$
הייטק והון סיכון

למרות המשבר: קרנות ההון סיכון הישראליות השקיעו היום 8 מיליון דולר בשתי חברות אינטרנט

כרמל ונצ'רס מקבוצת ויולה הובילה גיוס של 3.2 מיליון דולר בחברת הסטארט-אפ פיקאפ; גריילוק וורטקס הודיעו על גיוס של 5 מיליון דולר לחברת האינטרנט ווי-בוק

אסף גלעד 15:5918.09.08

על רקע המשבר הכלכלי הגדול בשווקי העולם, הודיעו היום 2 קרנות הון-סיכון ישראליות על השקעות בסכום מצטבר של כ-8 מיליון דולר בחברות סטארט-אפ המתמחות באינטרנט. בשתי החברות מעורב היזם והאנג'ל הסדרתי יאיר גולדפינגר.

 

שאינסקי. הובילה את המהלך שאינסקי. הובילה את המהלך

למרות הסמיכות לאירועים האחרונים שפקדו את וול סטריט, מרבית הדיונים לגבי הגיוסים נערכו במשך השבועות האחרונים והגיעו למיצוי עוד בשבוע שעבר.   

 

היום הודיעה קרן ההון סיכון כרמל ונצ'רס, מקבוצת ויולה של אבי זאבי, שלמה ואהרון דברת והראל בית און, על גיוס של 3.2 מיליון דולר בחברת הסטארט-אפ פיקאפ (PicApp), יחד עם לני רקנאטי בסבב גיוס A.

 

יאיר גולדפינגר, אנג'ל (משקיע פרטי) ותיק של חברות אינטרנט וממייסדי ICQ ודוטומי, הצטרף כחבר דירקטוריון אך לא השתתף כמשקיע בסבב הגיוס. את הגיוס הובילה רינה שאינסקי, שותפה בקרן כרמל.

 

פיקאפ (PicApp) מאפשרת לאתרים ולבלוגרים גישה למאגר של למעלה מ-10 מיליון תמונות של סוכנויות תמונות וסוכנויות ידיעות מהגדולות בעולם, בהן Getty Images, Corbis, Image Source, Splash News, תחת אותה הפלטפורמה וללא תשלום. לכל תמונה שנשלפת מהמאגר של פיק-אפ מצורפת מודעת פרסומת, המוטמעת יחד עם התמונה באתר המשתמש.

 

החברה היא ספין-אוף של פיק-סקאוט (PicScout), גם היא סטארט-אפ ישראלי העוסק בתחום דומה. פיקאפ הודיעה גם כי חתמה לאחרונה על הסכם אסטרטגי עם הרשת החברתית האמריקאית יארדברקר (Yardbarker) המתמחה בתכנים הקשורים לספורט. בעקבות ההסכם, יוכלו יותר מ-550 אתרים ובלוגים החברים ברשת זו לעשות שימוש במאגר התמונות של פיקאפ לצד התכנים המקוריים שלהם.

 

"ווי-בוק תעשה לעולם ההוצאה לאור מה שלינוקס עשתה לתוכנה"

שתי קרנות ישראליות נוספות: ורטקס וגריילוק הודיעו היום על גיוס של 5 מיליון דולר לחברת האינטרנט ווי-בוק (WEbook), במשותף עם 8 אנג'לים, ביניהם יאיר גולדפינגר. מצד ורטקס הוביל את ההשקעה אהוד לוי, ומצד קרן גריילוק ההשתתף משה מור.

גולדפינגר. משקיע סדרתי גולדפינגר. משקיע סדרתי צילום: שאול גולן

 

ווי-בוק היא פלטפורמת ווב 2.0 ליצירה ספרותית, המאפשרת לכותבים, עורכים, מאיירים וקוראים לשתף פעולה במסגרת ספרים דינמיים, שכוללים רומנים, סיפורים קצרים, ספרי ילדים, שירה וכותרים תיעודיים. איתי כוכבי, מנכ"ל ומייסד החברה מסביר: "ווי-בוק תעשה לעולם ההוצאה לאור מה שלינוקס עשתה לתוכנה, מה ש"אמריקן איידול" עשתה למוסיקה, ומה שויקיפדיה עשתה למידע". לאתר יותר מחצי מליון מבקרים ייחודיים בחודש.

 

עמרי בר-נס, שותף הייטק במשרד רואי החשבון Deloitte בריטמן אלמגור אמר, כי "גיוסי הכספים של חברות הנחשבות לטובות, ושלא צפויות למכור בקרוב אלא להתמקד בשנים הקרובות בפיתוח המוצר יימשכו, גם בצל המשבר.

 

"החברות הנמצאות כיום בשלב הבעייתי ביותר, הן חברות הפורטפוליו בתחילת שלב המכירה, לאחר שכבר השיגו בסיס מסוים של לקוחות, והמחפשות להרחיב את הבסיס הזה. חברות אלו גייסו כבר סכום כסף למטרות שיווק ובמצב של שוק פצוע יהיה להן קשה להחזיר את הכסף".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x