סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

מכירות השבבים הגלובליות זינקו ב-2021 ב-25%

היקף ההכנסות בשוק הסובל ממשבר אספקה חמור ומפער עצום בין ביקוש להיצע הגיע בשנה החולפת לשיא של כל הזמנים ועמד על יותר מחצי טריליון דולר. בסמסונג ובאינטל חוגגים ובונים על שנה חלומית נוספת. בשאר העולם סובלים, כתוצאה מכך, מאינפלציה גואה ומייאשת

חברות השבבים רשמו השנה את היקף המכירות הגדול ביותר שלהן אי פעם - זאת, בשעת מחסור עולמי בשבבים וביקוש גובר – ובכירים בתעשייה חוזים כי ההיקף יוכפל תוך פחות מעשור, ליותר מטריליון דולר. על פי חלק מהחישובים, סך ההכנסות השנתי של התעשיה הגיע ליותר מחצי טריליון דולר בפעם הראשונה ב-2021 - מעט יותר מתעשיית הסמארטפונים העולמית.
המגפה האיצה את מגמת הדיגיטציה בעולם, כמו למשל בתחום הסטרימינג והגיימינג, ואימוץ כלים דיגיטליים שונים על ידי חברות – פעילויות שכולן מצריכות שבבים. "לקח 50 שנה להפוך לתעשיה של חצי טריליון דולר וייקח רק שמונה עד עשר שנים להגיע לטריליון", אמר טום קולפילד, מנכ"ל חברת GlobalFoundries, אחת מהחברות הקבלניות לייצור שבבים הגדולות בעולם, בהתייחסו לנושא.
2 צפייה בגלריה
שבבים שבבי מחשב
שבבים שבבי מחשב
שבבי מחשב
(צילום: pixabay)
מכירות השבבים הגלובליות עלו ב-25% ב-2021 לעומת השנה שעברה והגיעו לשיא של 583.5 מיליארד דולר בהכנסות, כך על פי חברת המחקר Gartner. מפעלים שעבדו בשנה האחרונה מסביב לשעון עדיין לא הצליחו לעמוד בביקוש. מחסורים ארוכים צפויים להגדיל עוד יותר את הכנסות תעשיית השבבים - ב-9% השנה, לדברי גרטנר.
בשבוע שעבר הביעה חברת סמסונג ביטחון בכך שהתקופה הטובה תימשך עבור עסקי שבבי הזיכרון שלה, בהנחה שהמחסור ברכיבים ואתגרי שרשראות האספקה לא יפריעו לכך. מנכ"ל אינטל, פאט גלסינגר, אמר ש"2022 תהיה רק טובה יותר" - זאת, לאחר שהחברה דיווחה על שיאי מכירות בשנה החולפת.
2 צפייה בגלריה
מנכ"ל אינטל פט גלסינגר
מנכ"ל אינטל פט גלסינגר
מנכ"ל אינטל פט גלסינגר. יותר מחצי טריליון סיבות לחייך
(צילום: גטי אימגס)
תחזיות התעשייה לצמיחה מהירה משקפות את הציפיה להגדלת התפוקה ולעליות מחירים, לדברי פקידים מהתעשיה. מחשבים, סמארטפונים, מרכזי מידע ומכוניות ימשיכו לצרוך כמויות אדירות של שבבים, בעוד שטווח המוצרים בו משתמשים בשבבים רק צפוי להתרחב. המחסור בשבבים הביא גם לחיזוק הקשרים בין הספקים ללקוחות - מה שצפוי להפחית את הסיכוי לשינויים חדים בביקוש.
לדברי פיטר הנבורי, שותף בחברת Bain & Co המתמחה בשבבים, רוב הצמיחה שנרשמה בהכנסות נבעה משבבים יקרים ואיכותיים יותר, שמניעים טכנולוגיות כמו למידת מכונות ומיחשוב מתקדם.