$
הייטק והון סיכון

Jive רכשה את Producteev הישראלית-אמריקאית

פרודוקטיב פיתחה אפליקציה לניהול משימות ארגוניות שניתן להפעיל מכל פלטפורמה וכל דפדפן - ולסנכרן עם כלי מסרים מידיים. זוהי הרכישה השניה של Jive בישראל - לאחר שרכשה את אופיסינק לפני כשנה וחצי

אסף גלעד 11:2607.11.12

רכישה שניה של חברת האינטרנט Jive בישראל: שנה וחצי לאחר רכישת אופיסינק, שנחשפה ב"כלכליסט", רוכשת חברת האפליקציות לארגונים מפאלו אלטו את Producteev הישראלית-אמריקאית.

Producteev נוסדה בידי אילן אבוחצרה ואריק לסרי ב-2008, מעסיקה ארבעה עובדים וממוקמת בניו יורק. לפי ההערכה, החברה הקטנה נרכשה במיליוני דולרים בודדים. פרודקטיב פיתחה מערכת מבוססת רשת לניהול משימות ארגוניות הניתנת לגישה מכל דפדפן ומכל מערכת הפעלה - על המחשב האישי ועל סמארטפונים וטאבלטים. ניתן ליצור משימה, להגדיר לה תת משימות ולשתף אותן עם שאר העובדים באמצעות הממשק עצמו - או יישומי צ'אט דוגמת ICQ או יאהו מסנג'ר.

 


לפי חברת המחקר IVC גייסה פרודוקטיב 1.75 מיליון דולר בלבד בסבב גיוס שנערך ב-2009. בין המשקיעים המרכזיים ניתן למצוא את היזם הצרפתי-אמריקאי פבריס גירנדה, שהשקיע גם בלאבפיקסיז, החברה הישראלית הראשונה שנמכרה לגוגל.

 

משקיעים נוספים הם פלוריאן סרוסי, ג'ין גואטה, אולג צ'לסוף ושתי קרנות בשם פלישיס ופאלם. "היו לנו מספר אפשרויות להמשך הדרך שלנו", אמר אבוחצרה לתקשורת האמריקאית. "הינו יכולים לגייס עוד סבב הון לחברה, אבל Jive פנתה אלינו עם הצעה מפתה במיוחד. הם אמרו לנו שהם אוהבים את המוצר שלנו, והציעו לנו להצטרף, תוך הבטחה שיתנו לנו יותר משאבים כדי לבנות מוצר תוכנה מוביל".

 

Jive מתרחבת; קונה סטארט-אפ נוסף

 

Jive

 הכריזה גם על רכישת הסטארט-אפ האמריקאי Meetings.iO, שמספק יישום שיחות וידיאו וקול על גבי הדפדפן, ללא צורך בהתקנת תוכנה. ניתן לשוחח עם עד חמישה אנשים, לחלוק לינקים לצפייה משותפת ולרשום הערות בכתב. לפני כשנה וחצי רכשה Jive בכ-30 מיליון דולר את אופיסינק הישראלית, שפיתחה תוכנה שמתווכת בין יישומי אופיס של מיקרוסופט לבין יישומי הענן של גוגל.

 

Jive מפאלו-אלטו נחשבת לאחת החברות הצומחות בעמק הסילקון בתחום האפליקציות המשלבות את עולם הרשתות החברתיות עם עולם התוכנות הארגוניות. Jive  הונפקה השנה בנאסד"ק ונסחרת לפי שווי של 794 מיליון דולר. קודם לכן, היא גייסה 57 מיליון דולר מהקרנות סקויה וקליינר-פרקינס, שתי הקרנות הגדולות ביותר בעמק הסיליקון, שהשקעתן המשותפת בגוגל בשלב מוקדם הכניסה לכל אחת מהן מאות מיליוני דולרים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x