$
אינטרנט

האם הצנזורה מגיעה לטוויטר?

אחרי שסירבה להכנע ללחץ ממשלות מסביב לעולם ולחוקי הצנזורה המקומיים, טוויטר מודיעה - נתחיל להסיר תכנים מקומיים בצורה פרטנית. עם זאת, הרשת החברתית מבטיחה להיות שקופה

הראל עילם 15:3727.01.12

טוויטר הודיעה שהיא עומדת להכניס לתוקף תקנה חדשה, שתאפשר לה להסיר תכנים מסוימים במדינות ספציפיות. התוכן עדיין יהיה זמין לצפיה במדינות אחרות, והמשתמשים שהעלו את התוכן יקבלו התראה שתבהיר להם בדיוק איזה מידע נחסם, מדוע והיכן. טוויטר הבטיחה לפעול בשקיפות וגם להעלות את כל התכנים החסומים, ומה הסיבה מאחורי לכך, לאתר הפומבי chillingeffects.org שיתעד את כל הצנזורה המתבצעת דרכה.

 

טוויטר ציינה שעד כה היא לא השתמשה ביכולת זו, ושהסיבה מאחורי החלטתה נובעת מהצמיחה הבינלאומית שלה. דובר החברה אמר: "ככל שאנו גדלים בינלאומית, אנו נכנסים למדינות שיש בהן רעיונות שונים לגבי גבולות חופש הדיבור. כך למשל, מסיבות היסטוריות או תרבותיות, יש חוק נגד תכנים פרו-נאציים בצרפת ובגרמניה. עד כה, הדרך היחידה שיכולנו להתחשב במגבלות האלו היה להסיר את התכנים לחלוטין."

 

ההודעה עוררה זעם בקרב מספר רב של גולשים, שטענו שמדובר בשינוי טקטיקה ובלחץ מצד משקיעי טוויטר. באופן ספציפי הגולשים הצביעו על המשקיע הערבי, המיליארדר והנסיך הסעודי אלווליד בן טלאל שהשקיע 300 מיליון דולר ברשת החברתית. עם זאת, ראש המחלקה המשפטית בטוויטר, אלכס מקגילוורי, דחה את הטענות ואמר שלא מדובר בשינוי פוליסה או כל לחץ פנימי או חיצוני מצד המשקיעים. הוא ציין שעד כה, החברה נאלצה למחוק ציוצים בעייתים בצורה גלובלית, ללא שום התרעה או דיווח. "שקיפות זה הדבר החשוב לנו ביותר", הוא הוסיף.

 

 

הנסיך הסעודי - אחראי לצנזורה בטוויטר? הנסיך הסעודי - אחראי לצנזורה בטוויטר? צילום: בלומברג

 

 טוויטר נמצאת כיום תחת ביקורת נוקבת מצד מספר מדינות, ביניהן גם הודו, המאיימת לחסום רשתות חברתיות שלא יעמדו בתקנים החדשים שלהם לגבי "תכנים לא הולמים ומסיתים". היום (וי') התפרסמו דיווחים לפיהם הצבא ההודי, בדומה לצבא הסיני, הורה לכל החיילים וחיילות שלא להשתמש ברשתות חברתיות. חיילים גם לא יוכלו לפתוח חשבונות או להשתמש בחשבונות הקיימים בזמן חופשה.

 

בארצות הברית, טוויטר נמצאת תחת לחץ מצד הממשל הפדרלי ומספר סנאטורים המנסים להעביר חקיקה שתאפשר לממשל לעקוב אחרי הגולשים. עד כה, הרשת החברתית התנגדה לכל המהלכים האלו , יצאה כנגדם ואף פרסמה אותם למרות בקשות הממשלה להאפלה. בסין, טוויטר חסומה לחלוטין.

 

ג'יליאן יורק, ראש מחלקת חופש המידע בארגון EFF, המקדם את זכויות האזרחים באינטרנט, שיבחה את ההחלטה: "לדעתי, אין שינוי משמעותי מהדרך שטוויטר מתנהלת כרגע. בהתחשב בכוונתם לפתוח משרדים בבריטניה, עם חוקי הדיבה הנוראיים שם, זה בהחלט מובן. זה מצער שטוויטר חייבת לצנזר תכנים, אבל אני מורידה את הכובע בפני ההחלטה שלהם לעשות זאת בצורה השקופה ביותר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x