אל תבנו בהודו: טראמפ קורא לאפל להחזיר את הייצור לארה"ב
ענקית הטכנולוגיה מתכוונת לייצר לפחות רבע ממכשירי האייפון בהודו במקום סין, אך נשיא ארה"ב עדיין לא מרוצה. "הודו יכולה לדאוג לעצמה. אנחנו רוצים שתבנו אצלנו", אמר בקריאה למנכ"ל טים קוק. אולם, מומחים מזהירים כי העברת הייצור לארה"ב תייקר משמעותית את מחירי המכשירים
דונלד טראמפ קרא למנכ"ל אפל טים קוק להפסיק להעביר ייצור להודו, ולהתמקד בארה"ב. "הייתה לי בעיה קלה עם טים קוק אתמול", אמר טראמפ שביקר השבוע במזה"ת. "אמרתי לו, 'חבר, התייחסתי אלייך ממש טוב. אתה בא לפה עם 500 מיליארד דולר, אבל עכשיו אני שומע שאתה בונה מפעלים בהודו'. אני לא רוצה שיבנו מפעלים בהודו".
טראמפ התייחס בדברים להצהרה של החברה בפברואר, לפיה תשקיע חצי טריליון דולר בארה"ב. בו בזמן, אפל פועלת לצמצם את הייצור בסין, זאת בין השאר בשל איום המכסים מצידו של טראמפ, ולכן העבירה חלק ממנו להודו, כשהיעד הוא שתוך מספר שנים 25% ממכשירי האייפון העולמיים יוצרו בהודו. כיום, 90% מהמכשירים מורכבים בסין.
"אמרתי לטים, אמרתי 'טים תראה, התייחסנו אלייכם ממש יפה, לא אמרנו כלום על כל המפעלים שבניתם בסין לאורך השנים, אבל עכשיו אתם צריכים לבנות לנו. אנחנו לא מעוניינים שתבנו בהודו. הודו יכולה לדאוג לעצמה...אנחנו רוצים שתבנה אצלנו".
עם זאת, מומחים טוענים כי יהיה זה בלתי אפשרי להעביר את הייצור של אפל לארה"ב, זאת מכיוון שהוא ייקר משמעותית את המוצר. לפי הערכות שונות, מחיר אייפון שייוצר בארה"ב יכול לעמוד על 3,500 דולר.
טראמפ הגיב גם לשיחות על הסכם סחר מול הודו. לדבריו, המכסים שמשיתה הודו הם "מהגבוהים בעולם", אך במסגרת המו"מ הציעו במדינה להוריד את המכסים לאפס על יבוא מארה"ב. כחלק ממכסי הגומלין שחשף טראמפ בחודש שעבר, התכנון היה להשית על סחורה מהודו מכס של 26%, אך הוא הוקפא בינתיים ל-90 יום.