שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
הפסקה לעסקית

אקלקטיות שבאה מאהבה

העסקית החדשה בג'וז ולוז, ממעוזי הלילה של תל אביב, משמרת את האווירה המיוחדת ואת התפריט חוצה הגבולות, ומורגשת יד רגישה ויצירתית במטבח

גלי וולוצקי 08:3515.07.13
ג'וז ולוז היא לא המקום הראשון שחושבים עליו כאופציה לארוחת צהריים. המסעדה, הפועלת כבר תשע שנים ברחוב יהודה הלוי בתל אביב, מזוהה יותר עם חיי הלילה, ובשעות הערב היא תמיד מציעה התרחשות מעניינת בחלל הפנימי המעוצב כסלון ביתי (מרופט כאילו בכוונה ומקסים) ומפלט מהחום בחצר האחורית.

 

גם האוכל בג'וז ולוז מפתיע תמיד. התפריט מורכב מאוסף אקלקטי של מנות בהשראה אסייתית (דים סאם שרימפס, למשל) לצד מנות מהמטבח הפלסטיני, אך בניגוד למקומות אחרים שמגישים תפריט המקבץ מנות מרחבי הגלובוס ולעתים מעוררים דאגה, כאן נראה שמדובר פשוט במנות שצוות המטבח אוהב לאכול ולהכין, ולכן גם מגיש אותן.

 

כיסונים במילוי פריקי וחציל שרוף. בצק עדין וטעמים מעושנים כיסונים במילוי פריקי וחציל שרוף. בצק עדין וטעמים מעושנים צילום: אוראל כהן

 

העסקית החדשה של ג'וז ולוז מציעה, במחיר העיקרית, גם מאזטים קטנים ולחם טרי. המאזטים הזכירו לנו ארוחת צהריים צנועה וטרייה של פועלי בניין. היו שם צנוניות קטנות וטיפה חריפות שנחתכו זה עתה, צלוחית מהטחינה המשובחת של היונה, יוגורט, סלטון קטן של לוביה ברוטב עגבניות, איולי ביתי משובח, סלט בורגול וצלוחית של שיני שום אפויות בקליפתן. איזה כיף. אם תרצו עוד מאחת הצלוחיות, תיענו בשמחה.

 

קשה לבחור מנה מתפריט העיקריות, כי מתחשק להזמין את הכל. התלבטנו בין קלמרי טרי עם קרעי פוקצ'ה, טרטר בקר חתוך על הסכין ודים סאם ממולא שרימפס. בסוף הכרענו לטובת נציגות אסייתית ונציגות מקומית.

 

מנה של כיסונים במילוי פריקי וחציל שרוף (42 שקל) נראתה כמו פרשנות אישית לכיסני השיש ברק הלבנוניים. הבצק העדין מולא בפריקי ובחציל, שניהם בעלי טעמים מעושנים עדינים, והוגש ברוטב לבנייה קטיפתי ומעט חמצמץ, עם חמוציות מתקתקות ונענע שנתנה למנה גימור רענן.

 

מנת קציצות יפניות של בשר לבן וג'ינג'ר ברוטב סאקה וסויה (58 שקל), מהצד האסייתי של התפריט, היתה מצוינת. הקציצות השמנמנות הוגשו על מעין רושטי (לביבה שטוחה) של סטיקי רייס שטוגן עד פריכות, ומעליהן הונח הר של עלים ירוקים חתוכים, ובהם כרוב ושיסו. זו היתה מנה מלהיבה עם טעמים עזים והרבה שמחת חיים.

 

אף על פי ששבענו נענינו להמלצה לקנח במלבי הבית, שכל הכתרים שכבר נקשרו לו מוצדקים (32 שקל לסועדי העסקית). במקום המקפא הרוטט שמקבלים במקומות אחרים, המתאפיין בעיקר בטעם אגרסיבי של מי ורדים, כאן מוגשת גבעה קטיפתית של קרם, המעוטרת בשפע צימוקים מסוגים שונים ופיסטוקים קצוצים.

 

צהריים בג'וז ולוז היא בחירה מצוינת עבור מי שמחפש אוכל טעים עם אמירה אישית במרכז תל אביב. האוכל יצירתי ומורגש שהוא בא מאהבה, האווירה ידידותית, ומחירי המנות העיקריות - שחלקן לא עוברות את רף 50 השקלים - הופכים אותה לידידותית גם לכיס.

 

שם: ג'וז ולוז

ז'אנר: מטבח אישי

מיקום: יהודה הלוי 51 בחצר, 03-5606385

מחיר: 42–92 שקל

זמנים: ראשון־חמישי, 17:00–12:00

התחככות: קבועים ועובדי הסביבה

שירות: חינני ויעיל

כשרות: אין

חניה: בתשלום בחניוני האזור נגישות נכים: אין שורה תחתונה: טעים ומשתלם

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x