$
קולנוע וטלוויזיה

יורם גלובוס חוזר לעסקי הקולנוע

אחרי שמכר את אולפני נווה אילן ב-2014 ונפרד מאחזקתו ברשת בתי הקולנוע גלובוס מקס ב-2015, יורם גלובוס עושה קאמבק הוליוודי. לאחרונה סייע לבנו אורי לגייס מימון של 50 מיליון דולר כדי להוציא לדרך את סרטיה הבאים של חברת ההפקות הצעירה שלו הפועלת בלוס אנג'לס

יאיר רוה 20:5714.12.19

אם חשבתם שיורם גלובוס בן ה-76 פרש מעסקי הקולנוע - אחרי מכירת אולפני ג.ג נווה אילן ב-2014 ורשת בתי הקולנוע גלובוס מקס ב-2015 - הנה הוא מנסה לעשות שוב קאמבק הוליוודי. גלובוס האב נותן את שמו, בהיותו אחד מאגדות הוליווד, כדי לעזור לחברת ההפקות הצעירה "Rebel Way", בראשה עומד בנו, אורי גלובוס (החיפאים עשויים לזכור שבתי הקולנוע של ג.ג בעיר בשנות ה-2000 נקראו אורי, על שם בנו של בעל הבית).

 

לאחרונה סייע גלובוס האב לבנו לגייס מימון בגובה של 50 מיליון דולר כדי להפיק ולפתח את סרטיה הבאים של חברת ההפקות הצעירה שלו הפועלת בלוס אנג'לס. החברה הושקה כבר ב-2016, אבל עד כה לא התרוממה.

 

 

שיתוף הפעולה בין אורי ויורם גלובוס התחיל מיד אחרי שיורם גלובוס מכר את רשת בתי הקולנוע גלובוס מקס לאיש העסקים האמריקאי בנט קפלן (מאז הספיקה הרשת להיכנס להקפאת הליכים ולעבור לידיה של חברת אלקו). הרעיון של אורי גלובוס היה לקחת כוכבי יו-טיוב עם קהל עוקבים ומנויים גדול וללהק אותם לסרטי קולנוע, המבוססים על תכני היו-טיוב שלהם, ושימשכו אליהם את מעריציהם כרוכשי כרטיסים פוטנציאליים. ידיעה באתר "דדליין" משנת 2016 בישרה על הפקת הסרט הראשון של החברה, "Deported", וגם שם שימש האב המפורסם כדובר חברת ההפקה של בנו.

 

יורם גלובוס יורם גלובוס צילום:עמית שעל

 

 

ארבע שנים אחר כך ו"Deported" מופיע באתר IMDb כסרט שהפקתו הושלמה, אבל עדיין לא הופץ (על פי האתר הוא מיועד להפצה במרץ 2020), ובינתיים מגיעה הידיעה שהחברה יוצאת לדרך עם גיוס כספים ושתי הפקות חדשות: סרט האימה "Tension", בבימויו של דארן לין באוסמן ("המסור") שההודעה לעיתונות מציינת ש"מיועד לצילומים ב-2020 וכרגע נמצא בשלבי ליהוק עם כוכבי קולנוע גדולים". החברה גם מקווה שכמו "המסור", גם "Tension" יהפוך לסדרת סרטי אימה.

 

החברה, שככל הנראה זנחה בינתיים את המודל של פיתוח סרטים בהשראת תכני יו-טיוב, מפתחת גם את הסרט "המתאגרף", סרט על ספורטאי ששרד את השואה בזכות האיגרוף, וגרסה עלילתית לסדרה התיעודית הישראלית "צל של אמת".

 

גלובוס, שהיה חתום כמפיק יחד עם בן דודו המנוח, מנחם גולן, על כמה מהלהיטים הגדולים של הקולנוע הישראלי בשנות השבעים, ביניהם "קזבלן" ו"אסקימו לימון", זכה למעמד של טייקון הוליוודי לאורך שנות השמונים כשקנה וניהל עם גולן את אולפן ההפקות העצמאי "קאנון". השניים הפיקו כמות עצומה של סרטים שחלקם זכו שנים אחר כך למעמד פולחני, והפכו את גולן וגלובוס לכוכבי שני סרטי תעודה שהופקו בשנים האחרונות על ימיהם כ"נערי הגו גו" של הוליווד.

 

גלובוס ניסה להרחיב את עסקי החברה וקנה רשתות קולנוע, ולבסוף - כשנקלע לחובות עצומים והיה תחת חקירת רשות ניירות הערך האמריקאית - נבלע ב-1989 על ידי איש העסקים האיטלקי המפוקפק ג'יאנקרלו פארטי, שקנה את "פאתה" הצרפתית, את קנון ולבסוף את אולפני אם.ג'י.אם, הרפתקה שדחקה את מנחם גולן החוצה מקאנון. פארטי מינה את גלובוס לתפקיד נשיא אם.ג'י.אם, באחת התקופות האפילות והקשות של האולפן. ב-1991, אחרי שפארטי לא שילם את חובו לבנק "קרדיט ליונה", ואחרי שהורשע באיטליה על עבירות מרמה, אולפני אם.ג'י.אם פורקו ונמכרו מחדש, וההרפתקאה ההוליוודית של גלובוס הסתיימה.

 

עכשיו כשהוא חוזר לשם, ושוב מגייס כספים כשהוא ממנף את שמו ואת המוניטין שלו, יהיה מעניין לראות אם גלובוס למד את הלקח מקשריו עם אנשי העסקים שחגו סביב קאנון, שידעו לצבור חובות ולייצר כותרות, אבל שלא היה להם כיסוי - לא קולנועי ולא כלכלי. כדאי לחכות ולמנות את ההישגים של ההרפתקה החדשה של משפחת גלובוס על סמך הסרטים עצמם, ולא על סמך גודל קו האשראי שלה.

x