$
המדריך

בדיקת כלכליסט

מקבוק 12: אפל ממציאה מחדש את לפטופ הפרימיום

המחשב הנייד האחרון של החברה כולל הברקה הנדסית שמאפשרת לשמור על נוחות הקלדה למרות שהמחשב קטן יחסית. ביצועיו טובים לשימוש סביר ואיכות התצוגה משובחת. ואולם, הוא יקר ויש לו רק שקע USB אחד

עומר כביר 12:5907.06.15

המקבוק 12 אינץ׳ שהשיקה אפל לאחרונה הוא אחד המחשבים הניידים המסקרנים בשוק - עם קונספט לא מובן מאליו של הקרבת כניסות וחיבורים לטובת גוף דקיק בצורה חריגה וניידות-על.

בסוף אפריל לקחנו אותו לבדיקה קצרה והתרשמנו בעיקר מהעיצוב פורץ הדרך. עתה הגיע הזמן לבדוק אותו לעומק ולגלות עד כמה נוח לשימוש המחשב החדש של החברה.

 

עיצוב ומבנה: הכי דקיק שיש

 

במשקל של 0.92 ק״ג ועם רוחב של 0.35 עד 1.31 ס״מ מדובר באחד המחשבים המהנים לנשיאה שיש בסביבה (למעשה, רק מחשב ה-LaVie של לנובו קל ממנו - והוא אינו נמכר בארץ). חוויית הניידות שלו מזכירה יותר טאבלט ממחשב נייד -הוא כל כך קל ודק שאין קושי להסתובב איתו ביד ובתיק גב המשקל שלו בקושי מורגש.

 

נעים להכיר: מקבוק 12 (מעל למקבוק אייר 13) נעים להכיר: מקבוק 12 (מעל למקבוק אייר 13) צילום: עומר כביר

 

בניגוד לכפי שאפשר היה אולי לנחש, הניידות והקלילות לא באות אל חשבון עמידות: המחשב עשוי מגוש מתכת אחיד ואיכות הבנייה גבוהה ביותר. זה לא מחשב שתחששו שיתפרק לכם כי הקלדתם קצת חזק מדי. בכל מה שקשור ליחס ניידות/עמידות, זהו אחד ממחשבי הפרימיום הטובים ביותר בשוק: הגימור החלק זהה לכל הלפטופים של אפל, כאשר בנוסף לצבע הכסף המסורתי הוא מגיע גם בצבעי אפור וזהב.

 

גוף דק במיוחד גוף דק במיוחד צילום: עומר כביר

 

ממשק ומערכת הפעלה: מחשב לכל דבר

 

למרות שממדיו זהים ואף קטנים לעתים מאלו של המקבוק אייר בגרסת 11.6 האינץ׳, למחשב תצוגת 12 אינץ׳ ברזולוציה גבוהה מאוד (2304 על 1440 פיקסל). התצוגה איכותית ומרשימה, עם צבעים חדים, תצוגה חלקה וזווית צפייה רחבה מאוד.

 

המסך איכותי במיוחד המסך איכותי במיוחד צילום: עומר כביר

 

למרבה הצער, כמו בכל מחשביה הניידים, המסך אינו מסך מט ואולם, בהירות של המסך גבוהה וכתוצאה גם בעבודה תחת אור שמש ישיר התצוגה עדיין קריאה. לא יהיה לכם כיף לראות סרט ככה, אבל עבודה על מסמכים או גלישה ברשת אפשרית בהחלט ואף לא בלתי-נעימה.

 

עם רוחב של 28.05 ס״מ (כמעט 2 ס״מ פחות מהמקבוק אייר 11.6 אינץ׳) אפשר היה לצפות לוויתורים מסוימים באזור המקלדת. ואולם, המקבוק 12 צויד במקלדת מלאה בעלת פריסה זהה פחות או יותר לזו שבלפטופים האחרים של האפל ולמעשה עם מקשים שלכל אחד מהם נורת לד משלו ושלמעשה גדולים יותר מלפטופים אחרים בגודל דומה.

