$
מכשירים ומדריכים

בדיקת "כלכליסט": Kodak PlayTouch ZI10 - מצלמת וידיאו למשתמש הממוצע

היא לא איכותית כמו מצלמת DSLR מקצועית, ואינה מגיעה יחד עם סמארטפון משוכלל, אבל עם תפעול קל ויכולות צילום וידיאו ב-HD, ה-ZI10 הוא מוצר שיתאים לכל מי שרוצה מצלמה טובה ופשוטה במחיר זול

אבנר קשתן 16:3605.12.10

במבט ראשון, קשה להבין מה הקסם של מצלמת הווידיאו של קודאק, ה-PlayTouch ZI10. מצד אחד, ה-ZI10 היא מצלמה בלבד ולא מעבר לכך, אך מצד שני, היא דומה בעיצובה וביכולות שלה למצלמות של סמארטפון, ורחוקה מלהתחרות במצלמות ה-DSLR האיכותיות שבשוק. אולם כאן טמון יתרונה, כמכשיר פשוט ולא מאיים, שאינו יקר כמו מצלמות DSLR או סמארטפונים חדישים, ולא דורש התעסקות רבה או הבנה בצילום. מצלמה פשוטה למי שרוצה לתעד אירועים משפחתיים, טיולים ומסיבות באיכות טובה.

 

סבירה בסטילס, טובה בווידיאו

 

ה-ZI10 יכולה לתפקד כמצלמת וידאו או סטילס. כסטילס, היא מספקת יכולות בסיסיות סבירות, אם כי לא מדהימות. עם חיישן 5 מגה-פיקסל, זום דיגיטלי של עד X4 ופלאש מבוסס LED, היא דומה לרוב הסמארטפונים המתקדמים שכרגע בשוק, אבל לא מתקרבת למצלמות דיגיטליות ואפילו לא למצלמות קומפקטיות רגילות. בהשוואה עם המצלמה המובנית ב-HTC Desire, עם מאפיינים דומים, לא ראינו יתרון בולט לאף אחת מהמצלמות.

 

כמצלמת וידיאו, היא דווקא מתעלה על המתחרים: היא מתעדת וידיאו ב-High Definition מלא, 1080p, באיכות מכובדת בהחלט יחסית למצלמה קטנה כזו. צילמנו באור יום, בחוץ בערב ובפנים בשעות הלילה, ובכל המצבים קיבלנו סרטונים ברורים, לא מגורענים מדי, ובחדות גבוהה, כשמייצב התמונה הדיגיטלי עושה עבודה יפה במניעת רעידות. אמנם לא מדובר באיכות של סרטי בלו-ריי מקצועיים, אבל בשביל עדשה קטנטנה בתוך מכשיר במשקל 150 גרם - התרשמנו בהחלט.

 

גם איכות הקול לא רעה, למרות שהמיקרופון של המצלמה פונה פנימה אל הצלם, ולא החוצה, והיא מסננת היטב רעשי רקע ומתמקדת בדברים של העומד מול המצלמה. למי שמעוניין בסאונד טוב יותר, אפשר גם לחבר למצלמה מיקרופון חיצוני דרך חיבור אודיו סטנדרטי.

 

בסופו של דבר, מצלמת הווידיאו היא באיכות טובה יותר מאשר מצלמת הוידאו ב-HTC Desire, המסוגלת לצלם באיכות 720p, ולפחות מבחינת המפרט על הנייר, עוקפת גם את ה-Nokia N8 והאייפון 4, שני טלפונים עם מצלמות מצוינות שכבר שימשו לצילום סרטים קצרים מלאים. בחודשים הקרובים נראה בשוק סמארטפונים שונים, בעיקר מבוססי אנדרואיד, שתומכים ב-1080p, אבל ה-ZI10 כבר בשוק, ואפשר לצלם איתה בלי המרדף הבלתי פוסק אחר הסמארטפון הבא.

 

   צילום מסך Kodak.com

  

מקשים על השיתוף

 

העיצוב של ה-Playtouch ZI10 מושפע באופן בולט מה-Flip, סדרת מצלמות הוידאו שהושקה ב-2006 שבחרו בעיצוב שטוח הדומה לטלפון סלולרי. ממדיו של ה-ZI10 מזכירים אייפון שמנמן, אך קליל. מסך המגע בגודל 3 אינץ' אינו קטן בהרבה מזה של האייפון, אך משום מה החליטו בקודאק שרק רצועה דקה באמצע המסך תציג את הסרט המצולם, ומרביתו יתבזבז על כפתורי האפשרויות. תחתית המכשיר, מתחת למסך, מכיל את המיקרופון, כפתור פיזי גדול להתחלה וסיום הצילום, והרבה שטח מבוזבז, פלסטיק שחור ומיותר שיכול היה להיות מנוצל להגדלת המסך, או לכמה כפתורים פיזיים נוחים נוספים.

