סגור
בית חולים בסין קורונה
מחלקת קורונה בבית חולים בסין. ההתפרצות שיתקה את הכלכלה (צילום: רויטרס)

סין: ההתכווצות בפעילות התעשייתית בדצמבר - החדה זה שלוש שנים

הממשלה הסירה את הגבלות הקורונה, וההתפרצות המחודשת פוגעת קשות במפעלים; מדד מנהלי הרכש נפל לרמה של 47 נקודות מ-48 בנובמבר - נקודה אחת מתחת לצפי האנליסטים

פעילות המפעלים בסין התכווצה בדצמבר, זה החודש השלישי ברציפות ובשיעור החד ביותר זה קרוב לשלוש שנים. זאת על רקע מקרי הקורונה הרבים שמתגלים בכלכלה השנייה לאחר הסרת מרבית ההגבלות במדינה.
מדד מנהלי הרכש (PMI) נפל החודש לרמה של 47 נקודות מ-48 בנובמבר, כך לפי הצהרה שפרסמה לשכת הסטטיסטיקה המרכזית במדינה. תחזיות האנליסטים ציפו שהמדד יישאר ללא שינוי על 48. באופן כללי קריאה מתחת ל-50 מצביעה על התכווצות. זו הירידה החדה ביותר מאז תחילת התפרצות המגפה בפברואר 2020.
הנתונים מהווים הצצה ראשונה למצב מגזר הייצור הסיני מאז נסיגת הממשלה ממדיניות אפס קורונה שנקטה עד כה. לפי הערכות חברת Airfinity, בדצמבר נדבקו בסין 18.6 מיליון אנשים בקורונה.
אנליסטים מעריכים כי הזינוק בהדבקות עלול להוביל למחסור זמני בעובדים ולשיבושים נוספים בשרשראות האספקה. כך למשל דווח השבוע כי טסלה מתכוונת להפעיל את המפעל שלה בשנגחאי במתכונת מצומצמת בינואר.
החשש ממיתון עולמי, עליית שיעורי הריבית, האינפלציה והמלחמה באוקראינה החלישו אף יותר את הביקוש לייצור וליצוא הסיני, ומהווים את הגורמים העיקריים לפגיעה בסקטור הייצור במדינה. "מרבית המפעלים שאני מכיר נמצאים במקום נמוך מהיכן שהיו אמורים להיות מבחינת הזמנות לשנה הבאה", אמר קמרון ג'ונסון, שותף בחברת הייעוץ Tidalwave Solutions. "אז אף שסין נפתחת, הייצור עדיין יורד כי שאר הכלכלה העולמית נמצאת בהאטה. למפעלים יהיו עובדים, אבל אין להם הזמנות".
במקביל דווח כי המדד המתייחס לסקטור השירותים נפל בדצמבר לרמה של 41.6 מ-46.7 בנובמבר. גם במקרה הזה מדובר בקריאה הנמוכה ביותר מאז פברואר 2020. המדד המשולב ירד ל-42.6 מ-47.1.