 

מקלדת שמגיעה ממש עד קצה השלדה מקלדת שמגיעה ממש עד קצה השלדה צילום: עומר כביר

 

זאת, הודות לעיצוב שבו המקשים תופסים כמעט את כל רוחב המחשב, עם מעט מאוד ברזלים בצדדים ומנגנון לחיצה חדש שפותח במיוחד בעבור מחשב דק זה. בהתנסות הראשונית שביצעתי עם המקבוק החדש לפני כחודש הבעתי חשש מעומק הלחיצה הנמוך יחסית והערכתי שהוא ידרוש תקופת הסתגלות משמעותית. להפתעתי, תקופה זו הייתה קצרה מהצפוי וכבר אחרי שעות מעטות של עבודה השימוש במקלדת החדש היה מהנה ונעים.

 

משטחי העכבר איכותי כמו בכל הלפטופים של אפל, ולטעמי הוא עדיין הטאצ׳פד הטוב בעולם הלפטופים. במחשב זה אפל אך הוסיפה חידוש למשטח שמכונה אצלה Force Touch, מעין לחיצת עומק על פניו שפותחת סט נוסף של פעולות אפשריות מעבר ללחיצה הרגילה (בשימוש ההרגשה היא כאילו הטאצ׳פד נלחץ פעם נוספת אחרת לחיצה רגילה, עמוק יותר, אך בפועל מדובר בתגובה הפטית שמדמה בהצלחה תחושה של לחיצה נוספת). עם זאת, מדובר בשלב זה בעיקר בגימיק ומרבית הפעולות שתכונה זו מאפשרת אינן שימושיות במיוחד.

 

נוח במיוחד לעבודה נוח במיוחד לעבודה צילום: עומר כביר

 

אבל מידותיו המרשימות של המחשב מגיעות עם מחיר: מיעוט שקעים. למקבוק 12 יש רק שתי כניסות, כניסת אוזניות וכניסת USB-C, תקן חדש שמשמש ככניסה רב שימושית למטען, כבלי תצוגה ועוד. זה אחד החסרונות הבולטים של המחשב ומי שרגיל לחבר כונני USB, כרטיסי SD ושאר חפיצים יגלה שהמחשב הזה לא בשבילו. באפל מקווים שהעדר החיבורים יאיץ את המעבר לשימוש בשירותי ענן או רשתות ביתיות לצורך העברת קבצים ומידע, אבל העובדה היא שבפועל הטכנולוגיה בבית, במשרד, בלימודים וכו׳ עדיין אינה שם (יהיה זה אתגר לחבר את המחשב הזה למקרן במשרד לצורך העברת מצגת).

 

משטח עכבר דו שלבי משטח עכבר דו שלבי צילום: עומר כביר

 

מולטימדיה ואפליקציות: חבילה מלאה

 

כמו כל מחשבי אפל, גם המקבוק 12 אינץ׳ נמכר עם חבילת התוכנות המשרדיות והמולטימדיה של אפל, iWork ו-iLife וכן עם האפליקציות המובנות של מערכת ההפעלה – מייל, לוח שנה, מפות, דפדפן ספארי וכו׳. הפילוסופיה של אפל תמיד הייתה לספק למשתמש מחשב מוכן להפעלה עם כל מה שהוא צריך, וזו מיושמת גם כאן.

 

התרשמתי לטובה מאיכות הרמקולים הסטריאופוניים שמוטעמים במכשיר ומספקים צליל עוצמתי וצלול בהרבה מזה שיש במחשב המקבוק אייר הוותיק שלי, במיוחד לאור המימדים של ה-12. ביחד עם התצוגה האיכותית, צפייה בסרטים או סדרות על גבי המחשב היא חוויה מהנה במיוחד.

 

מימין: מקבוק 12, מקבוק אייר 13 מימין: מקבוק 12, מקבוק אייר 13 צילום: עומר כביר

 

בעבור אלו שאוהבים להפוך את המחשב למערכת מולטימדיה ניידת (למשל, להעברת הזמן בנסיעות ובטיסות), גודלו של המחשב עם איכות הקול והתמונה המשובחות הופכים אותו לבן לוויה מצוין (בהנחה שתצליחו להעתיק אליו את הקבצים המבוקשים).

 

ביצועים וזמן סוללה: לשימוש בסיסי

 

אל תצפו לנצל את התצוגה האיכותית לעריכת וידאו או עבודה עם תוכנות גרפיקה מתקדמות. המפרט הטכני החלש יחסית, מעבד אינטל מסדרת Core M (דגם 5Y31) כפול ליבה במהירות 1.1 גיגה-הרץ בדגם הבסיסי, לא יאפשרו לכם לבצע פעולות אלו.

