$
אוכל

דלתות מסתובבות

הלחות והחום התל-אביביים לא מפריעים לברנז'ת המסעדנים בעיר לחפש מיקומים למיזמים קולינריים חדשים ומסקרנים

גלי וולוצקי 10:2908.08.10

אין מושג רחוק יותר מ"עונת המלפפונים" כדי לתאר את המתרחש בתחום הקולינריה בארץ בקיץ הנוכחי. נראה שמזמן לא עבדו כל כך הרבה שפים מובילים על הפרויקטים הבאים שלהם במקביל, וחלקם ייפתחו כבר בחודשים הקרובים. למיזמים אחרים דד ליין רחוק יותר. כמה לוקיישנים תל־אביביים מככבים בהתרחשות, מה שעשוי להזכיר משחק כיסאות מוזיקליים. עם זאת, ההשקעות במקומות טרם חזרו לרמות שלפני המשבר הכלכלי, וכולם מדברים על חוויה פחות פורמלית, ולא על מסעדות יוקרה בלתי נגישות.

 

תוכניות על האש תוכניות על האש

שינויים אמיצ'יים

 

מסעדת אמיצ'י שנסגרה לפני כמה שבועות פעלה רק 7 חודשים, ויוצאי המסעדה כבר עובדים איש איש על המקום הבא: ערן שרויטמן, שהיה בעבר השף של מסעדת אורקה ולאחר מכן היה שותף להקמת מסעדת אמיצ'י (ועזב את המסעדה רק שלושה חודשים אחרי הפתיחה, על רקע חילוקי דעות עם הבעלים), עובד בימים אלו על מיזם קולינרי חדש. המיזם נמצא בשלבים ראשוניים ביותר, ועדיין לא הגיע אפילו לשלב חיפוש הלוקיישן, ולמרות זאת אוהדיו הרבים של שרויטמן, עוד מימי מסעדת תמוז הזכורה לטוב, מחכים לראות איך תתפתח ההרפתקה הבאה שלו - על פי השמועות, מעדנייה או מאפייה. שרויטמן מצדו סירב להגיב.

 

קבוצת מסה (המסעדן איציק המל, שהיה אחד מבעלי מסעדת אמיצ'י, השף אביב משה ומשקיעים נוספים) מתכננת לפתוח מסעדה חדשה בתל אביב בתוך כחצי שנה, שגם בה ינהל משה את המטבח, אך הקונספט טרם נסגר.

 

על חורבותיה של אמיצ'י ברחוב מונטיפיורי בתל אביב הולכות ומתבהרות תוכניות ההקמה החדשות. ל"כלכליסט" נודע כי המו"מ בין עדי שטראוס (הבעלים של מסעדת הרברט סמואל וטאפאס בר אחד העם) ובעלי הנכס עומד לקראת סיום. החוזה צפוי להיחתם כבר השבוע, ובכך תתווסף מסעדה נוספת לרשימת המיזמים המרשימה של יונתן רושפלד, שישמש ככל הנראה כשף ושותף. השמועות על אופי המסעדה החדשה נעות בין טאפאס בר הודי למסעדת בשרים אמריקאית.

 

הפעם השנייה שלי

 

חיים כהן ואייל לביא, האחד הבעלים של מסעדת דיקסי והשני שף ובעלי רוקח 73, מתכננים כל אחד לפתוח מסעדה שנייה בתל אביב. המסעדה של כהן, מסתמן, תתמקם בבניין אלקו ברחוב יגאל אלון, אך בניגוד לפרסומים טרם נקבע שמה. למסעדה של לביא עדיין חסר מיקום: "המטרה היא למצוא לוקיישן במרכז תל אביב, כי הקהל של מרכז תל אביב פחות מגיע לרוקח 73, והוא חסר לי", אומר לביא ל"כלכליסט". לביא ושותפיו ניגשו למכרז על הקומה התחתונה במכון הצרפתי ברחוב רוטשילד בתל אביב, אך כרגע המכרז נעצר בשל עבודות השיפוצים המתקיימות באזור. “הרעיון הוא מקום שמגיש מנות בגודל של טאפאס זוגי. אני חושב שהטאפאס הקטנים, כמו אלה שמוגשים בברים או בספרד, לא מתאימים לארץ. אנשים כאן רוצים לקבל יותר. מסעדה שתגיש רק מנות בגודל של מנה ראשונה תאפשר לסועדים גמישות בהרכבת הארוחה, ולי כשף הרבה יצירתיות. בסופו של דבר הלוקיישן קובע את האופי של המקום. אם נפתח במכון הצרפתי, האוריינטציה של המטבח תהיה צרפתית יותר".

 

גם לרותי ברודו, יזמית קולינריה ומלונאות, מבעלי הבראסרי, הקופי בר, הבייקרי, הוטל מונטיפיורי ומקומות נוספים, יש נגיעה למכרז במכון הצרפתי. וכיוון שלעתים מקדימים הפרסומים את ההתרחשויות, אמרה ברודו ל"כלכליסט": “עבודות השיפוץ יסתיימו בעוד כשנתיים. מוקדם לדבר על זה”. מוקדם גם לדבר על פתיחת מלון בוטיק בירושלים: “יש לנו תוכניות כאלו, ואנחנו בודקים נכסים בירושלים, אבל שום דבר עוד לא חתום, ועדיין לא הוחלט היכן ייפתח המלון. בדקנו נכס מול בצלאל ונכס בעין כרם, היכן שהיה פונדק עין כרם".

 

בינתיים נפתח הקייטרינג החדש של הקבוצה, המיועד לאירועים של עד 120 איש, ועל הפרק מסעדת השוק החדשה, שתיפתח בתוך כשלושה חודשים כחלק משוק האוכל של הברודואים במתחם התחנה. “זה יהיה מעין בר עם מטבח פתוח, כמו מסעדות השוק בבוקרייה בברצלונה, אבל כמובן עם אוריינטציה של פרובנס, שיותר מתאימה לנו", מספרת ברודו.

 

רותי ברודו. "אנחנו בודקים נכסים בירושלים, אבל שום דבר עדיין לא חתום" רותי ברודו. "אנחנו בודקים נכסים בירושלים, אבל שום דבר עדיין לא חתום" צילום: טל שחר

 

בצדה השני של העיר, מתכננים האחים יורם וארי ירזין (בעלים ושותפים בעד העצם, קפה איטליה, טוני וספה, שניצריה, מוזס וזוזוברה) לפתוח במתחם האוכל בשוק הנמל של מיכל אנסקי, שירה הלפרן ורועי חמד, אספרסו בר איטלקי לשתייה זריזה של קפה ומסעדת שוק שתגיש טאפאס בדגש על פירות ים. בתוכנית גם דוכן של מיצים ופירות כמו אלו שקיימים בבוקרייה בברצלונה, עם קופסאות של פירות טריים לאכילה במקום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x