ולדחוף מפתחים ליצור אפליקציות מורכבות ומתקדמות הרבה יותר, שיוכלו להפיק את המיטב מהיכולות הטכניות החדשות.

 

 

 

כשמדובר בפלטפורמה בעלת אפשרויות רבות כל כך, שהמגבלות העיקריות שלה הן הדמיון והכישרון של המפתחים שיוכלו לשחק בה, קשה לראות אותה נעלמת מחיינו. מהפכת ה-AI, בדיוק כמו המהפכות שקדמו לה, תצליח לא בכך שתהפוך את העולם מהיסוד אלא באמצעות הפיכת הבינה המלאכותית לרכיב כל כך בסיסי ויומיומי בו, עד שלא נבין איך הסתדרנו לפניה.

 

הכותב היה אורח וואווי באירוע

בטל שלח
    לכל התגובות
    x