$
פטנטים וקניין רוחני

בלעדי לכלכליסט

מיני־אקזיט למאות עובדי חברת פיוניר הישראלית

ל"כלכליסט" נודע כי העובדים שנענו להצעת החברה לרכוש מהם אופציות שהגיעו לכדי מימוש, קיבלו כ־1.5 מיליון דולר בתמורה

מאיר אורבך 08:0523.12.14

עובדי פיוניר (Payoneer) זכו למיני־אקזיט כאשר החברה הציעה לאחרונה לקנות מהם אופציות שהגיעו לכדי מימוש. ל"כלכליסט" נודע שמאות מעובדי החברה נענו להצעת ההנהלה, שהכניסה להם בסך הכל כ־1.5 מיליון דולר בתמורה לאופציות שחזרו לחברה. תופעה כזו של מיני־אקזיט נדירה בהייטק הישראלי כיום, וקיימת בעיקר בקרב חברות מבוססות ורווחיות.

 

מקורב לחברה מסר ל"כלכליסט" כי "פיוניר היא חברה שמאמינה ביחסים הדדים עם עובדיה. כאשר עובדים משקיעים את כל זמנם בחברה, הם מצפים מהחברה לקבל תמורה דומה. כאשר עובד יודע שהחברה מאפשרת לו לממש אופציות במחיר הוגן, הוא ירצה להישאר בה". זאת, לדבריו, בניגוד לחברות רבות שאינן מבינות שלאבד עובד זה דבר קשה לחברה.

 

מייסד פיוניר יובל טל מייסד פיוניר יובל טל צילום: אוראל כהן

 

עד היום גייסה פיוניר 53 מיליון דולר, והגיוס האחרון היה ב־2013. בין משקיעיה הקרנות כרמל ונצ'רס, גריילוק וססקואנה, חברת הביטוח הסינית פינג אן, יגאל אהובי וזוהר גילון, בין האנג'לים המובילים בישראל. החברה, שנוסדה ב־2005 על ידי יובל טל, ממקימי בורדרפרי שהנפיקה ב־2014, מעסיקה כיום 450 עובדים, מתוכם 400 בישראל והיתר בארה"ב, סין, גיברלטר ועוד. הנהלת החברה ממוקמת בארה"ב.

 

הפלטפורמה שפיתחה פיוניר מאפשרת העברת תשלומים מאובטחים באינטרנט גם על ידי כרטיסי אשראי או Debit, מנגנונים של ארנק אלקטרוני והעברות בנקאיות. היא מאפשרת העברת כספים מהירה בין חברות ועובדים, גם למדינות רחוקות. הכנסותיה בשנה האחרונה מוערכות בעשרות מיליוני דולרים, והחברה רווחית.

 

בעבר פורסמה פיוניר באור שלילי, כאשר נחשד כי נעשה שימוש בכרטיסי האשראי שלה במהלך חיסול בכיר החמאס מחמוד אל־מבחוח.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x