 

עם זאת, הודות לכונן SSD מהיר וזיכרון פנימי של 8 גיגה-בייט, ביצוע פעולות יומיומיות - גלישה, מייל, צפייה ביוטיוב, כתיבת מסמכים, עבודה עם מספר תוכנות פתוחות במקביל, אפשרי מאוד. בעבודה שוטפת במחשב לא הרגשתי שום ירידה במהירות ופעולות מסוימות אף נדמו כמהירות יותר.

 

על הביצועים החלשים יחסית מפצה סוללה אימתנית שמספיקה, בלי דאגה, ליום עבודה מלא כולל חיבור קבוע ל-WiFi ושעות נוספות. זה באמת מחשב שאפשר לקחת ללימודים או למשרד בלי מטען בתיק. וטוב שכך, כי אפל ויתרה במחשב על חיבור המאגסייף המגנטי וחיבור כבל ההטענה למחשב הוא הרבה פחות אינטואטיבי ופשוט. המחשב אינו כולל מאווררים, או לצורך העניין חלקים נעים מכל סוג, ובזמן העבודה לא הבחנתי בהתחממות יוצאת דופן.

 

סיכום ואלטרנטיבות: מהטובים שבחבורה

 

המקבוק 12 אינץ׳ הוא הישג הנדסי מרשים בכל הקשור לעיצוב ומימדים. אם יש לכם שימושים ספציפיים למחשב שעיקרם גלישה, מסמכים, מייל וכו׳ כנראה שתתקשו למצוא מחשב טוב ממנו בכל רמת מחיר. עם זאת, אם השימושים שלכם מורכבים מעט יותר וכוללים פעולות יומיומיות כמו העברת תמונות ממצלמת כיס, העברת קבצים באמצעות כרטיסי USB, או אם יש לכם צורך בשטח אחסון גדול במיוחד (הדגם הבסיסי מגיע עם 256 גיגה-בייט בלבד ואין אפשרות נוחה לחבר כרטיס SD), מהר מאוד תגלו את מגבלות המחשב כמתסכלות במיוחד.

 

מחשב פרימיום משובח. מקבוק 12 מחשב פרימיום משובח. מקבוק 12 צילום: עומר כביר

 

כן, לרבים מצרכים אלו יש פתרונות בדמות שירותים מקוונים, אך אלו עדיין לא נפוצים מספיק או חלקים מספיק כדי לפתור את החסרונות של המחשב בצורה נוחה. כן, אפשר לקנות מפצל ומתאמים לפתח ה-USB-C שיענו על רבים מצרכים אלו, אבל אז העבודה עם המחשב תהפוך למסורבלת והרבה פחות מהנה. בתוספת עם תג מחיר גבוה במיוחד, החל מ-7,499 שקל באיידיגיטל, מדובר כבר יותר בצעצוע לעשירים מכלי עבודה לסטודנטים או מחשב לשימוש יומיומי ביתי.

 

לצרכים אלו, יתאים יותר המקבוק אייר שבסופו של דבר עדיין מספק חבילה קומפקטית ואיכותית מאוד, עם מחיר זול משמעותית: החל מ-5,199 שקל באיידיגיטל (ומי שרוצה יכול עדיין להזמין מקבוק אייר משנה שעברה, מחשב איכותי לכל הדעות, תמורת 4,549 שקל). בנוסף, אפשר לשקול גם את היוגה 3 פרו של לנובו, שעולה 5,600 שקל ומציג ביצועים טובים בהרבה, אך זמן סוללה קצר יותר או את מחשבי סדרת העילית של טושיבה ו-Dell, שהם חזקים מאוד אך יקרים וכבדים יותר.

 

יותר משהוא מיועד לשוק המיינסטרים, המקבוק החדש נועד להציב סטנדרט ליצרניות מחשבים אחרות, לעתיד בו אין צורך בכניסות שונות כי כל המכשירים מסוגלים לתקשר אלחוטית עם המחשב. המקבוק החדש ניצב במקום שבו ניצב המקבוק אייר המקורי שהושק ב-2008 ושהיה יקר מאוד ונטול כונן CD-ROM. היום, זהו המחשב הזול ביותר של אפל ומי בכלל זוכר מה זה סידירום. יתכן שבעוד כמה שנים, יהיה המקבוק החדש בעמדה דומה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x