סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

כלכליסט-טק
קרן ההשקעות lool גייסה 60 מיליון דולר להשקעות ב-20 סטארט-אפים בשלבים מוקדמים

הגיוס מעמיד את הקרן על 100 מיליון דולר ואת סך הנכסים בניהולה על 200 מיליון דולר. בעבר השקיעה הקרן בכוורת הדבורים האוטונומית הראשונה בעולם ובחברות העוסקות בסחר ארגוני, בניהול תנועה ובניהול תרופות

קרן ההשקעות לול (lool ventures), המתמחה בהשקעות בשלבים מוקדמים, השלימה גיוס ראשון של 60 מיליון דולר לקרן השלישית שלה, כשהקרן כולה צפויה לעמוד על 100 מיליון דולר וסך הנכסים שהיא מנהלת יעמוד על 200 מיליון דולר. בנוסף, הקרן מודיעה על מינויו של טוני סייג לשותף בקרן. בתפקידו הקודם סייג היה VP Value Creation בקרן וקודם לכן הוא היה אחד העובדים הראשונים של סקייפ, שם הוביל צוות גלובלי.
קרן לול הוקמה על ידי אביחי ניסנבאום ויניב גולן ב-2012 ותמשיך להתמקד בהשקעות בחברות בשלבים מוקדמים. הקרן השלישית שלה צפויה להשקיע בכ-20 סטארט-אפים. בין המשקיעים והמעורבים בקרן זו אפשר למצוא משקיעים מוסדיים ישראליים, Family Offices ואנג'לים מוערכים בתעשייה, שהשקיעו בלול גם בעבר.
בין ההשקעות הקודמות של הקרן נמצאות BeeWise - כוורת הדבורים האוטונומית הראשונה בעולם, שמונעת התמוטטות כוורות ועוזרת להגן על אספקת המזון בעולם על ידי אספקת האבקה לפי דרישה לחקלאים ; ו-NoTraffic - פלטפורמה לניהול תנועה בעיר חכמה. לצדן, לול השקיעה בחברות נוספות בתחומים שבהם יש לישראל היסטוריה ארוכה של הצלחות, בהן חברות תוכנות ארגוניות כמו Lightico, חברות מסחר אלקטרוני כמו Flip והמובילה העולמית בניהול תרופות למטופלים - Medisafe.
1 צפייה בגלריה
אביחי ניסנבאום, מנכ"ל lool
אביחי ניסנבאום, מנכ"ל lool
אביחי ניסנבאום, שותף מנהל ב-lool
(צילום: יורם רשף)
"לעתים קרובות נשאלת השאלה האם קרן מצליחה בעקבות בחירת חברות מוצלחות לפורטפוליו שלה או האם זו היכולת שלה לעזור למנכ״לים של חברות הפורטפוליו להפיק את המיטב ובמהירות המרבית ולהצליח", אומר אביחי ניסנבאום, שותף מנהל בלול ונצ'רס. "אנחנו מאמינים כי מדובר בשילוב של השניים".