$
הייטק והון סיכון

מי את, קומפס? הסטארט-אפ הסודי נחשף

החברה פיתחה מערכת תקשורת אופטית שצפויה לעורר שינויים משמעותיים בשוק, ונחשבת ליעילה, זולה ומהירה מכל הפתרונות הקיימים. החברה גייסה עד כה כ-150 עובדים ו-120 מיליון דולר

אסף גלעד 18:1512.03.13

הסטארט-אפ הישראלי Compass EOS נחשב לאחד החשאיים ביותר שפעלו בישראל בשנים האחרונות. תחת מעטה של שתיקה, גייסה החברה מנתניה כ-150 עובדים ו- 120 מיליון דולר ממשקיעי צמרת דוגמת סיסקו, דויטשה טלקום, ענקית הכבלים האמריקאית קומקסט וחברת התקשורת T-Mobile, ובהשתתפות קרנות הון סיכון דוגמת פיטנגו, נורת'ברידג' וקרסנט פוינט. החברה גם גייסה את מנכ"ל משרד האוצר לשעבר, חיים שני, לעמוד בראשה, כיו"ר החברה.

 

היום (ג'), נחשפה החברה בכלי התקשורת האמריקאיים וסיפקה הצצה למה שנחשבה עד כה לאחת ממערכות התקשורת המורכבות, החשאיות והמסקרנות ביותר, אשר מפותחות בישראל.

 

הכל מואר, הכל אופטי

 

קומפס מפתחת נתב (ראוטר) אופטי לחברות תקשורת גדולות. בבסיסו שבב אופטי, בשונה מרוב הנתבים הקיימים אשר משתמשים במוליכים למחצה - ולפיכך מהירות העברת הקצבים שלהם מוגבלת על ידי קצב העברת האלקטרונים.  כתוצאה מכך, הנתב של קומפס מהיר יותר, יעיל יותר ואף קטן יותר מקופסאות תקשורת קיימות. כתוצאה מכך, הפתרון של קומפס אטרטקיבי יותר לספקיות תקשורת גדולות, ספקיות תוכן וענקיות אינטרנט, שדורשות כל הזמן עוד ועוד רוחב פס.

 

 

משרדי חברת קומפס בנתניה משרדי חברת קומפס בנתניה צילום: נמרוד גליקמן

 

בנוסף לשבב האופטי, החברה גם מספקת מערכת שלמה הכוללת כרטיסים אלקטרוניים המותאמים לכבלים אופטיים ומאיצים בכך את מהירות החיבור, בין השאר על ידי הפחתה של מספר רכיבי התקשורת הנמצאים בתווך. לדברי בכירים בחברה, על פני חמש שנות פעילות, תוכל המערכת שפותחה להפחית את עלויות תפעול הנתבים בפקטור של פי 3 עד פי 4 ביחס לנתבים הקיימים.

 

רכיבי תקשורת אופטית אינם המצאה חדשה. כבר היום ישנם רכיבים ושבבים אופטיים במרכזי נתונים מתוצרת IBM, סיסקו או אינטל. עם זאת, שוק הטלקום עדיין מתבסס ברובו על נתבים חשמליים. הדרישה עבור רוחב פס ומהירות גלישה גבוהה יותר דחפה קדימה גם את הצורך בשבבים אופטיים.

 

את החברה ייסדו מיכאל לאור, בכיר לשעבר בסיסקו ישראל ומיכאל מאש, מומחה ותיק לתקשורת אופטית.  בעבר נחשבה החברה לבת טיפוחיה של סיסקו בכל הקשור לשיתוף פעולה טכונלוגי בפיתוח המוצר. עם כניסת משקיעים חדשים דולל חלקה היחסי של סיסקו.

 

מסיסקו נמסר ל"כלכליסט" : "לסיסקו השקעת מיעוט בקומפס. כחלק ממדיניות קידום החדשנות שלה, סיסקו משקיעה בחברות סטארט-אפ. אנו בקשר עם קומפס מימיה הראשונים והשקענו בה במסגרת מדיניות ההשקעה הכללית. השקעותיה של סיסקו מכוונות לטכנולוגיות ושווקים שהחברה מאמינה שישחקו תפקיד חשוב בעתיד הרשתות של לקוחותיה". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x