$
חדשות טכנולוגיה

השקת "גוסט": סטארט-אפ חוצה גבולות

בטקס מרשים לצד גדר ההפרדה ובהשתתפות טוני בלייר, השיקה חברת הסטארט-אפ הישראלית-פלסטינית "גוסט" את גרסת הבטא של המערכת שלה - דסקטופ וירטואלי המבוסס על שירותי האחסון של אמזון

אסף גלעד 17:3115.07.09

גדר בטון על גבעה חשופה, מצד אחד שכונת גילה בירושלים, מצד שני - בית ג'אלה ברשות הפלסטינית. מסביב נשקפים אורות בית-לחם מקרוב ויישובי גוש עציון מרחוק. גם ביניהם חוצצת החומה, המלווה את כביש המנהרות. לפני כמה שנים היה זה אחד האזורים המתוחים ביותר במזרח התיכון. אתמול בערב (ג') הפכה הנקודה הזו לאירוע שאליו נשאו ענקיות הטכנולוגיה, בהן גוגל ומיקרוסופט, את עיניהן.

 

תחת הסיסמה "ללא חומות", השיקה חברת הסטארט-אפ הישראלית-פלסטינית "גוסט" (G.ho.st) את גרסת הבטא שלה. סמוך למלון "אברסט"' הפלסטיני אוטובוס שהגיע מרמאללה פרק את 35 עובדי החברה הפלסטינים יחד עם בני משפחותיהם, וטוני בלייר, שליח הקוורטט למזרח התיכון, עלה על הבמה לברך. רק לאחר תום הנאום הסביר לו מנכ"ל החברה צבי שרייבר מה בעצם פיתחה גוסט.

  

מימין: טוני בלייר ומנכ"לי גוסט חאלד עייש וצבי שרייבר מימין: טוני בלייר ומנכ"לי גוסט חאלד עייש וצבי שרייבר צילום: גיא אסיאג

 

גוסט, קיצור של Global Hosting Operating System, איננו מערכת הפעלה, בניגוד למה שמרמז שמו. זהו דסקטופ וירטואלי שנמצא כולו על גבי הרשת, ואליו ניתן לגשת מכל מחשב ומכל טלפון סלולרי באמצעות דפדפן בלבד. אפשר לאחסן בו כל קובץ, לשתף אותו עם משתמשים אחרים, ולהשתמש ביישום הדואר האלקטרוני של גוסט, וכל זאת על נפח אחסון התחלתי של 15 ג'יגה-בייט לחשבון. המצטרפים לשירות המייל מקבלים 10 ג'יגה-בייט נוספים, ומי שיצרף חברים חדשים יקבל 5 ג'יגה-בייט על כל אחד. המידע עצמו נשמר על שרתיה של אמזון.

 

קופת חזיר מחרסינה לעומת חשבון בנק מאובטח

 

תוך כדי פתיחת חשבון לטוני בלייר, משתמש מספר 1 של גרסת הבטא של גוסט, הסביר צבי שרייבר, מנכ"ל החברה, מדוע כדאי לו לפתוח חשבון שכזה: "לשים את המסמכים הסודיים והיקרים שלך על המחשב האישי הוא כמו לשים את כל הכסף שלך בקופת חזיר עשויה מחרסינה שעלולה להיגנב או להיהרס. הדסקטופ הווירטואלי של גוסט משול לבנק שבו אתם מפקידים את כספכם, או במקרה זה את כל המסמכים שלכם, עם האחריות המלאה של שירותי האחסון של אמזון", אמר שרייבר.
עאדל חזבון, מנהל מוצר בגוסט. גם ברשות מתלהבים מגאדג'טים עאדל חזבון, מנהל מוצר בגוסט. גם ברשות מתלהבים מגאדג'טים צילום: גיא אסיאג

 

עאדל חזבון (32) הגיע לגוסט לאחר שזכה בתחרות עיצוב ממשק משתמש שערכה החברה ברשות הפלסטינית. הוא הצטרף אליה כמספר 6 בחברה, וכיום, שנתיים אחרי, הוא מנהל המוצר המרכזי שלה. משרדי גוסט מצויים ברובע אל-מאסיון היוקרתי ברמאללה ומנוהלים בידי חאלד עייש. 33 עובדיה הם מיטב המוחות שהצליחה החברה לגייס בכל הרשות הפלסטינית – מחברון, מרמאללה, משכם ומבית-לחם, בוגרי הפקולטות ההנדסיות מאוניברסיטאות אל-קודס ובית-לחם. חזבון לא מתרגש כששואלים אותו לגבי העסקתו בידי חברה ישראלית. "אנו חברה ישראלית-פלסטינית. בהתחלה היו המון תהיות מצד חברים ומשפחה, אבל היום כבר אף אחד לא מתרגש מזה. מה שחשוב הוא שאנו בונים מוצר שאף אחד עוד לא עשה".

 

"הרשות הפלסטינית אינה ענייה בטכנולוגיה, כפי שאולי כמה היו רוצים לחשוב", אומר חזבון. "לי יש ילד בן 3 שמשתמש באייפון ומוריד תוכנות בלי שאני מרגיש, ואחי הקטן בבית לחם מבלה את כל זמנו מול האינטרנט, האייפוד, או במסנג'ר. כמעט בכל בית ברמאללה יש מחשב, ויש גם אינטרנט-קפה במקומות רבים. רמאללה השתפרה מאוד בעשר השנים האחרונות". 

 

גוסט לא המציאה את הגלגל: שירותי אחסון קבצים ברשת (כחלק מ"מחשוב הענן") קיימים כבר שנים רבות, המפורסמים בהם הם התוכנות המשרדיות המקוונות של גוגל, Google Docs. גם מערכת ההפעלה החדשה של גוגל, כרום OS, תתבסס על פי ההערכות על דסקטופ וירטואלי שמזכיר מאוד את הרעיון שמאחורי גוסט. אנשי גוסט מבהירים שהם שמים את הדגש על ממשק המשתמש ועל קלות השימוש מכל פלטפורמה שהיא, ומזכירים שזה היה יתרונה של מערכת ההפעלה "חלונות" בראשיתה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x