סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
רנה ג'יימס מייסדת מנכ"לית ו יו"ר חברת השבבים אמפר 9.5.24
רנה ג'יימס מייסדת מנכ"לית ו יו"ר חברת השבבים אמפר 9.5.24 (צילום: David Paul Morris/Bloomberg)

סופטבנק במגעים לרכוש חברה שהקימה בכירה לשעבר באינטל לפי שווי של 6.5 מיליארד דולר

אמפר שנוסדה על ידי רנה ג'יימס, מייצרת שבבים המיועדים למרכזי נתונים, כך שרכישתה תתאים לסופטבנק שהיא כבר הבעלים של יצרנית השבבים ARM. מדובר בשווי נמוך יותר לעומת הערכה של 8 מיליארד דולר ב-2021 אז ניהלה סופטבנק מגעים לרכישת החזקת מיעוט בחברה

סופטבנק קרובה לרכישת חברת השבבים אמפר (Ampere) שנוסדה על ידי רנה ג'יימס, לשעבר בכירה באינטל. לפי בלומברג, העסקה תעניק לאמפר הערכת שווי של 6.5 מיליארד דולר, ירידה לעומת הערכה של 8 מיליארד דולר ב-2021 אז ניהלה סופטבנק לראשונה מגעים לרכישת החזקת מיעוט בחברה.
אמפר מייצרת שבבים המיועדים למרכזי נתונים, כך שרכישתה תתאים לסופטבנק שהיא כבר הבעלים של יצרנית השבבים ARM. מאמפר לא התקבלה תגובה לדיווח.
אמפר נוסדה ב-2017 על ידי ג'יימס, שפרשה מאינטל לאחר 28 שנים בחברה כשלא מונתה לתפקיד המנכ"לית. היא הצליחה לשכנע את חברת הפרייבט אקוויטי קרלייל ואת אורקל, שעם שתיהן עבדה, לסייע לה לממן רכישה של חטיבת השבבים של מאקום, אותה הפכה לאמפר. בכך היא הפכה לאחת משתי נשים בלבד שעומדות בראש חברת שבבים. האישה השנייה היא מנכ"לית AMD ליסה סו. החברה מייצרת מעבדים למרכזי נתונים בהתבסס על הטכנולוגיה של ARM.
באוקטובר חשפה אורקל בדו"ח השנתי שלה כי היא מחזיקה ב-29% מאמפר, זאת בנוסף לאופציה ואג"ח, שאם תממש אותן תוכל להשיג החזקת שליטה בחברה. מכיוון שאמפר היא חברה פרטית, אין אפשרות לדעת מה גובה ההחזקה של ג'יימס, המכהנת כמנכ"לית החברה מאז הקמתה.
החברה החלה לחפש קונה בספטמבר, והעסקה עם סופטבנק אינה סופית עדיין, אף שהיא נמצאת בשלבים מתקדמים. לפי אנשים המעורים בנושא, התנאים עוד עשויים להשתנות והיא לא בהכרח תצא לפועל.
סופקבנק היפנית מנסה להפוך לכוח מוביל בתעשיית ה-AI. כך, בדצמבר הכריזה על השקעה של 100 מיליארד דולר בארה"ב, ואילו בחודש שעבר דווח כי היא מנהלת מגעים להשקעה של 25 מיליארד דולר ב-OPENAI.