$
חדשות טכנולוגיה

טנסנט הסינית בדרך להשתלט גם על תחום משחקי המובייל

חברת האינטרנט הסינית מעוניינת לרכוש מסופטבנק היפנית, שמחזיקה בחלק משמעותי ממניות חברת עליבאבא, את חברת המשחקים שפיתחה את משחק הרשת הפופולרי Clash of Clans

הראל עילם 12:1524.05.16

חברת האינטרנט הסינית טנסנט נמצאת במגעים ראשוניים לרכישת גרעין השליטה בחברת המשחקים הפינית סופרסל, המוכרת בזכות משחקי הרשת שלה, ביניהם Clash of Clans. כך דיווח אמש (ב') "וול סטריט ג'ורנל". הדיווחים הראשוניים על מכירת סופרסל התפרסמו לפני כחודש, וכעת הג'ורנל מדווח כי נשיא טנסנט, מרטין לאו, טס במיוחד להלסינקי על מנת לדון בעסקה.

 

דוברי החברות לא אישרו את הדברים, ואין כעת פרטים נוספים על העסקה הנרקמת – אם כי שווי חברת המשחקים מוערך ביותר מ-5 מיליארד דולר. אם העסקה תצא לפועל, הדבר יחזק משמעותית את מעמדה של טנסנט בתעשיית המשחקים הבינלאומית. הפעילות של חברת האינטרנט הסינית נסובה במקור סביב פלטפורמת ההודעות המיידיות QQ הפופולרית במדינה, והיא החלה לחזק את מעמדה בשוק המשחקים על ידי שילוב של משחקים בתוך הפורטלים השונים שהקימה סביב QQ. אלה הפכו עם הזמן לעיקר הפעילות וערוץ ההכנסות המוביל של החברה.

 

Clash of Clans Clash of Clans צילום: clash of clans

 

ב-2011 טנסנט החלה לבצע סדרת רכישות והשקעות בחברות משחקים מערביות. לחברה הסינית יש כבר אחזקות משמעותיות בחברות משחקים ידועות, כגון אקטוויז'ן-בליזארד, חברת המשחקים הגדולה בעולם, ריוט (המפתחת של סדרת League of Legends), אפיק (הידועה בזכות סדרת משחקי Unreal) ועוד.

 

דרך האחזקות שלה טנסנט כבר פועלת כמעט בכל נישה אפשרית בתעשיית המשחקים, כולל בתחום משחקי המובייל – טנסנט מחזיקה קרוב ל-20% מחברות משחקי מובייל כגון פוקט ג'ם ו-Glu, שמפתחות משחקי מובייל למותגים מבוססים. עם זאת, נכון לרגע זה אין לטנסנט אף משחק מובייל מצליח במיוחד בפורטפוליו שלה. רכישת סופרסל תהפוך את טנסנט למעצמת גיימינג אמיתית, שפועלת בכל הנישות בתעשייה.

 

גרעין השליטה של סופרסל נמצא בידי סופטבנק היפנית, תאגיד התקשורת שגם מחזיק בחלק משמעותי ממניות חברת עליבאבא – המתחרה המובילה של טנסנט על השליטה בשוק האינטרנט הסיני. גם עליבאבא וגם טנסנט מתרחבות בימים אלו לשווקים חדשים, כולל פלטפורמות תשלום, מערכות הפעלה ושירותי ענן, ונמצאות כיום בתחרות עזה על שווקים רבים.

 

סופטבנק מחזיקה כיום ב-73% ממניות סופרסל, לאחר שהגדילה את האחזקות שלה ב-2013, אז לפי שווי מוערך של 3 מיליארד דולר. לכאורה אין לסופטבנק סיבה למכור את סופרסל, שהגדילה בקביעות את ההכנסות שלה בעשרות אחוזים מדי שנה בארבע השנים האחרונות, וב-2015 הכניסה למעלה מ-2 מיליארד יורו, וההערכות הן שסופטבנק מאוכזבת מהקושי של סופרסל לחדור ליפן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x