• תפריט
אלכוהול

עד גמר המלאי

בירה במהדורה מיוחדת היא חוויה ללוגם וגם הזדמנות למבשלה לנסות את הפוטנציאל של מוצר חדש. "כלכליסט" ממליץ על הבירות החדשות השוות

עמית יריב 10:2011.01.12

עולם הבירה אוהב מהדורות מיוחדות. שיטת העבודה של המבשלות, שמייצרות בירה באצוות (Batch), מאפשרת להן לבצע שינויים שמשפיעים על כמות קטנה של המוצר. המהדורות המיוחדות מאפשרות גם לנסות מוצר חדש בשוק, ואם הוא מצליח, המיוחד יכול להפוך לקבוע. כך נהגה, למשל, טמפו בהשקת הגולדסטאר בלאק רוסט, בירה שהופצה לראשונה לפני כשנתיים כמהדורת בוטיק מיוחדת וממשיכה לצבור מעריצים.

 

בתערוכת Beers 2012 שתיפתח היום בתל אביב יוצגו שמונה מהדורות מיוחדות של בירה מקומית, ו"כלכליסט" סוקר את שש המעניינות שבהן.

 

פרייבט לייבל של מבשלת הדובים ומבשלת העם: שיתוף פעולה בין שתי מבשלות בוטיק מהמעניינות בארץ. בירת IPA (Indian Pale Ale) בהירה, ארומטית ומרירה מאוד, שמתאימה לחובבי הסגנון.

 

פרייבט לייבל של מבשלת הדובים ומבשלת העם פרייבט לייבל של מבשלת הדובים ומבשלת העם

 

Jack's Winter Ale של מבשלת שפירא: יוחאי קודלר בישל בירה אדמדמה־חומה עם 6.8% אלכוהול, שעברה תהליך יישון שבו הוספו שבבי עץ שהושרו בוויסקי ג'ק דניאלס, להעשרת הטעם.

 

בירת טריפל של מבשלת פאבו: ניסיון ראשון של המבשלה בייצור בירה בעלת אחוז אלכוהול גבוה במיוחד (9%), המתאימה במיוחד לחורף. זו בירה בסגנון בלגי עם השפעות אמריקאיות, בעיקר בארומה הפירותית.

 

בלאק של מבשלת אלכסנדר: בירת חורף כהה, מרירה־מתוקה ומורכבת.

 

בלאק של מבשלת אלכסנדר בלאק של מבשלת אלכסנדר

 

בירת חיטה של מבשלת מלכה: לראשונה בתולדות המבשלה בירת חיטה מעוננת, פירותית וכמעט לא מרירה.

 

בירת חיטה של מבשלת מלכה בירת חיטה של מבשלת מלכה

 

עוג חורפית של מבשלת הגולן: בירת חיטה דאבל־בוק (בירה סמיכה במיוחד), לא מסוננת ומענגת להפליא. קשת הארומות שלה מכילה רמיזות לבננה, לוויסקי ולפירות טרופיים.

 

עוג חורפית של מבשלת הגולן עוג חורפית של מבשלת הגולן

 

את המהדורות המיוחדות אפשר למצוא בחנויות המשקאות המתמחות בבירות בוטיק, אך בהיותן מוגבלות בהיקפן המכירה עד גמר המלאי.

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. ליחצו להרשמה
בטל שלח
    לכל התגובות
    x