$
הייטק והון סיכון

25 עובדי דלתא 3 קיבלו מכתבי פיטורים

המפוטרים מצטרפים לכ-60 עובדים שפיטרה החברה מירושלים בחצי השנה האחרונה. דלתא 3 מפתחת טכנולוגיות לשירותי טלפוניה באינטרנט

אסף גלעד 14:2302.07.08

25 עובדים בחברת דלתא 3 מירושלים קיבלו בימים האחרונים מכתבי פיטורים. בחברה סירבו להגיב, אך מקורות בתעשייה מסרו כי החברה הסבירה את הפיטורים בכך שלא בנתה נכון את תכנית הקיצוצים שביצעה במחצית השנה האחרונה, תקופה שבה פוטרו כ-60 עובדים בשני סבבי פיטורים.

 

ערב סבבי

הפיטורים שפקדו אותה מנתה החברה 150 עובדים. בסבב הפיטורין הראשון, בחודש דצמבר 2007 פוטרו כ-20 עובדים ובסבב הפיטורין השני, במרץ 2008, פוטרו עוד כ-40 עובדים. עזיבה של עובדים נוספים הביאה את החברה למספר של כ-70 עובדים ביוני האחרון - כמחצית ממספרם רק לפני כחצי שנה.

 

דלתא 3 מפתחת טכנולוגיות לשירותי טלפוניה על גבי האינטרנט (VoIP) ואספקת שירותי ערך מוסף כגון בילינג. החברה הוצאה מהמסחר בבורסת הנסד"ק ועברה למסחר מעבר לדלפק, וכיום נסחרת מנייתה במחיר של 16 סנט, ושווי השוק שלה הוא 5.26 מיליון דולר בלבד, לאחר שבשנה האחרונה איבדה המניה 87.5% מערכה.

 

איל הנדל"ן יצחק תשובה רכש בשנת 2002 כ-40% ממניות החברה מידי רון לאודר במחיר של 80 סנט למניה, תמורת 16.5 מיליון דולר. לאחר שעשתה המנייה קפיצת דרך גדולה בסוף שנת 2004 מימש תשובה רבע מהאחזקות שלו בחברה תמורת 55 מיליון דולר, במה שנחשב אז כאחד המימושים המוצלחים בתעשיית ההייטק הישראלית. כיום מחזיק תשובה כ-30% ממניות החברה.

 

הרווחיות נשחקת

ענף ה-VoIP שבו פועלת דלתא 3, הוא ענף תחרותי ביותר שהרווחיות בו הולכת ונשחקת לצד בעיות טכנולוגיות רבות שנותרו ללא מענה. חברות רבות בתחום נמצאות כבר זמן רב בקשיים כדוגמת Vonage או Coyote. חברות אחרות נסגרו או נמכרו, כמו ווקלטק שנקלעה למשבר ונמכרה ל-TD soft.

 

במהלך השנים הכניסה עצמה דלתא 3 עצמה למיזמים הרפתקניים שקל היה להכנס אליהם אך קשה היה לצאת. לאחר שתוצאות החברה הצביעו על רווחיות בשנת 2006, הוחלט בחברה לחתום על הסכם לשיתוף עם ענקית האלקטרוניקה היפנית פנאסוניק על פיתוח טלפון היברידי, המשלב טכנולוגית VoIP בטלפוניה רגילה, פרויקט שמומן כמעט אך ורק על-ידי החברה היפנית אך התבצע רובו ככולו בישראל. לצורך הפרויקט גויסו מאות עובדים, אך השקתו בשנת 2007 נתקלה בתקלות רבות, ולאחר שהתברר שבמדינות רבות טכנולוגית VoIP אינה יישימה או חוקית, הוכרז על סגירת הפרויקט, ועל פיטורי מרבית העובדים שהיו קשורים אליו.

 

גם רכישת חברת Go2Call שכמעט ופשטה את הרגל נתפסת בחברה כמעשה הרפתקני, לאחר שנטען כי גרמה הפסדים בשווי של 2 מיליון דולר שהתקזזו עם רווחי החברה ב-2006.

 

בחברה נאלצו להתמודד עם הקשיים ולסגור מחלקות רבות, כולל מחלקות הקשורות במכירות ללקוחות פרטיים ומחלקות של שירות לקוחות. בחברה ניסו להתמקד בעבודה מול מפיצים, הנחשבת רווחית יותר. יש לציין כי את כל המשברים עברה החברה עם שדירת ניהול צרה ביותר, ללא דרג של סמנכ"לים, דבר שהקשה כנראה על עבודתו של המנכ"ל שימי זימלס, שעזב בחודש אפריל האחרון את החברה. כך למשל עד לאחרונה לא היה לחברה סמנכ"ל כספים, עד שבחודש מאי מונה לתפקיד ריצ'ארד גראנט.

 

גורמים בשוק מעריכים כי הקיצוץ המאסיבי שעברה דלתא 3 בתקופה האחרונה היה חיוני להישרדותה בראי מצב שוק ה-VoIP ושער הדולר הגבוה, ומביעים אופטימיות כי המנכ"ל החדש שמונה לה, דרור גונן, לשעבר מקומברס, יביא להתייצבותה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x