$
הייטק והון סיכון

רבעון שני מוצלח לקרנות ההון סיכון הישראליות

קלפרס, קרן הפנסיה הגדולה בעולם, דיווחה על חצי שנה טובה בהשקעותיה בקרנות הישראליות. לרובן תשואה חיובית ברבעון השני

מאיר אורבך 11:3504.12.12

הרבעון השני של 2012 היה אחד הרבעונים הטובים ביותר לתעשיית ההון הסיכון הישראלית, כך עולה מדו"חות קלפרס - קרן הפנסיה הגדולה בעולם - שפורסמו אתמול (ב').

על פי הדיווח, השיפור בתשואות שהחל ברבעון הקודם המשיך ברבעון השני, ומרבית הקרנות הישראליות הציגו תשואות חיוביות. בין הקרנות הישראליות שבהן משקיעה קלפרס ניתן לציין את פיטנגו, כרמל ונצ'רס ו-JVP.

 

שיפור בשתי קרנות. שלמה דברת, מייסד ושותף בקרן כרמל שיפור בשתי קרנות. שלמה דברת, מייסד ושותף בקרן כרמל צילום: נמרוד גליקמן

 

השיפור בתוצאות הקרנות נובע מכמה אקזיטים ומכירת מניות שבוצעו ב-2011 וגם בתחילת 2012. בין האקזיטים שסייעו לתוצאות הקרנות היתה מכירת חברת ארוסקאוט של פיטנגו ב-240 מיליון דולר לחברת סטנלי, מכירת סופרדיימנשן של פיטנגו ב-300 מיליון דולר לקובידיאן, מכירת וורקלייט של פיטנגו ב-95 מיליון דולר ל-IBMומכירת וואנובה של כרמל ונצ'רס ל-VMware בכ-100 מיליון דולר.

 

קלפרס השקיעה בשלוש קרנות ששייכות לקרן ההון סיכון כרמל ונצ'רס. הקרן הראשונה היא ותיקה, ועל כן לא הראתה שינויים מיוחדים. הקרן השנייה עברה ברבעון השני לתשואה חיובית של 1.5%, לאחר שברבעון הראשון של 2012 השיגה תשואה שלילית של 0.3%. הקרן השלישית הראתה שיפור קל מהרבעון הראשון ותשואתה עלתה ל־12.9% לעומת 11%.

 

תשואות חיוביות לפיטנגו ול-JVP

 

קרן ההון סיכון פיטנגו הראתה שיפור בתוצאות של לפחות שתי קרנות - הקרנות (השלישית והרביעית) שבהן השקיעה קלפרס 25 מיליון דולר. הקרן השלישית של פיטנגו, שגייסה ב-2000 כ-500 מיליון דולר ונחשבת לקרן הגדולה ביותר שגויסה בישראל, הציגה תשואה שלילית של 1.7% ברבעון השני לעומת תשואה שלילית של 2.6% ברבעון הראשון של 2012. הקרן הרביעית של פיטנגו רשמה תשואה חיובית של 4.8% לעומת 3.7% ברבעון הקודם.

 

הקרן הירושלמית JVP של אראל מרגלית רשמה תשואה חיובית של 3.3% ברבעון השני, בהשוואה לתשואה חיובית של 3.5% ברבעון הקודם. קרן קלפרס, שנמצאת בבעלות עובדי מדינת קליפורניה מנהלת כיום יותר מ-240 מיליארד דולר.

 

הקרן ייצרה מאז תחילת השקעותיה בהון סיכון ובקרנות הפרייבט אקוויטי רווחים של 21.3 מיליארד דולר. השקעתה האחרונה של קלפרס בקרן ישראלית נעשתה ב-2008. בתחילת 2012 הודיעו מנהלי קלפרס על שינוי במודל ההשקעות שלה בקרנות הון סיכון, שמשמעותו התמקדות בקרנות גדולות - שנאמדות במיליארדי דולרים. לפיכך ניתן להעריך שקלפרס לא תוסיף להשקיע בקרנות הישראליות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x