$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי: רוסיה יוצאת למלחמה נגד משחק מחשב

הפדרציה הרוסית מחרימה ומצנזרת את המשחק Call of Duty, בריונות סייבר גואה בבריטניה, אפל מסתבכת עם מפתחי האפליקציות לאפסטור, והנוכלים המקוונים מנסים למכור תרופות לשפעת החזירים

יוסי גורביץ 12:4217.11.09

אנחנו? תוקפנים?

 

רוסיה ה ר ו ס ה. המדינה שביצעה רצח עם כנגד הצ'צ'נים, האסטונים, והגרמנים של הוולגה, כבשה ללא התגרות את אסטוניה, ליטא, לטוויה, פולין, צ'כיה וביצעה כיבוש אכזרי אם גם מוצדק של שלל מדינות אחרות, ואלה רק שנות הארבעים של המאה ה-20 – מזועזעת מהאופן שבו היא מתוארת במשחק המחשב החדש, Call of Duty Modern Warfare 2.

 

מסיבות שקשה להעלות על הדעת, כותבי המשחק הכניסו סצינה שבה טרוריסטים רוסים רוצחים אזרחים, ורוסיה מתוארת כמדינה שנשלטת על ידי לאומנים קיצוניים (!) שמסוגלים לתת הוראה לפלוש למדינה זרה בגלל פרובוקציה (!!). לא יודע מאיפה שאבו יוצרי המשחק את התמונה המנותקת מן המציאות הזו; אולי הם קראו על "האלמנה השחורה" ההיא, המחבלת המתאבדת הצ'צ'נית, שהפילה מטוס נוסעים רוסי כנקמה על כך שחיילים רוסים אנסו אותה בזמן שהם בישלו למוות את בנה התינוק. אולי.

   

Call of Duty. לא ברוסיה Call of Duty. לא ברוסיה

 

כך או כך, הממשלה הרוסית לא הסכימה לעבור על התיאורים המזעזעים הללו לסדר היום. אמנם, כפי שמציין אתר cnet, בינתיים היא עוד לא שלחה מתנקש עם חץ מורעל במטריה או עם חומר רדיואקטיבי בסושי, אבל כראוי למדינה חופשית היא הורתה להסיר ומיד את המשחקים מהמדפים, והיא תסכים, אולי, לקבל גרסה מצונזרת של המשחק.

 

ומבריונות ממשלתית, לבריונות אישית.

 

בריונות רשת לא משעשעת את הבריטים

 

אחוז גבוה להדהים (61.2%) של קטינים בריטים – בני 11 עד 18 – דיווחו לאחרונה שהם נתקלו בבריונות רשת, כלומר במעשי בריונות שהופעלו באמצעות הרשת או הסלולר. במקרה אחד, התאבד קטין לאחר שהושמץ ללא הרף ברשת חברתית בשל טעמו בבגדים ובמוזיקה. 70% מהקטינים שסבלו מבריונות אמרו שהם מכירים את התוקפן; בשליש מהמקרים, הבריונות התחילה בעולם האמיתי והיגרה משם למרחב הקיברנטי.

 

הילדים יודעים היטב מדוע בריונות רשת נפוצה כל כך: היא חוסכת מהבריון את הצורך לראות את תגובת הקורבן, ואם הבריון הוא גם פחדן – ויש קורלציה נרחבת בין שתי הקבוצות – התקיפה שלו תהיה אנונימית, כלומר כזו שגם פטורה מחשש לתגובת הקורבן.

 

שטיק מקובל בקרב הבריונים הוא יצירת פרופיל מזויף של הקורבן ברשת חברתית כלשהי, ולשייך אליה דברים בזויים. מקום אחר שמשמש כמוקד לבריונות רשת בבריטניה הוא שירות MSN של מיקרוסופט; 58% מהילדים שנפלו קורבן להתעללות אמרו שסבלו מהודעות שהגיעו באמצעות שירות המסרים המיידיים שלו. 32% מתקריות ההתעללות אירעו ברשת החברתית "בבו", המיועדת לקטינים; 11% מהם אירעו בפייסבוק ו-10% במייספייס, שמפסידה אפילו בתחרות האומללה הזו.

 

החברות האחראיות הודו שיש בריונות, טענו שהן מנסות להתמודד עמה, אבל גם שאין ביכולתן לשלוט על מיעוט קטן של שרצים שמתעקש להרוס לאנשים אחרים את החיים. בבריטניה קיים ארגון למלחמה בתופעה, Beatbullying, והוא לא מתרשם במיוחד ממאמציהן של החברות – אם כי הוא סבור שצריך לחנך ילדים להתנהג טוב יותר ברשת. אני, אישית, סבור שמה שהבריונים האלה צריכים הוא הלם רציני – מכת ברק, למשל.

 

עוד יום, עוד...

 

שערוריית אפסטור. לחנות המקוונת של אפל יש היסטוריה ארוכה של התעללות במפתחים: היא לא משלמת להם בזמן, היא לא עונה להם כשהם מתלוננים, היא מעניקה להם רק 70% מההכנסות אבל דורשת 100% מההפסדים, וזה עוד החלק הטוב – זה קורה כשהחברה מואילה בטובה לאשר את האפליקציה.

 

ליותר ויותר אנשים זה נמאס. מפתח אפליקציית הפייסבוק לאייפון נשבע שלא יעבוד יותר עם האפסטור; מפתח אחר ניסה להיחלץ מהביצה באמצעות מכירת האפליקציות שפיתח למפתח אחר – וגילה שהתוצאה היא שהאפליקציות שלו תקועות בגיהנום האישור של אפל, ולקוחות שרכשו את האפליקציות שלו יצטרכו, מסיבות השמורות עם בעל זבוב, לרכוש אותן שוב; ועוד, ועוד.

