$
אוכל

האלפיון שובר צום

מסעדות היוקרה של מדינת תל אביב עברו בתקופה האחרונה שיפוצים במיליוני שקלים. "כלכליסט" חושף את הסכומים ומביא תמונות ראשונות אחרי השיפוץ

גלי וולוצקי 10:5721.10.11

הימים הנוראים היו השנה ימים לא קלים גם עבור מי שלא התרכז בחשבון נפש, אלא סתם ניסה להזמין מקום באחת ממסעדות העילית בתל אביב. במהלך כשבועיים נסגרו לשיפוצים בו בזמן כמה מהמסעדות המובילות בעיר, ביניהן מול ים, צפרה, הרברט סמואל ורפאל.

 

רפאל היא שערכה את השיפוץ המקיף ביותר. היא סגרה את דלתותיה למשך יותר מחודש ימים, ונפתחה מחדש אתמול אחרי בנייה מחדש של המסעדה ושל המטבח. על העיצוב המחודש הופקד אורי בן דרור מסטודיו MU, אחד ממשרדי הארדיכלים המובילים בתחום. פנים המסעדה עוצב מחדש, והמטבח נבנה כמעט מאפס, כל זאת בהשקעה כוללת של יותר מ־6 מיליון שקל. תאריך הפתיחה שנבחר סימבולי - רפאל בגלגולה המחודש נפתחה עשור בדיוק אחרי שנפתחה המסעדה, ב־17 באוקטובר 2001.

 

מסעדת מול ים, המקבלת שבחים על איכות האוכל שלה גם ברמה הבינלאומית, מותקפת לא פעם בשל העיצוב המיושן. מאז נפתחה המסעדה בשנת 1995 היא לא שינתה את פניה, וערכה מדי שנה שיפוצים מינוריים בעיקר לצורכי תחזוקה, בהשקעה של 150–200 אלף שקל. השנה, לראשונה, השתתף בתהליך גם המעצב המקורי של המסעדה, האדריכל חנן פרי ממשרד האדריכלים פרי דווידוביץ'. השיפוץ, בהשקעה של כחצי מיליון שקל, כלל גם שינויים עיצוביים - אמנם לא דרמטיים אך כאלו שהצליחו בכל זאת להצעיר משמעותית את הגברת הכמעט קשישה במונחי מסעדנות מקומית.

 

מול ים. שינוי לא דרמטי הצליח להצעיר את המסעדה הוותיקה מול ים. שינוי לא דרמטי הצליח להצעיר את המסעדה הוותיקה צילום: עמית שעל

 

“בזמנו תכננו את המסעדה כאויסטר בר", מספר האדריכל פרי. “כשיונתן רושפלד נכנס אליה היא הפכה למסעדה, אך במהלך השנים היא נשארה במתכונת הראשונית של אויסטר בר מבחינת התכנון, אף שבפועל כבר הגישה מטבח עילי. השנה שלום מחרובסקי פנה אליי וביקש שננסה לשנות. נכנסתי וראיתי מסעדה שחדר אוכל באיכילוב נראה יותר טוב ממנה. החלפנו את הרצפה, חלק מהריהוט, את הארונות, ובעתיד נראה שנחליף גם את הכיסאות ואת השולחנות. ברגע שהחלפנו את הבגד לעלמה, היא נראית יותר צעירה, יותר עכשווית. עבור מול ים מדובר בשינוי רדיקלי, ושינוי שבוודאי בולט מאוד לעיני הסועדים. אני מקווה שנמשיך לעוד שינויים".

 

 

להיראות פרפקט

 

מאז נפתחה מסעדת צפרה בשנת 2007 היא נחשבת לאחת המסעדות היפות בארץ. העיצוב שלה, בידי משרד האדריכלים ברנוביץ'־קרוננברג, זוכה לפרגון תדיר בעיתונות העיצוב הבינלאומית, והיא אף הוכתרה כאחת מחמש המסעדות המעוצבות בעולם בידי מגזין העיצוב הנחשב "וולפייפר". השיפוץ שנערך החודש במסעדה, בהשקעה של כמיליון ו־600 אלף שקל, לא כלל שינויים עיצוביים אלא שימור הקיים. למעשה, כל פריט הנמצא במסעדה, החל בדלפק המארחת ומערכות המחשוב וכלה באחרון הכיסאות, הוחלף בפריט זהה וחדש. "לקוחות קבועים אומרים שהם מרגישים שמשהו במסעדה יותר רענן", מספרת יעל ארנשטיין, מבעלי המסעדה. "השיפוצים בהשקעה הגדולה הזאת לא נעשו כדי לשנות משהו ברמה העיצובית, אלא כי צפרה היא מסעדת עילית וככזו היא צריכה מבחינתנו לעמוד בסטנדרט מסוים. הכל צריך להראות פרפקט".

 

צפרה. שימור הקיים ושמירה על סטנדרטים גבוהים צפרה. שימור הקיים ושמירה על סטנדרטים גבוהים צילום: אסף פינצ'וק

 

גם מי שחשק בארוחה על הבר המעוצב של מסעדת הרברט סמואל אל מול הים, נאלץ להמתין מראש השנה ועד אחרי יום כיפור. המסעדה נסגרה לשיפוצים למשך שבועיים, בלי שינויים עיצוביים (גם אותה עיצב משרד ברנוביץ'־קרוננברג), אך עברה מתיחת פנים הכוללת צביעה ושיפוץ נרחב בחדרי השירותים רחבי הידיים שבקומה התחתונה. גם בשנים קודמות ערכה המסעדה שיפוצים, אך השנה הם היו מעט יסודיים יותר.

 

אף על פי שמנהל המסעדה גיא בליס מסרב לנקוב בסכומים שהושקעו, הערכות בתחום הן שמדובר בכ־200–250 אלף שקל. בסוף החודש צפויים להיכנס לתוקף חילופי השפים במסעדה - השף יובל בן נריה שהוביל אותה במהלך השנתיים וחצי האחרונות עוזב, והשף יובל פכלר ייכנס לנעליו. לדברי בליס, מתיחת הפנים שעברה המסעדה אינה קשורה לחילופי השפים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x