$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

גוגל, הפסיקי למכור שטויות וירטואליות לילד שלי מאחורי גבי!

ענקית החיפוש נתבעת בגין מתן אפשרות לילדים לקנות תוכן באפליקציות ללא מגבלות, ממציא האינטרנט רוצה שתדרשו מהממשלה "מגילת זכויות רשת" ואתרי וורדפרס הופכים לכלי שרת בידי האקרים

יוסי גורביץ 14:3512.03.14
התחום הפרוץ

 

נותנים לילדים שלכם לשחק לכם בסמארטפון? שמתם לב פעם אם הם קונים כל מיני דברים בתוך המשחקים עצמם? הורים בארצות הברית שמו לב; הקלות הבלתי נסבלת בה יכולים ילדים לבצע רכישות בתוך אפליקציות עברה את הגבול מבחינתם.

 

פועלת כאן שיטת נוכלות: חברה בונה משחק ילדים לא מתוחכם במיוחד, גורמת להורים להוריד אותו וכשהוא בידיים של הילדים, מפתה אותם לקנות בכסף אמיתי לגמרי תוספים למשחק. הילדים - בדרך כלל בני פחות מ-10 - לא מבינים את זה, וצוברים לעתים חובות באלפי דולרים. לפני כשנה, נאלצה אפל לשלם חמישה מיליון דולר כדי לסגור תביעה נגדה והשנה היא שילמה באותה הפרשה עוד 32.5 מיליון דולר בפיצויים. המקרה של אפל חמור במיוחד, כי  שליש מכל רכישה כזו הולך לכיסה, כך שיש לה מוטיבציה לסייע בעקיפין לנוכלים.

 

קליק אחד והכסף נעלם קליק אחד והכסף נעלם

 

עתה, מופנית האש כלפי גוגל - שלמערכת ההפעלה הסלולרית שלה יש הרבה יותר משתמשים. גוגל לא בודקת את האפליקציות שלה והיא מצהירה שמי שמוריד משהו מהחנות שלה, פליי, עושה את זה על אחריותו המלאה. את ההורים שגילו שהילדים שלהם מוציאים כסף על אוויר וירטואלי זה לא כל כך מעניין. במקרה של גוגל, מדובר בינתיים בסכומים קטנים יחסית של עשרות דולרים אבל ההורים ציינו בצדק, והציגו צילומי מסך, שהחברה הנוכלת שאחראית למשחק מאפשרת לילדים להוציא במכה גם 50 דולר או 100 דולר.

 

אחרי שחטפה על הראש בבית המשפט, אפל מיהרה לסגור את הפרצה שאיפשרה לילדים לבצע רכישות ללא הצורך בהקלדת סיסמה (נתתם לילדים שלכם את הסיסמה? אתם יכולים להאשים רק את עצמכם) אבל גוגל טרם עשתה זאת. יש להניח שזה יקרה אחרי ההרשעה ולא לפניה, הן משום שהדבר יכניס לגוגל עוד כמה זלוטס, הן משום שסגירת הפרצה תהיה למעשה הודאה בכך שהתובעים צדקו.

  

לקראת חוקה עולמית ומגילת זכויות

 

25 שנים אחרי שכתב את הגרסה הראשונה להצעה למה שלימים יהיה הרשת, סר טים ברנרס-לי שב וקורא לארגן לכולנו מגילת זכויות כלל עולמית, שתאפשר לכולם זכות גלישה חופשית. כדי להשיג את זה, הוא רוצה שאנשים בכל מדינה בעולם יתארגנו כדי לדרוש מגילת זכויות כזו.

 

לדברי ברנרס-לי, "אלא אם תהיה לנו רשת פתוחה, ניטרלית, שנוכל לסמוך עליה מבלי לחשוש מה קורה בדלת האחורית, לא נוכל לקבל ממשלה פתוחה, דמוקרטיה ראויה, טיפול רפואי טוב, קהילות מחוברות וגיוון תרבותי".

 

טים ברנרס-לי טים ברנרס-לי צילום: בלומברג

 

עבדכם הנאמן חושב שהחזון הזה נאיבי; במילה אחת? סין. בשתי מילים? סין ורוסיה. רוצים שלוש? סין, רוסיה, NSA. זה לא נאיבי לחשוב שנוכל להשיג מגילת זכויות שכזו. אבל זה נאיבי להדהים לחשוב שאנחנו יכולים פשוט לשבת בניחותא, להתרווח בכסאותינו ולקבל אותה. וכואב להודות, אנשים מעדיפים לשבת ולחכות שדברים ישתנו מאשר לצאת ולשנות בכוחות עצמם.