 

חלק מהמפתחים האלה הם מפתחי אייפון ותיקים, והם יודעים שלאפל לא אכפת מהם: יש עוד אלף כמוהם. אבל יותר ויותר נמאס להם לשתוק: אחרים שותקים מחשש לנקמה, אבל הם כבר לא במשחק הזה, והם יכולים לומר מה הם חושבים.

 

זה כנראה לא יפגע ברווחים של אפל, אבל אולי יחדור את שדה עיוות המציאות שלה, ויפוצץ את בועת הקוליות שלה. יש בריונים גרועים ממנה; אין בריונים גרועים כמוה.

 

יזמים זריזים, אין מה לומר

 

זוכרים את הימים התמימים, שבהם ספאמרים היו מפציצים אתכם בהצעות מפתות לרכישת ויאגרה זולה? ובכן, שוק הפשע המקוון הוא ג'ונגל, שוק אכזר, שבו מי שלא יודע להשתנות ולהתאים את עצמו לזמנים לא שורד.

 

חברת האבטחה סופוס, שעוקבת אחרי תעלוליהם של החלאות, מדווחת שמבחינתם ויאגרה זה כל כך נייטינז, ועכשיו הם עסוקים באספקה של תרופות – מזויפות, כמובן – לשפעת החזירים. הם מזייפים בעיקר את תמיפלו, התרופה המומלצת על ידי ארגון הבריאות העולמי, והם ניזונים מהפאניקה סביב המחסור בחיסונים.

 

הזייפנים האלה הם, כמסתבר, עוד תרומה ייחודית של התרבות הרוסית לעולם, והם משווקים את תוצרתם (?) בעיקר לארה"ב, לקנדה, לבריטניה, לגרמניה ולצרפת. נזכיר שוב שעד כמה ששפעת החזירים היא מחלה לא סימפטית, כמעט פחות מהאקרים רוסים, היא בדיחה גרועה בהשוואה לשפעת הרגילה: הראשונה הרגה עד כה פחות מ-7,000, הזן הצנוע של המחלה הורג עשרות אלפי אנשים מדי שנה.

 

קצרצרים

 

גוגל רוצה להשתלט על הספרים, אבל לא רוצה שאף אחד ישים לב: היא התחמקה מעימות פומבי בנושא עם גארי רֵבַּאק, העומד בראש ברית הספר הפתוח (שמתנגדת לעסקה). תחילה הסכימה גוגל לעימות, ואז חזרה בה – בטענה שהאיש שלה בתחום הוא מהנדס, שרבאק הוא עורך דין, ושזה לא הוגן להציב עורך דין מול מהנדס. נו, באמת. לא יכולתם להנדס תירוץ מוצלח יותר? אחרי הכל, גוגל מיוצגת בנושא על ידי עורכי דין משלה.

 

מפעלי נוקיה בפינלנד עשויים להיות מושבתים בקרוב, משום שאיגוד עובדי ההייטק המקומי טוען שהמעסיקים מנסים לפגוע בעקביות בתנאים שלהם. רגע, לא אמרו לנו שלא יכולים להיות איגודים לעובדי הייטק, כי זה יחסל את התחרות והיוזמה החופשית ויביא את ג'ינג'יס חאן? כי נראה שפינלנד דווקא הסתדרה לא רע עם איגוד.

 

חברת FN Herstal, הידועה באקדחים האיכותיים שלה, מפתחת כלי חדש שהיא מתארת כ"קופסה שחורה" לכלי ירי. הכלי מוכנס לחלל כלשהו בנשק, נניח לזה של הקת, ומנהל רישום מדויק על כל קליע שהרובה ירה – מתי, ובאיזו תדירות. הוא יאפשר למפקדים לעקוב ביתר קפדנות אחרי השימוש בתחמושת שעושים החיילים שלהם וימנע מחסור בתחמושת, אבל במקביל יפריע מאוד לחיילים לטעון שמי ירה, איזה ירי, על מה אתם מדברים בכלל, היי, תראו - האלונקה הזו היא קסאם.

 

הגונב מגנב פטור: חברת חולצות שבדית גילתה לחדוותה שאתר פיראט ביי לא טרח להוציא סימן רשום על הלוגו שלו – אתם יודעים, הספינה התלת-תרנית עם דגל הפיראטים – ומיהרה לגנוב אותו ולרשום אותו בעצמה. עכשיו היא משתמשת בו על חולצות, דיסק און קי ומה לא. הפיראטים עשויים לתבוע אותם על הפרת זכויות יוצרים. צחוקים בסקנדינביה.

 

נשיא ארה"ב ברק אובמה ניצל את ביקורו בסין כדי לנזוף בעדינות במשטר הקומוניסטי על כך שהוא סותם פיות. השאלה הגיעה ממשתמש אנונימי שהשאיר אותה באתר השגרירות האמריקאית, ולא מהסטודנטים שנבחרו בקפידה על ידי המשטר. המשטר עשה כמיטב יכולתו כדי להעלים את האירוע המביך. ובמה עסקה העיתונות הטכנולוגית? בכך שבאותו מעמד הודה אובמה, כפי שידע כל ילד בן יומו, שהוא לא כותב את הציוצים של הבית הלבן בעצמו. טוב שיש סדר עדיפויות, כן?

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x