$
אינטרנט

דיווח: יאהו מסרה מתנגדי משטר לאיראן

סולדריות הסטודנטים האיראנית טוענת שיאהו מסרה לשלטונות באיראן למעלה מ-200,000 כתובות אימייל ושמות של איראנים. יאהו מכחישה בתוקף

סולדריות הסטודנטים האיראנית טוענת כי יאהו שיתפה פעולה עם המשטר האיראני במהלך המחאות בתקופת הבחירות, וסיפקה לרשויות את השמות וכתובות האימייל של למעלה מ-200,000 משתמשי יאהו איראנים. סולידריות הסטודנטים האיראנית היא אחת מקבוצות ההתנגדות למשטר במדינה, שקמו במהלך ההפגנות נגד
בחירתו של נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד.  ביאהו מכחישים את ההאשמות.

 

לטענת הקבוצה, המידע הגיע ממספר מתנגדים שחדרו למשטר האיראני במטרה להדליף מידע החוצה. על פי הדיווח, לאחר שאיראן חסמה את הגישה ליאהו וגוגל בשטחה, נפגשו נציגי יאהו עם גורמים בממשל האיראני, והסכימו לספק את שמות המנויים ביאהו שגם מחזיקים בבלוגים בתמורה להסרת החסימה מעל האתר.

 

"כאשר האיראנים הפגינו שוב ברחובות," נכתב בבלוג הקבוצה, "הרשויות באיראן חסמו או הגבילו מאוד את הגישה ליאהו וגוגל, בנוסף לחסימה של אתרי אינטרנט רבים אחרים, בכל רחבי איראן. גוגל לא הגיבה והבעיה נפתרה בתוך 48 שעות, אך יאהו שלחה נציג למשרד התקשורת האיראני כדי להגיע לפיתרון".

 

"במהלך הפגישה עם רשויות האינטרנט והתקשורת באיראן, נציגי יאהו התבקשו לספק לרשויות את שמות (מידע) כל מחזיקי החשבונות האיראנים ביאהו בתמורה להסרת החסימה מעל אתר יאהו. נציג יאהו אמר בתגובה שיש כיום למעלה מ-20 מיליון חשבונות אימייל, וסיפוק רשימה כזו תגזול זמן יקר. לכך הגיבה מועצת הרפובליקה האיסלאמית בבקשה מהנציג לספק חשבונות אימייל של אותם אנשים שמחזיקים בחשבון יאהו וגם מפרסמים בבלוגים. ככל הנראה, הדבר הקל מעט על משימתה של יאהו, ונציג יאהו הסכים לספק רשימה כזו בתוך מספר שעות".

 

"ההאשמות בסיפור זה הן שקריות," נכתב בהודעה רשמית שפרסמה יאהו בנושא. "לא יאהו ולא נציגיה נפגשו או יצרו קשר עם גורמים רשמיים באיראן בנוגע לנושאים שפורטו בכתבה, ויאהו לא מסרה מידע על המשתמשים שלה לממשלה האיראנית".

 

בעבר העבירה יאהו מידע לשלטונות סין שסייע להרשעתו וכליאתו של עיתונאי שכתב אימיילים אודות מגבלות חופש העיתונות במדינה. העיתונאי, שי טאו, נעצר בביתו ונידון ל-10 שנות מאסר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x