$
אינטרנט

המוזיקה הדיגיטלית לא נותנת לחברות התקליטים סיבות לשיר

בתעשייה חוששים מההאטה בצמיחת מכירות קובצי המוזיקה, ומודאגים מהאפשרות שהן לא יפצו על הירידה במכירת הדיסקים. האם מאבק מוגבר בפיראטיות יעזור?

יוסי גורביץ 16:0524.01.11
בכירים בתעשיית ההקלטות מביעים חששות לגבי עתידה, על רקע ההאטה במכירות המוזיקה הדיגיטלית, והמשך הירידה במכירות הדיסקים - כך דיווח אמש (א') "הניו יורק טיימס".

 

מנתוני קבוצת התעשייה הלונדונית International Federation of the Phonographic Industry עולה כי היקף המכירות

של קובצי מוזיקה ברחבי העולם עלה ב-6% במהלך 2010, ואילו מכירות הדיסקים ירדו ב-8 עד 9 אחוזים.

 

גרועה מכך, מבחינת התעשייה, היא העובדה שבשנתיים האחרונות שיעור הצמיחה במכירת המוזיקה הדיגיטלית הצטמצם מדי שנה בכמחצית. אם מגמה זו תימשך, הצמיחה ב-2011 תעמוד על 3%, ומכירות קובצי המוזיקה יכניסו פחות מחמישה מיליארד דולר - הרבה פחות מהנדרש כדי לפצות את התעשייה על הפסדיה מהצניחה במכירות הדיסקים.

 

בחברות התקליטים מקווים שמאבק אגרסיבי יותר בפיראטיות יועיל לשיפור המצב. כדוגמה לדרך התמודדות עם הפיראטים הביאו הבכירים שהתראיינו ל"ניו יורק טיימס" את המדיניות בקוריאה הדרומית: לאחרונה נקטה סיאול בצעדים חמורים ואף שרירותיים נגד גנבי תוכן, והיא מאיימת לנתק אותם מהרשת.

 

בעקבות זאת, מכירות המוזיקה הדיגיטלית בקוריאה הדרומית עלו ב-14% במחצית הראשונה של 2010. יתרה מכך: ו-Universal Music Group, אחת החברות הגדולות בתחום, שבה לפעול במדינה ולקדם בה מופעים, לאחר שהפסיקה את פעולותיה שם עקב הפיראטיות. חוק דומה הועבר בצרפת, אך שם טרם נותק ולו משתמש אחד - והסוכנות הצרפתית הפועלת בתחום מסתפקת בינתיים בשליחת מכתבי התראה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x