OpenAI מגייסת 40 מיליארד דולר - לפי שווי של 300 מיליארד
זהו סכום הגיוס הגבוה אי פעם שביצעה חברה פרטית - מובילה אותו סופטבנק היפנית; השווי שמוענק למפתחת מודל הבינה המלאכותית בסבב הנוכחי כמעט כפול מהשווי שנקבע ל-OpenAI בגיוס האחרון של אוקטובר, שעמד על 157 מיליארד דולר
חברת OpenAI קרובה להשלמת סבב גיוס של 40 מיליארד דולר בהובלת סופטבנק – כך לפי דיווח של בלומברג. הגיוס צפוי להיות הגדול ביותר בכל הזמנים לחברה פרטית. הוא עתיד להתבצע לפי שווי של 300 מיליארד דולר, כמעט כפול מסבב הגיוס הקודם של החברה באוקטובר, אז גייסה OpenAI 6.6 מיליארד דולר לפי שווי של 157 מיליארד.
לצד סופטבנק עתידים להשתתף בגיוס הקרנות וגופי ההשקעה Magnetar Capital, Coatue Management, Founders Fund של פיטר ת'יל ו-Altimeter Capital Management. לדברי מקורות, בשלב א' של סבב הגיוס תשקיע סופטבנק 7.5 מיליארד דולר בענקית ה-AI, ו-2.5 מיליארד דולר נוספים יגיעו מסינדיקט של משקיעים. בשלב ב', שיושלם מאוחר יותר השנה, תשקיע סופטבנק 22.5 מיליארד דולר וסינדיקט המשקיעים 7.5 מיליארד.
OpenAI הציתה את מהפכת הבינה המלאכותית הגנרטיבית ב-2022 עם השקת מודל הטקסט לתמונה Dall-E2 והצ'טבוט ChatGPT כמה חודשים מאוחר יותר. מאז, הצליחה החברה לשמר את עמדת ההובלה שלה בתחום באמצעות השקת מודלים חדשים ומעודכנים שלרוב הקדימו ביכולתיהם את אלו של יריבותיה, ומינוף חכם של שיתוף פעולה עם מיקרוסופט (משקיעה מוקדת ומרכזית בחברה) לשילוב המודלים שלה במרבית מוצרי החברה.
בינואר האחרון חשף השיק דונלד טראמפ מיזם בהובלת OpenAI, ובשיתוף פעולה עם סופטבנק, להשקעה של חצי טריליון דולר בתשתיות AI בארה"ב. ואולם, כמה ימים מאוחר יותר מיזם זה, והאסטרטגיה שעומדת בבסיס הפעילות של OpenAI – שמירה על הובלה באמצעות השקעות עתק באימון והטמעה של מודלי AI חדשים – הועמד בסימן משמעותי כשדיפסיק (DeepSeek) הסינית חשפה מודל AI חושב שדומה ביכולותיו למודל המקביל של OpenAI, אך שפותח בשבריר מהעלות וכוח המחשוב שלו.
חשיפה זו טלטלה את כל תעשיית ה-AI, והעמידה בספק את ההשקעות והשווי הרב שיוחס לחלוצת הבינה המלאכותית הגנרטיבית. לפיכך, סבב ההשקעה המאסיבי שמובילה סופטבנק מהווה הבעת אמון משמעותית באסטרטגיה של החברה ושל העומד בראשה, סם אלטמן. חרף ההופעה של דיפסיק, נראה שהמשקיעים סבורים ש-OpenAI יכולה לשמר את עמדת ההובלה שלה בשוק, באופן שמצדיק שווי משמעותי לחברה גם לאחר שהתברר שניתן לייצר מודלים מתקדמים בעלויות קטנות בהרבה.