 

מעבר לצילום הבסיסי, ה-ZI10 מכיל כמה אפקטים נחמדים לצלם החובב. ניתן להחיל פילטרים על הסרט כדי לצלם בשחור לבן, בגווני ספיה חומים כמו סרטים מתחילת המאה ה-20, או לתת לסרט גוון צהבהב ומגורען כמו סרטים משנות ה-70'. אפשרות נוספת שנעדרת ממרבית הסמארטפונים, ותשמח צלמי טבע ונוף, היא אפשרות לצילום מאקרו, המתאים את הפוקוס לצילום מקרוב. אבל היכולת המעניינת ביותר (ולמרבה הצער, גם המאכזבת ביותר) היא כפתור השיתוף, המאפשר להעלות תמונות וסרטונים לפייסבוק, יוטיוב, פליקר ואתרים אחרים.

 

אחד היתרונות הגדולים של הסמארטפונים כמצלמות הוא הקלות שאפשר להעביר את התמונה הלאה, בין אם באמצעות שליחה במייל, העלאה בפייסבוק או פרסום ביוטיוב. הסמארטפונים בנויים על קישוריות, ואחרי שני קליקים התמונה כבר באוויר. כפתור ה"שתף עכשיו" בממשק המשתמש של המצלמה הוא הפתעה מאכזבת, כי לחיצה עליו לא עושה דבר עד שמחברים את המצלמה למחשב דרך חיבור ה-USB, ומחכים שהתוכנה המסורבלת של קודאק תעשה את העבודה. חיבור רשת אלחוטי במצלמה עצמה היה הופך אותה לשימושית פי כמה וכמה, ללא צורך לקחת את המחשב האישי איתנו לכל מקום.

 

ובנושא חיבור ה-USB, גם כאן קיבלה קודאק כמה החלטות לא שגרתיות ולא אידאליות. למצלמה יש חיבור מיקרו-USB, כמו מרבית הסמארטפונים, ודרכו היא נטענת. אבל משום מה, אי אפשר לחבר את המצלמה למחשב דרך כבל המיקרו-USB, ואפילו לא להטעין אותה - היא נטענת רק מחיבור ישיר לחשמל. בשביל לחבר למחשב ה-ZI10 מגיעה עם תקע USB משלה - לא שקע שאליו אפשר לחבר כבל USB, אלא תקע בגודל דיסק-און-קי שנשלף מהצד ומתחבר ישירות למחשב. יש כאן יתרונות, כמו זה שלא צריך להיסחב עם כבל לכל מקום, אבל החיבור קצר ומגושם, ומקשה על חיבור המצלמה למחשב עם שקעי USB צפופים. מצד שני, שתי יציאות מולטימדיה מאפשרות לחבר את המצלמה ישירות לטלוויזיה, בין אם בחיבור RCA לטלוויזיות ישנות, או בחיבור HDMI למסכי פלזמה ב-HD.

 

הטוב

  • איכות צילום הווידיאו טובה, וגם איכות הקול
  • פשוט לשימוש
  • נייד ונוח

 

הרע

  • שיתוף סרטים מגושם דרך המחשב
  • חיבורי USB מסורבלים

 

המפרט

  • ממדים: 11 על 6 על 1.5 ס"מ, משקל 100 גר' ללא הסוללה. מסך מגע LCD בגודל 3 אינץ'.
  • אחסון: 128 מגה-בייט זכרון פנימי, חריץ כרטיסי SD עד 32 ג'יגה-בייט. מצורף כרטיס 8 ג'יגה-בייט.
  • זום: דיגיטלי X4, ללא זום אופטי.
  • וידיאו: 1080p, 720p (היי-דפינישן), WVGA (צילום רגיל)
  • סטילס: 5.3 מגה-פיקסל, רזולוציה של  16:9 (מסך רחב)
  • חיבורים: Micro-USB (חשמל בלבד), USB 2.0, כניסת מיקרופון 3.5 מ"מ, יציאת AV/RCA (עם כבל מצורף) יציאת mini-HDMI (עם כבל מצורף). חיבור חצובה סטנדרטי (1/4 אינץ').

  

המסקנה

חובבי צילום יעדיפו מצלמת וידיאו דיגיטלית רצינית יותר, עם זום אופטי ואפשרויות רבות יותר. חובבי סמארטפונים יכולים לחכות לדור הבא של המכשירים שיוכל לעשות את כל מה שהמצלמה עושה. אבל למי שבאמצע, קהל גדול ומגוון, שרק רוצה צילום וידיאו פשוט וטוב בלי לפתוח תוכנית חיסכון או ללמוד יכולות מתקדמות, ה-Playtouch ZI10 נותן אפשרות ביניים לא רעה בכלל

 

המחיר: 999 שקל ברשת באג.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x