 

לראייתי, יש כמה דברים שיותר דחופים לחלק גדול מהעולם מאשר חיבור מהיר לסרטוני חתולים ביוטיוב (אני לגמרי חתולים ביוטיוב, אל תבינו אותי לא נכון). למשל, אספקה סדירה של מים וחשמל, אולי מכונות כביסה (מכשיר שהועיל לשוויון הזכויות לנשים יותר מכל מחשב) וקצת קשה להתעלם מהצורך בשחרור ממרותם של דיקטטורים אלה ואחרים או של מיליציות קפריזיות שכפופות רק לעצמן. עוד לא נולד מנהיג המיליציה שיתרשם מהדיבורים על הצורך בממשל פתוח. אלה דיבורים שמועילים רק במדינות שכבר הגיעו לשלב שבו הן מעמידות פנים שלשלטון החוק יש משמעות. רוב העולם עוד לא שם.

  

קצרצרים

 

1. חוקרים גילו התקפת סייבר עוצמתית חדשה, שמגיעה מכיוון בלתי צפוי: עמודי וורדפרס. לדברי החוקרים, התוקפים מצאו פרצה בוורדפרס שאיפשרה להם לגייס לצרכיהם 162,000 אתרים, ולהפוך אותם לבוטנט שמבצע התקפת DDoS מסיבית. מדובר באתרים פופולריים, נקיים, שלא היו מעורבים קודם בשום פעילות שלילית.

 

נשק בידי האקרים. וורדפרס נשק בידי האקרים. וורדפרס

 

2. הגלגלים ממשיכים לנשור מהעגלה של Mt. Gox, בורסת הביטקוין הנכלולית. שופט פדרלי בארה"ב הקפיא את הנכסים של סניף גוקס במדינה, כמו גם את הנכסים של מנכ"ל החברה, מארק קרפלס. הצו הוצא ללא כל התנגדות או תגובה מצד הנהלת Mt. Gox, שמסתתרת בימים אלה מתחת לסלע ומדי פעם יוצאת כדי לקבל עדכונים מעורכי דינה.  

  

3. כתבת ניוזוויק מהשבוע שעבר, שהתיימרה לחשוף את זהותו של ממציא הביטקוין סאטושי נקאמוטו, מושכת יותר ויותר אש. הניו יורק טיימס מציין כעת ש"נקאמוטו" הוא שם משפחה נפוץ למדי ביפן, ונמצא במקום ה-487 ברשימת שמות המשפחה, כשאלה שנמצאים ב-500 המקומות הראשונים נחשבים לשם משפחה נפוץ. "סאטושי", כשם פרטי, היה פופולרי למדי בשנות ה-60 וה-70 של המאה ה-20. הטיימס מצא 31 אנשים שעונים לשם סאטושי נקאמוטו בספרי הטלפונים של יפן, ובפייסבוק יש הרבה יותר. העיתון מציין בעדינות שניוזוויק הגביל את החיפוש שלו לארה"ב, אף שהשם בעליל יפני. בנוסף, האדם שניוזוויק ראיין הכחיש כל קשר למטבע הווירטואלי.  

 

4. חוקר אוסטרלי הגיע למסקנה שהעלמת המס של אפל ושאר תאגידי הטכנולוגיה איננה רק באשמתם: עד 1997 החוק האמריקאי אסר על התרגילים של החברות הללו, שמתבססים על התעקשות שהפעילות מתרכזת במדינה אחת בעוד שרווחים נכנסים גם משלל מדינות אחרות. ב-1997, השמיטו המחוקקים סעיף קטן מחוקי המסים, ובכך פרצו את השערים. החוקר ציין שרצוי שארה"ב, שמפסידה לא מעט כסף מהתרגיל הזה, תסגור את הפרצה בחוקי המסים שלה בהקדם, כי היא מביאה לשאר העולם את הסעיף. הדברים נאמרים זמן קצר לאחר שאוסטרליה נדהמה לגלות שאפל מעבירה את הרווחים שלה מאוסטרליה לאירלנד ואז מעמידה פנים שלא היו רווחים ואין על מה לשלם מס.  

 

5. אובמה הציג לקונגרס את המועמד שלו לפקד על ה-NSA, האדמירל מייקל רוג'רס, והלה היה צריך לשכנע פרלמנט ספקני שהוא ראוי לקבל פיקוד על סוכנות שנויה במחלוקת מאי פעם. רוג'רס הרחיב את הדיבור על הפיקוד האחר שלו, פיקוד הסייבר: הוא אמר שהחזון שלו הוא שתוך זמן קצר, כל הפיקודים בארה"ב יקבלו כוח יעודי ללוחמת סייבר, שישתלב בפעילות של שאר הכוחות המזוינים שלהם. כיף.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x