$
IT בעולם

רד האט: לא על הלינוקס לבדו

כיום הפכה רד האט למתחרה של חברות כמו VMware, והיא אף שואפת להפוך לספק משמעותי של שירותי ענן. מישל איסנרד, סגן נשיא החברה נפגש עם כלכליסט כדי להסביר לאן החברה מעוניינת להגיע

רפאל קאהאן 13:5526.08.14

"קוד פתוח הוא התשובה הטובה ביותר לרצון הארגון לשלוט על הצרכים שלו". עבור מישל איסנרד, סגן נשיא רד האט לאירופה, המזה"ת ואפריקה, ואיש של קוד פתוח - אמירה מעין זו אינה מפליאה.

רד האט נוסדה לפני כ-20 שנה בארה"ב והתבססה כאחת מספקיות הלינוקס הארגוניות הגדולות ביותר אם לא הגדולה ביותר. למעשה, רד האט הפכה לחברת הקוד הפתוח הראשונה לעבור את רף ההכנסות בסך מיליארד דולר ב-2012, וכיום החברה חוזה כי הכנסותיה ב-2014 יחצו את קו ה-1.5 מיליארד דולר.

 

הסיבה לגידול המהיר בהכנסות החברה נובע משינוי אסטרטגיה. מספקית של מערכת הפעלה, רד האט הופכת לספקית של פתרונות תוכנה רוחביים. ניתן להשוות את מסלול החברה ל-VMware שגם היא כבר אינה מתמקדת בפתרונות וירטואליזציה בלבד.

 

מישל איסנרד סגן נשיא דרום אירופה אפריקה והמזה"ת ברד האט מישל איסנרד סגן נשיא דרום אירופה אפריקה והמזה"ת ברד האט צילום: אלוניס צילום

 

למעשה רד האט שואפת להפוך לספקית שירותים עם מודל עסקי תואם לזה שמשמש חברות מחשוב ענן. "העולם עובד למודל המנוי", מסביר לנו איסנרד, "המנטליות של האנשים מותאמת יותר לשיטה הזו בימינו. ככה צורכים היום מידע", הוא קובע.

 

איסנרד אמנם רואה את רד האט כספקית שירותים, אך הוא אינו רואה את החברה נכנסת לתחום אספקת תוכנות כשירות. "ERP זה לא בשבילנו", הוא אומר. רד האט מעדיפה לספק את מנוע האפליקציות מאשר את האפליקציות עצמן. תחום התקשורת לעומת זאת, כן מעניין את החברה שהיא חלק מ-OpenStack.

 

OpenStack, אחסון ומחשוב ענן

 

רכישת InkTank, ספקית של שירותי אחסון מבוססים ענן עבור כ-175 מיליון דולר היא דוגמה לכיוון אליו הולכת רד האט. "אנחנו גדלים בקצב של 20% בשנה וכבר היום אנחנו שולטים על כ-60% מהשוק", מתגאה איסנרד. "בסופו של דבר אנחנו חושבים שמודל הענן מתאים מאוד למודל העסקי המסורתי של הקוד הפתוח והוא מאפשר שליטה טובה יותר על הצרכים של הארגון, זאת מבלי להיות תלוי בספק".

 

בישראל יש לרד האט מרכז פיתוח ברעננה שמתבסס על רכישת קומרנט הישראלית ב-2008. המרכז מונה כיום כ-120 עובדים ולדברי איסנרד רוב הפעילות מתמקדת בווירטואליזציה, ב-OpenStack וב-Satellite. "אנחנו תמיד מחפשים להרחיב את הפעילות על ידי גיוס עובדי פיתוח ו-QA, בעיקר בתחומי ה-RHEV, SDN ו-OpenStack".

 

האם אתם מתכננים רכישות נוספות בישראל? באילו תחומים אתם מתמקדים?
"כמובן שרכישות תמיד מעניינות אותנו", עונה איסנרד, "אנחנו רוכשים בהתאם לצורך וכרגע אנחנו מחפשים חברות בתחומים כגון אחסון, מחשוב ענן ו-OpenStack".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x