$
תקשורת

חברות האינטרנט יחויבו לפרסם את קצב הגלישה שיוכלו לספק בשעת עומס

משרד התקשורת פרסם תיקון לרישיון, שיחייב ספקיות אינטרנט לפרסם את הקצב המזערי של הורדה והעלאה שהן יכולות לספק למנוי בשעת עומס שיא על הרשת

אופיר דור 21:1006.01.14

ספקיות האינטרנט וחברות התשתית בזקו-HOT, יחויבו לשלוח לכל לקוחותיהם בתוך 30 יום פרטים לגבי מהירות החיבור שלהם לאינטרנט (העלאה והורדה). הדרישה פורסמה היום (ב') על ידי משרד התקשורת בתיקון לרישיון החברות.

 

בנוסף יחויבו החברות לראשונה להעביר ללקוח לא רק את הקצב המרבי של הורדת נתונים והעלאתם, אלא גם מידע על הקצב המזערי של הורדה והעלאה שהן מסוגלות לספק למנוי בשעת עומס על הרשת. החברות יחויבו להציג נתונים אלו בכל פרסום של חבילות גלישה.

 

בכל הנוגע למהירות האינטרנט, הצרכן הישראלי סובל ממחסור במידע. בזק ו-HOT והספקיות משווקות חבילות אינטרנט לפי קצב הגלישה המקסימלי שהחיבור מאפשר ללקוח (לדוגמה, חבילה של עד 100 מגה-ביט). ואולם הלקוחות לא מקבלים בפועל את המהירות המקסימלית המפורסמת, כשקצב העברת הנתונים המעשי מושפע מהעומס על התשתית בכל רגע נתון.

 

(ארכיון) (ארכיון) צילום: shutterstock

 

בדומה לבנקים, שלא מחזיקים את כל הכסף שהפקידו הלקוחות בזמן נתון, גם חברות האינטרנט לא יכולות לספק רוחב פס מובטח במקרה שכל הלקוחות גולשים ברשת בבת אחת. לדוגמה, ארון תקשורת של בזק שמשרת כ-200-250 לקוחות מוזן לרוב ברוחב פס של 1 גיגה. אם כל הלקוחות יצרכו את רוחב הפס המקסימלי שנפתח להם, לא תוכל התשתית לספק את המהירות המובטחת אלא מהירות נמוכה בהרבה. בדומה, גם ספקי האינטרנט רוכשים נפח מוגבל מבזק שעשוי להגביל את המהירות שהם מספקים בזמן נתון ללקוחות.

 

כעת משרד התקשורת יחייב את החברות לפרסם גם את מהירות הגלישה המינימלית שהם יקבלו במצב הקיצוני ביותר, כלומר כשכל הלקוחות שלהן משתמשים בתשתית בבת אחת. בנוסף מעוניין משרד התקשורת באמצעות התיקון לכוון זרקור על הנושא של מהירות ההעלאה הנמוכה בישראל, שעומדת על 1-2 מגה-ביט לשניה בלבד בכל החבילות.

 

משרד התקשורת מקווה גם שהתיקון יאפשר ליצור תחרות בין החברות וספקיות האינטרנט על סמך הביצועים שהן מציעות בפועל. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x