$
חדשות טכנולוגיה

בדיקת "כלכליסט": Ujam - אולפן הקלטות ביתי, מגוון ונוח

עם האפליקציה של Ujam הצלחנו להקליט שיר, לערוך אותו, להוסיף כלי ליווי ומוזיקת רקע, ואפילו להשתמש באפקטים מקצועיים - וכל זה בחינם ובלי להתקין תוכנות כבדות. שווה בדיקה

אבנר קשתן 20:2314.01.11

זוכרים את אורגניות הקאסיו שקנו לנו כילדים, מתוך תקווה שנגדל להיות נגני פסנתר בינלאומיים? ברוב המקרים זה נגמר בחמישה שיעורי נגינה שאחריהם איבדנו עניין. מה שזכור לי במיוחד לחיוב מאותה תקופה היא לא האפשרות לנגן על הקלידים עצמם, אלא מערך המתגים והאפשרויות של האורגנית, שאפשרה להצמיד לנגינת "יונתן הקטן" שלנו קצב סמבה, או פולקה, או משהו לא ברור שמשום מה כונה "רוק".

 

אז לכל מי שעדיין מתגעגע לכפתורי הליווי, הללו אבל לא ממש רוצה להשקיע בסינתסייזרים מקצועיים, יש את Ujam, אפליקציית פלאש מבוססת דפדפן, שמאפשרת להפוך את המחשב האישי לאולפן הקלטות - או לפחות לאורגנית.

 

להקליט ולערוך בלי להתקין

 

השימוש ביישום פשוט: הוא חייב להיות כזה, כיוון שלא מדובר בכלי עבודה למוזיקאים מקצועיים. Ujam כתובה כאפליקציית פלאש, כך שאנחנו לא צריכים להתקין אפילו תוכנה על המחשב, שלא לדבר על חיבור חומרה מיוחדת. רק מתחברים לאתר, והאפליקציה מתחילה לרוץ.

 

בשלב הראשון אנחנו מתבקשים להקליט את עצמנו, בין אם בנגינה על כלי כלשהו, בשירה, או פשוט בזמזום. לחילופין, ניתן להעלות קטע שכבר הוקלט, או אפילו להתבסס על קטע סטנדרטי ששמור כבר באתר.

 

UJAM.com
להקליט ישר לתוך הדפדפן UJAM.com
 
לאחר מכן אנחנו מגיעים למסך הראשי של האפליקציה, וכאן מתחיל הכיף האמיתי: ההקלטה שלנו מומרת לרצף של תווים, שאותם אנחנו יכולים לערוך: להקליט טראקים נוספים וקולות רקע, לשחק ישירות עם התווים שמנוגנים בשיר, וכמובן - להוסיף מוזיקת רקע.

 

בניגוד לאורגנית, מוזיקת הרקע כאן מורכבת הרבה יותר, עם עשרות סגנונות מוגדרים מראש שאפשר לשחק איתם. רוצים יותר סקסופון? פחות גיטרה? קצב היפ הופ? הבי מטאל? עשרות כפתורים ומכוונים מאפשרים לנו ליצור הרמוניות עשירות יותר או פחות, והכל על בסיס הזמזום הראשוני שלנו.

 

להוסיף פילהרמונית שלמה להוסיף פילהרמונית שלמה UJAM.com

 

מעבר למבנה המוזיקלי של השיר שלנו, אפשר לשחק במשך שעות באפקטים ובתכונות עיבוד קול שמוטמעות במוצר. אפשר למצוא שם את Auto-tune, טכניקת עיבוד הקול שנמצאת בשימוש מאז Believe של שר בסוף שנות ה-90 ועד היום. רוצים להתחכם קצת יותר? נסו לשחק עם הקצב ועם גובה הצליל, להחיל אפקטים על השירה, ואפילו להחליף את כלי הנגינה, מגיטרות ופסנתרים ועד סינתסייזרים ופעמוניות.

 

להחליף קולות, סגנונות ואפקטים להחליף קולות, סגנונות ואפקטים UJAM.com

 

להפיק, לשתף, ובחינם

 

ומה עושים עם השירים, בסוף? אפשר לשמור אותם כקבצי MP3 ולהוריד למחשב האישי, וגם לשתף אותם דרך אתר המוזיקה Soundcloud או דרך פייסבוק, אם כי נראה שחלק זה של האפליקציה עדיין טעון שיפור: אנחנו לא הצלחנו לשתף את יצירת המופת שלנו עם החברים בלי שאתר התוכנה נתקע. חוץ מבעיות השיתוף, Ujam מציע סט כלים רחב, יעיל ויציב להפקת מוזיקה ביתית. זה לא מתקרב כמובן לאולפן מקצועי, אבל גם לא מתיימר לכך.

 

Ujam מועמדת השנה לפרסי ה-Crunchies, הפרסים של בלוג הטכנולוגיה TechCrunch, שהגיעו לאחרונה לכותרות אצלנו בזכות חברות ישראליות שישתתפו בתחרות. בעתיד צפויות להתווסף לה יכולות חדשות, כמו האפשרות לבנות שיר שלם, כולל בתים, פזמון, פתיחה וסיום. ייתכן שתיוצר גם גרסה לאייפון ולסמארטפונים אחרים.

 

המודל העסקי של Ujam עוד לא לגמרי ברור, אבל הכיוון שאליו הם הולכים הוא למודל Freemium: שימוש חינם באפליקציה הבסיסית, כשביכולות מסוימות ומתקדמות יותר יוכלו להיעזר רק משתמשים רשומים. יופי של פשרה, יופי של אפליקציה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x