$
אינטרנט

אושרו בכנסת הקלות בתקנות הנגשת אתרים לבעלי מוגבלויות

התקנות נועדו להקל על עסקים קטנים בסיוע ללקויי ראייה, שמיעה ויכולות מוטורית בצריכת תוכן מקוון. אתרים שלא יעמדו בתקנות יהיו חשופים לתביעה אזרחית ופיצוי של עד 62 אלף שקל ללא הוכחת נזק

עומר כביר 16:5905.09.17
ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה היום נוסח מעודכן של תקנות הנגשת אתרים, שכולל הקלות משמעותיות לאתרים קטנים.

 

 

לפי הנוסח המקורי של התקנות, כל אתר בישראל חייב להיות נגיש לשימושם של אנשים עם מוגבלות, דוגמת עיוורים ולקויי ראייה או אנשים עם מוגבלויות מוטריות בידיים, כאשר אתר שלא יעמוד בתקנות עלול לספוג תביעה אזרחית ללא הוכחת נזק בסכום של עד 62 אלף שקלים.

 

נוסח זה, שחל בצורה גורפת על כל האתרים בישראל שהמחזור העסקי שלהם נעה בין 300 אלף (לאתרים חדשים) לחצי מיליון שקל (לאתרים קיימים), כאשר פטור לאתרים קטנים היה כרוך בקבל אישור מיוחד, עורר חשש שעסקים קטנים רבים שיתקשו לעמוד בעלויות הגבוהות של התאמת האתר, או אתרים קטנים אף יותר שלא יפנו לקבלת פטור, יהיו חשופים לתביעות שעלולות לפגוע בפעילותם.

נגישות בישראל: תקנות חדשות לאתרים נגישות בישראל: תקנות חדשות לאתרים

 

 

לפי התקנות המעודכנות, אתרים קיימים שהמחזור הכספי הממוצע שלהם בשלוש השנים האחרונות עמד על מיליון שקל יקבלו פטור אוטומטי מדרישות ההתאמה. אתרים חדשים שמחזורם אינו עולה על 300 אלף שקל ייהנו מפטור דומה עד 2020, ולאחר מכן יעמוד הפטור על 100 אלף שקל. אתרים שהמחזור הכספי שלהם קטן מ-5 מיליון שקלים יהיו פטורים מהנגשת וידיאו לתקופה של שלוש שנים.

 

בנוסף יוכלו לקבל פטור אתרים שבנויים על תשתית או ממשק טכנולוגי מיושנים ולכן לא יכולים לבצע התאמה לתקנות הנגישות ללא הוצאות משמעותיות. הפטור יינתן לתקופה של שלוש שנים, עם אפשרות הערכת לשלוש שנים נוספות. פורומים ואתרים שמאפשרים לגורמי צד ג' לפרסם תוכן יחויבו ליצור תשתית נגישה אך לא יישאו באחריות להנגשת תוכן שלא הועלה על ידם.

 

כן שונתה התקנה שמאפשרת הגשת אוטומטית של תביעה אזרחית נגד אתר שלא עומד בתקנות. מעתה, לפני הגשת התביעה, תהיה חובה לשלוח למפעילי האתר הודעה על הפרה ודרישת תיקון. רק אם לא תוקנה ההפרה בתוך 60 יותר ניתן יהיה להגיש תביעה.

 

"העברנו היום את תקנות הנגישות מהמתקדמות בעולם לאינטרנט", אמר ח"כ אילן גילאון (מרצ), שניהל את הדיון בו אושרו התקנות. "מהפכת הנגישות נמשכת ואנחנו מכסים עוד ועוד תחומים בחיי האדם. עמדתי על כך שהתקנות יהיו מהמובילות בעולם וכן שלא לפגר בזמנים. הטכנולוגיה מדהימה ביכולתה לצמצם את הטווחים בין בני האדם ועלינו להמשיך להתקדם עוד ועוד".

 

 

 

סמנכ"לית קשרי קהילה ורגולציה באיגוד האינטרנט, עו"ד מיטל גרייבר-שוורץ, אמרה בהודעה לעיתונות: "התקנות המקוריות היו לא ברורות והטילו נטל לא סביר על בעלי האתרים. התקנות המתוקנות מהוות איזון בין הצורך הבסיסי של אנשים עם מוגבלות בהנגשת האינטרנט ככלי המשמש אותם באופן אינטנסיבי בחיי היומיום, לבין היכולת של בעלי אתרים להנגיש את אתריהם מבלי שיוטל עליהם נטל כלכלי וטכנולוגי בלתי סביר. ניתן למצוא באתר איגוד האינטרנט מידע רב הכולל הסברים על התקנות המעודכנות ומענה לשאלות רבות שעלו מהציבור".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x