$
הייטק והון סיכון

Riskified: החברה שבודקת מי באמת עומד מאחורי הרכישה

הסטארט-אפ הישראלי, שבו השקיעה לאחרונה הקרן של אחד ממייסדי PayPal, מציע פתרון מקורי לבעיית הרמאויות כלפי סוחרים ברשת - בדיקת רקע ומעין ביטוח עסקאות: "אם מתבצעת הונאה, אנחנו סופגים את ההפסד", אמר ל"כלכליסט" המייסד, עידו גל

מאיר אורבך 13:0223.06.13
אל החלל העצום ועמוס בעיות האבטחה שפעור בין מבצעי הרכישות ברשת לבין החנות המקוונת נכנסת חברה ישראלית חדשה בשם ריסקיפייד (Riskified). "כיום סוחר ברשת מפסיד בממוצע 5% מהעסקאות מחשש שעומד מולו רמאי שיפיל אותו", אמר עידו גל, ממייסדי החברה, בראיון ל"כלכליסט". "הבנו שיש כאן הרבה כסף שאובד במהלך הדרך, ולכן החלטנו שיש כאן הזדמנות".

החברה הוקמה במהלך 2012 על ידי גל ואסף פלדמן והשלימה לאחרונה גיוס של 1.65 מיליון דולר בהובלת קרן ההון סיכון הישראלית ג'נסיס ובהשתתפות ג'ון לנדס שהוא אחד ממקימי PayPal. ההשקעה של לנדס היתה באמצעות קרן ההשקעות החדשה פורמיישן 8, והיוותה גם את אחת ההשקעות הראשונות שלה.

 

עידו גל, מייסד ריסקיפייד עידו גל, מייסד ריסקיפייד צילום: אוראל כהן

 

לא קונים לוקשים

 

הפתרון של ריסקיפייד מאפשר לסוחרים לאשר עסקאות אשר בעבר נמנעו לאשר אותן. "הקמנו מערכת שיושבת אצל הסוחר, וכאשר הוא נתקל בעסקה שיש לו חשש לגביה, הוא מעביר את העסקה אלינו. אנחנו בוחנים את העסקה, ואם היא מקבלת את האישור שלנו, היא מתבצעת מול הלקוח וכל האחריות היא עלינו. במקרה של רמאות אנחנו סופגים את הנזק", אומר גל. עם לקוחות החברה נמנים שירותים כמו אתר ציוד המוזיקה turntablelab.com ואתר התכשיטים rhinestonejewelry.com.

 

גל (28), למרות גילו הצעיר, הוא מבוגרי תחום חקר הונאות בעסקאות מקוונות בישראל. בתחילת דרכו בעולם הטכנולוגי שירת באחת מיחידות המחשוב של חיל המודיעין ומשם עבר לחברת פרודסיינס שעסקה במניעת הונאות אשראי. החברה היתה מהחלוצות הישראליות בתחום ונמכרה ל-PayPal ב-2008 תמורת 169 מיליון דולר. לאחר מכן עבר לחברת בילגארד הישראלית, שם הכיר את שותפו לחברה אסף פלדמן.

 

איך אתם יודעים לזהות רמאות?

"אנחנו בונים סיפור מסביב לכל רכישה, והסיפור מורכב מכמה גורמים אשר כוללים את פרטי האשראי, המדינה שממנה בא הרוכש, המוצרים שהוא מבקש לרכוש וגם היסטוריית הרכישות שלו, אם יש לו כזו".

 

יש מדינות שצריך לחשוש מהן יותר?

"אינדונזיה, ויאטנם וניגריה הן מדינות שהבדיקות שאנחנו מבצעים לגביהן הן מאוד קפדניות בטרם מתן אישורים. אלו מדינות שמהן מגיעות יחסית יותר רמאויות, ולכן אנחנו מקפידים בהן יותר".

 

מה טווחי העסקאות שאתם בודקים?

"העסקה הקטנה ביותר שבה נטפל תהיה בסכום של 50 דולר, והעסקאות הגדולות יכולות להגיע עד סכומים של עשרות אלפי דולרים. בכל תחום אנחנו מטפלים בטווחים שונים של עסקאות. יש תחומים מאוד בעייתיים כמו תכשיטים ומותגים, אשר בהם יש נטייה לרמאויות, כי סוחרים יכולים למכור את הסחורות הלאה. לכן אנו נוקטים שם משנה זהירות. כמו כן חלק מכל עסקה אנו מעבירים לקופת פיצויים שאותה הקמנו מתוך הבנה שנצטרך להתמודד עם רמאויות. המודל העסקי שלנו מתבסס על אחוזים מכל עסקה שעוברת דרכנו, ורק עסקה שבוצעה ולא בוטלה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x