$
אוכל

חדשות האוכל: סושי-פסטה

ניצן רז, השף ואחד הבעלים של סושי־סמבה, פותח מסעדה איטלקית. וכמו אצל רז, הפסטה לא תכיר את עצמה. "המטרה היא להכניס לאוכל כל מיני עקיצות שיהפכו אותו למעניין", הוא אומר

גלי וולוצקי 11:0716.12.09

השף ניצן רז מסושי־סמבה, שלימד את הישראלים שסושי וטורטייה הולכים יחד, נכנס לעסקי הפיצה־פסטה ומבטיח להיות יצירתי גם הפעם. בפברואר תיפתח מסעדת אונו ברחוב ויצמן בתל אביב, במקום סניף של קפה ג'ו. המסעדה תשתרע על 350 מ"ר בחלל הפנימי ועוד 900 מ"ר בחוץ, ותכלול גם מעדנייה. כפי שאפשר לצפות מרז, המתמחה בשילובי מזון יצירתיים במיוחד, ההגדרה מטבח איטלקי לא ממש מדויקת: “אם תחפשי את האוכל הזה באיטליה, אני לא יודע אם תמצאי אותו. יש משהו משעמם באוכל איטלקי", הוא אומר, "המטרה שלי היא להכניס לו כל מיני עקיצות שיהפכו אותו למעניין יותר".

 

המיזם החדש, שבהקמתו מושקעים כמיליון דולר (השותפים מקווים לקבל עודף, אבל יודעים שסביר יותר שתהיה חריגה קלה מהתקציב), הוא פרי עבודתן של שתי קבוצות של מסעדנים מנוסים - רז ועמוס בן אור (גם הוא מבעלי סושי סמבה) חברו לגורן טסה, איציק אנקונינה ואלישע ארליך פרדריקו, אשר בבעלותם מסעדת מרתה בבית ציוני אמריקה, בר התומא, הביץ' קפה, ארבעת סניפי קפה מצדה וברים נוספים באזור המרכז.

 

התמחור, מרגיע רז, יהיה הגיוני בהחלט. מחיריהן של כל המנות במסעדה ינועו בין 20 ל־100 שקל. אונו תהיה מסעדה חלבית כשרה, לדברי השותפים כדי לענות על צורך שקיים באזור בית המשפט. "יש קהל שמחפש כשר באזור הזה", אומר טסה. רז מודה: "ברגע שאתה אומר מסעדה כשרה, המיצוב של המסעדה נפגע. אנחנו לא מתכוונים לנפנף בזה, ומובן שרמת האוכל לא תיפגע".

 

מימין: אלישע ארליך פרדריקו, גורן טסה, ניצן רז ואיציק אנקונינה מימין: אלישע ארליך פרדריקו, גורן טסה, ניצן רז ואיציק אנקונינה

 

הקונספט של המסעדה נגזר כולו מהלוקיישן. “התפנה הלוקיישן של קפה ג'ו, וקפצנו עליו. התהליך עכשיו הוא של חשיבה - מה יתאים לאזור הזה, מה צריך שם", אומר טסה. את ההחלטה לפתוח מסעדה נוספת בישלו חברי הקבוצה עוד בשיא המיתון. “אנשים תמיד ייצאו לאכול", אומר רז. “מסעדה שמציעה וליו פור מאני תמיד תצליח".

 

למתחרים, מסעדת טוטו הסמוכה מצד הגורמה ומסעדת מיתוס מהצד הכשר, מתייחס רז כאל מי שבעליל אינם מתחרים: “טוטו היא לא מסעדה איטלקית אלא מסעדת שף, ומיתוס היא מסעדה בשרית. אונו תהיה משהו אחר לגמרי, והניסיון מלמד שכמה שיש יותר מסעדות במתחם מסוים, כולם מרוויחים מזה".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x