$
פנאי

השבוע: העם הנבחר

איזה כיף, התקבלנו ל־OECD וקיבלנו מהעולם הגדול תעודת הכשר שאנחנו נאורים ומוסריים. אז מה אם היחס שלנו לעובדים זרים לא משהו והסבלנות שלנו כלפי האוכלוסייה ההומו־לסבית היא סוג של מס שפתיים

תמי ארד 11:3313.05.10

הצעת חוק חדשה מבקשת להעניש את מי שינבל את פיו בפומבי בביטויים שפוגעים בקבוצות אוכלוסייה שונות. האם מעתה לא יוכל הרב עובדיה לדרוש בדרשותיו ולטעון שהומואים הם "רשעים מתועבים"? או שמא החוק מתכוון רק ל"מרוקאי, רומני ופולנייה נתקעו בחיפושית" (אל תחפשו, אין בדיחה כזו). נדמה לי שגם אם החוק כולל את אוכלוסיית ההומואים, חבר הכנסת לשעבר בניזרי לא ייכנס שוב לכלא אם כשייצא מהכלא יאמר את מה שאמר לפני שנכנס לכלא (ולא בגלל זה נכנס לשם) - שהומואים גורמים לרעידות אדמה.

 

אם הבנתי נכון, מנקודת מבטו של החוק המוצע בניזרי לא פגע בהומואים אלא בסך הכל תיאר את כישוריהם. רוצה לומר שמי שירצה לבטא דעות גזעניות או להתנהג באופן גזעני יוכל ולא בקושי רב לעקוף את החוק, המבורך כשלעצמו. כך שהגזענות נשארת איתנו והיא תמשיך להשתולל כל הדרך לעמנואל או למצעד הגאווה.

 

הייתי רוצה להאמין שהחלטתו של השופט מרכוס או החלטת משרד הפנים השבוע בעניין התאומים של דן גולדברג, המעוכבים בהודו, אינן קשורות להיותו של גולדברג הומו. חשוב לציין שלא נרמז על כך דבר וחצי דבר בדברי השופט או בתגובתו של משרד הפנים. השאלה אם כבוד השופט היה פוסק את אותה פסיקה אם מדובר היה בזוג ישראלים סטרייטים היא היפותטית, אך מעוררת מחשבה. כך גם התנהלות העצלתיים של משרד הפנים והעומד בראשו, שכינה בהזדמנות אחרת את ההומואים והלסביות אנשים חולים.

 

התאומים בהודו. יש לקוות שהתייחסות בית המשפט אינה נגועה בדיעה קדומה התאומים בהודו. יש לקוות שהתייחסות בית המשפט אינה נגועה בדיעה קדומה

 

בישראל שנת 2010 הומואים נאלצים למכור את הנדוניה שאמא שלהם קיבלה ולהרחיק אל מעבר לים כדי להביא ילדים לעולם. עם זאת ראוי לסייג את הזעזוע, כי במדרג האזרחים סוג ז' מצבו של דן גולדברג טוב לעין שיעור ממצבה של ג'ני, העובדת הפיליפינית הזרה שהעזה ל... עם עבד אחר. איך ג'ני יכלה לחשוב שאסור לה מה שלאבותיו של אובמה היה מותר כבר בשנת 1865? מנקודת מבטה של מדינת ישראל הנאורה ג'ני עשתה מעשה שמצדיק כליאה וגירוש. אם כי בראייה רטרוספקטיבית אובייקטיבית, בעלי האחוזות במדינות הדרום היו הרבה יותר אכזריים.

 

העובדה שלא ביטלנו את העבדות, שלא למדנו לכבד את האחר, לא הפריעה לישראל להתקבל השבוע ל־OECD, מועדון היוקרה של המדינות התעשייתיות המפותחות בעולם. תעודת הכבוד שהתקבלה על ידי נגיד בנק ישראל וראש הממשלה בעיניים נוצצות מעידה שהקשר בין מוסר לכלכלה דומה לקשר שבין חודש מאי לשלג. מקרי עד נדיר.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x