$
אוכל

מה מתבשל: שבלולים בנווה צדק

במסעדת NG יגישו את השבלולים הראשונים שמגודלים בארץ, השף ניר צוק בחגיגת פטריות ובקוברי קפה רוצים שתשתו כוס יין בסוף יום העבודה

גלי וולוצקי 10:4618.02.09

מסעדת הבשרים NG בתל אביב מתחילה להגיש שבלולים מייצור מקומי, המגודלים במושב במרכז הארץ. התפריט שנבנה במיוחד לכבוד הרכיכות הישראליות כולל מנות של אסקרגו בחמאת עשבי תיבול, שום ופרמז'ן, מרק שבלולים, אסקרגו בחמאת עגבניות ובזיליקום, אסקרגו בחמאת טרגון ויין לבן מבעבע ותבשיל שבלולים עם ירקות שורש וערמונים מעושנים בבירה. לרגל חנוכת התפריט החדש יימכרו כל מנות האסקרגו ב־45 שקל בלבד. פרטים: רח' אחד העם 6 תל אביב, טל' 03-5167888.

 

בשביל החלב. במסגרת חגיגות שמחת החלב ייערך מחר ומחרתיים במקווה ישראל יריד גבינות שבו יוצגו גבינות איכות של יצרנים ישראלים, חלקן בחשיפה ראשונה לקהל הרחב, ומוצרים בייצור מיוחד ליריד. לאורך שני ימי היריד ייערכו במקום טעימות מודרכות של גבינות, סדנאות יין וגבינות, בירה וגבינות, ייצור גבינה ביתית ועוד. נוסף על המגבנות ישתתפו ביריד יקבי ברקן ומבשלת הבוטיק הישראלית לבירה The Dancing Camel. פרטים: רביעי, 18:00–23:00, חמישי, 16:00–23:00. כניסה 25 שקל, כולל טעימות גבינה ראשונות.

פרטים נוספים באתר: www.milk.org.il.

 

השבלולים של NG השבלולים של NG

 

מרק פטריות. השף ניר צוק חונך היום במסעדת קורדליה תפריט פטריות חורפי במיוחד, הכולל מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח ב־148 שקל לסועד. בין המנות הראשונות המוצעות לבחירה: שיטאקי בנוסח יפו העתיקה ומוח עגל על דוקסל פטריות וקלמנטה. בין העיקריות: פילה מוסר בפטריות אלמוג וארטישוק ירושלמי, ובקינוחים מנות מתוקות (בלי פטריות), כמו מעדן גבינה ותותים וגלידת דבש וזעפרן. פרטים: סמטת הזכוכית 1 יפו, טל': 03-5184668.

 

יין בדרך הביתה. במתחם קוברי גאלרי שנפתח לאחרונה ברמת החי"ל נפתח בימים אלו קוברי קפה - בר יין שינסה לשכנע אתכם לנהוג כמנהג האירופים ולעצור לדרינק כשגומרים את העבודה, בדרך הביתה. במקום יימכרו כוס יין של היקב קסטלו דל טרביו ומבחר ברוסקטות, במחיר 39 שקל לאדם. פרטים: הברזל 34 תל אביב, (ליד "כלכליסט").

 

החורף בזכרון. מסעדת הבית של יקב תשבי מחדשת את התפריט ומתאימה אותו לחורף, עם מנות חדשות שרקחה השפית שרון פוקס, בהן פילה סלמון על מצע חיטה (72 שקל), מאפה בירה וגבינת קממבר (32 שקל) ומבחר ספיישלים שבועיים משתנים, למשל אספרגוס ופורטבלו (32 שקל) וסביצ'ה דג ים (40 שקל). פרטים: המייסדים 33 זכרון יעקב. טל': 04-6290280.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x